Грузия и Армения - Със самолет

цени от
1 249.00 лв.
Маршрут
София - Грузия и Армения

Дестинация
Грузия и Армения

Продължителност
8 дни

Изпрати запитване
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
   
  10.06.2017 г.  - 1329 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
 
  17.06.2017 г.  - 1375 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
  24.06.2017 г.  - 1415 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
 
  02.09.2017 г.  - 1439 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
  09.09.2017 г.  - 1329 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
 
  16.09.2017 г.  - 1285 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
  23.09.2017 г.  - 1249 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

ДЕН
1 София – Кутаиси – Цхалтубо

Отпътуване в 14.40 ч. от летище София (Терминал 1) за Кутаиси с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище Кутаиси в 18.05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в Цхалтубо / Кутаиси. Вечеря. Нощувка.

2 Цхалтубо – Ахалцихe

Закуска. Посещение на Гелатския манастир – средновековен манастирски комплекс, построен през 12 в. от цар Давид  IV Строителя, признат шедьовър от времето на Грузинската златна ера, който днес е под закрилата на ЮНЕСКО. Отпътуване за историческия регион Месхетия за посещение на крепостта „Рабат“ – средновековна крепост от 13 в., разположена в Ахалцихe. Настаняване в Ахалцихe. Вечеря. Нощувка.

3 Ахалцихe – Вардзия – Ереван

Закуска. Отпътуване за  Вардзия – древен пещерен манастирски комплекс и град от 12 в., важен паметник на грузинското архитектурно и художествено изкуство, разположен в радиус над половин километър по поречието на река Мтквари. Църквата, изсечена в скалите, има прекрасни фрески от 12 в. Комплексът включва още жилищни помещения, малки скални църкви, винарни и т.н. Отпътуване към грузинско-арменската граница и Ереван. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

4 Ереван – Ечмиадзин – Ереван

Закуска. Туристическа програма в Ереван – столица на Армения, град на контрасти и един от най-старите, населявани без прекъсване градове в света: булевард „Маршал Баграмян“ – една от главните транспортни артерии на Ереван; Президентският дворец; Академията на науките; сградата на Националния парламент – някогашно седалище на Арменската комунистическа партия; Операта, дело на видния архитект Александър Таманян; катедралата „Св. Григорий Просветителят“ – най-голямата арменска църква в света; Институт за древни ръкописи „Месроп Мащоц“, известен още като Матенадаран – едно от най-големите хранилища за ръкописи в света. Отпътуване за Ечмиадзин, където се намира най-древната катедрала в света и включена в списъка на ЮНЕСКО през 2000 г. Тя е седалище на Светия престол на Арменската апостолическа църква и арменския католикос (патриарх). На връщане към Ереван посещение на руините на катедралата „Звартноц“, посветена на свети Григорий, днес част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Вечеря. Нощувка.

5 Ереван – Ереван – Севанаванк – Дилиджан – Ахпат – Тбилиси

Закуска. Отпътуване към езерото Севан. Изкачване на полуостров Севан, разположен в северозападната част на езерото до Севанаванк – манастирски комплекс от 9 в., разположен на върха на планината. Екскурзията продължава към Дилиджан – град с очарователна природа и удивителна архитектура. Посещение на манастира „Ахпат“ (10 – 13 век), включен в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване обратно за Грузия. Настаняване в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.

6 Тбилиси

Закуска. Туристическа програма в Тбилиси и запознаване с архитектурното наследство на града: църквата „Метехи“ (от 13 в.), построена на хълм над река Мкхвари; Синагогата и църквата „Анчисхати“ – най-старата църква в Тбилиси. На брега на реката се намира една от най-известните забележителности в стария град – катедралата „Сиони“, построена през 6 век. Днес тук се съхранява най-важната религиозна реликва в Грузия – кръстът на света Нино, която донесла християнството на грузинска земя. Изкачване с лифт до крепостта „Нарикала“, откъдето се откриват впечатляващи гледки към столичния град. В продължение на 15 века крепостта е изпълнявала защитни функции. Свободно време. Традиционна вечеря с типични местни ястия, вино и фолклорна програма. Нощувка.

7 Тбилиси – Мцхета – Цхалтубо

Закуска. Отпътуване за Мцхета – древната столица на Кавказка Иберия, която днес е под защитата на ЮНЕСКО. Тук най-много културни и свещени паметници в Грузия, поради което градът е наричан също „Втори Йерусалим“. Туристическа програма в Мцхета: катедралата „Свитицховели“, построена на мястото, където се намирал Христовият хитон;  манастирът „Джвари“, разположен на вертикална скала над Мцхета. Манастирът датира от 5 в. и се счита за едно от най-свещените места в Кавказ. Днес той е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за Гори – родното място на Йосиф Сталин. Фотопауза до Музея на Сталин. Възможност за индивидуално посещение на Музея на Сталин (не е включено в цената). Отпътуване за Уплисцихе – древен скален град в източната част на Грузия, чието име се превежда като „Божия крепост“. Градът се е развил на високия и скалист бряг на река Мтквари. Отличава се със своята уникална комбинация от различни езически и християнски архитектурни съоръжения, датиращи от късната бронзова епоха до късното Средновековие. Настаняване в Цхалтубо / Кутаиси. Вечеря. Нощувка.

8 Цхалтубо – Кутаиси – София
   
Закуска. Трансфер до летището на Кутаиси. Отпътуване за България в 12.35 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище София (Терминал 1) в 14.10 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София - Кутаиси - София с включени летищни такси на авиокомпания "Wizz Air"
Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг (56x45x25см)
Транспорт по описания маршрут
2 нощувки със закуски в хотел "Tskaltubo Spa Resort" **** (или подобен) в Цхалтубо / Кутаиси
1 нощувка със закуска в хотел "Lomsia" **** (или подобен) в Ахалцихе
2 нощувки със закуски в хотел "Royal Plaza" **** (или подобен) в Ереван
2 нощувки със закуски в хотел "Dolabauri" **** (или подобен) в Тбилиси
1 традиционна вечеря с фолклорна програма в Тбилиси без включени напитки
6 вечери в ресторантите на хотелите или в местни традиционни ресторанти без включени напитки
Описаната туристическа програма (с изключение на програмата по желание)
Билет за лифта в Тбилиси
Местен екскурзовод
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 ЕUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач-преводач от България.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Напитки по време на вечерите
Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-5 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
Входна такса за Музея на Сталин (15 лари) в Гори
Входни такси за други музей, обекти и прояви, посещавани по желание
Разходи от личен характер.
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Изпрати запитване за офертата

Полетата със * са задължителни!