Норвегия и фиордите - екскурзия през Юли

цени от
4 090.00 лв.
Маршрут
Норвегия

Дестинация
Норвегия

Продължителност
7 дни

Транспорт
самолет

Изпрати запитване
 
7 дни/ 6 нощувки
Цена: от 4090 лева
Дата: 12.07.2017 - 18.07.2017
  
  
ГАРАНТИРАНА ГРУПА!

Предимства да изберете нашата програма:

Включен круиз по най-красивия фиорд – Гeйрангер /ЮНЕСКО/ !
Включен круиз по Согнефиорд с Нероуфиорд / ЮНЕСКО/! 
Включен полет Берген – Осло – без уморителни преходи!
Комфорт по време на пътуването - 4* хотели в Осло, Берген и Лоен!
Две нощувки в Берген! За да имате повече време за Столицата на фиордите!

Цени:

  Стандартен пакет
Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група 15-20 туристи 4390 лв
Цена на летищни такси на вътрешен и международен полет* 400 лв
Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори 60 лв
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО 4850 лв
- - -
Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група 21-25 туристи 4090 лв
Цена на летищни такси на вътрешен и международен полет* 400 лв
Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори 60 лв
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО 4550 лв
Програма:

Ден 1 /12.07.2017, сряда/ София – Виена - Осло
Отпътуване в 08:20 през Виена за Осло с Австрийски авиолинии. Пристигане в Осло в 12:45. Трансфер и настаняване в хотел Thon Тherminus 4* или подобен. Следва четиричасова панорамна обиколка на Осло с автобус и включено посещение на Кметството, където ежегодно се връчва Нобеловата награда за мир; парка Вигеланд с 212 скулптурни композиции от бронз, гранит и ковано желязо и музея на Викингите, където са изложени три древни кораба, с които предците на норвежците са плавали из Европа и са пресичали Атлантика. По желание възможност за посещение на Кралския дворец (135 NОК), Националната галерия (100 NОК), където може да се видят картини на Едвард Мунк, Ван Гог и др., Крепостта Акершус (70 NOK) от края на 13-ти век, построена по заповед на викингския крал Хаакон V или разходка по крайбрежната промененада на Осло с голям избор на кафенета и ресторанти. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 2 /13.07.2017, четвъртък/ Осло – Гайрангер
След закуска, отпътуване за Гайрангер с автобус, покрай известния курорт Лилехамер и най-голямото езеро в Норвегия – Мьоса, рекреационна и спортна зона на жителите от голямата столица и околностите. По пътя се прави спирка със свободно време за обяд. Пейзажът, през който ще минете е изключително красив - поляни от цъфнали цветя, зелени гори и много езера. По пътя изкачване на планината Далсниба, където през лятото на 2016-та година бе изградена най-високата панорамна площадка /1500 метра н.в./ с прекрасен изглед при ясно време към долината на Гайрангер фиорд. Пристигане в Гайрангер в късния следобед и настаняване в хотел Geiranger Hotel 3*, разположен на самия фиорд. Свободно време за вечеря и първи снимки на фиорда отблизо.

Ден 3 /14.07.2017, петък/ Гейрангер – Лоен
Закуска. Следва круиз по величествения Гeйрангерфиорд – безспорно един от най-интересните от всички норвежки фиорди, включен в списъка на ЮНЕСКО. Ще се насладите на контраста между зеленината на заобикалящите склонове, наситено синята вода на фиорда и спускащите се бели водопади, като "Булчинския воал” и "Седемте сестри“. След круиза, по желание полет с хеликоптер над фиорда с предварително записване. Отпътуване за Лоен, красиво градче, разположено на големия Нордфиорд. Настаняване в хотел Alexandra 4* или подобен, свободно време за изкачване с новопостроения кабинков лифт от фиорда до близката планина. Включена вечеря в хотела и нощувка.

Ден 4 /15.07.2016, събота/ Лоен – Согнефиорд - Нероуфиорд–Сталхайм
Закуска и отпътуване към Согнефиорд - най-дълбокият и дълъг морски залив на Норвегия (18 км) и двучасов круиз по него, включващ прочутата му най-тясна част – Нероуфиорд / ЮНЕСКО / - един от най-възхитителните фиорди в света! В някои части ширината на фиорда достига до най-тесните 250 м!. Тук можете да се полюбувате на гледката на извисяващите се нагоре склонове и скали, на места с височина до 1400 м, както и на звуците от многобройните водопади. След круиза, групата се трансферира до живописно разположения семеен хотел Stalheim Hotel 3/4*, с невероятни гледки към долината на Нероуфиорд. Свободно време за разходка из красивата местност около хотела. Включена вечеря и нощувка.

Ден 5 /16.07.2017, неделя/ Сталхайм - Берген
След закуска, отпътуване за Флам, където групата се качва на най-известната железница в Норвегия – задължително преживяване с много адреналин! Виещата се стръмна серпентина на железния път от 20 км открива на всеки завой красиви гледки и зарежда със силни емоции! 

Пътуването с влак продължава през Мирдал до курортното градче Вос, откъдето групата продължава с автобус към Столицата на фиордите – Берген, град, който завладява със своята оживена атмосфера, музикални улични представления, китни пазарчета и уникална архитектура. Настаняване в хотел Scandic Ørnen 4* или подобен. Двучасова обиколка на Берген с разглеждане на пристанищния квартал Бриген, Рибният пазар, Ханзейския музей (отвън) и др. Тези забележителности ще Ви разкрият някогашното величие на града между 14-ти и 16-ти в., като част от Ханзейската Лига - важен съюз на търговските гилдии в Балтийско и Северно море. Типичните дървени къщи на квартала Брюген са изгаряни и престроявани няколко пъти, като след последния пожар през 1955 г., част от квартала е построен наново в оригинален средновековен стил и през 1979 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 6 /17.07.2017, понеделник/ Берген
След закуска, по желание изкачване с лифта Фльойбанен до площадката на върха на планината Фльоен, откъдето се открива великолепен панорамен изглед към Берген и фиордите. Свободно време за самостоятелно опознаване на града – посещение на къщата на великия композитор Едвард Григ, морския музей и др. Нощувка в хотел Scandic Ørnen 4*.

Ден 7 /18.07.2017, вторник/ Берген – Осло – Виена - София
Освобождаване на стаите и ранен трансфер до летището в Берген за директен полет до Осло в 08:50. Продължение с полет на Австрийските авиолинии в 13:55 през Виена за София. Кацане в България в 23:00. Край на програмата.

Общата цена на пътуването включва:

• Самолетен билет София – Виена - Осло – Виена – София с включени летищни такси на Австрийски авиолинии; 
• Самолетен билет Берген – Осло с включени летищни такси;
• 1 нощувка със закуска в хотел Thon Тherminus 4* в Осло;
• 1 нощувка със закуска в хотел Geiranger Hotel 3* в Гейрангер;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Alexandra 4* в Лоен;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Stalheim 4* в Сталхайм;
• 2 нощувки със закуски в хотел Scandic Ørnen 4* в Берген;
• Панорамна обиколка на Осло; 
• Круизи по Гейрангерфиорд и по Согнефиорд с Нероуфиорд;
• Пътуване с туристическата железница Флам;
• Панорамна обиколка на Берген;
• Всички трансфери и турове по програма с климатизиран туристически автобус, съобразен с броя на групата;
• Входни такси за посещаваните обекти; 
• Местно екскурзоводско обслужване;
• Такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
• Водач и преводач от ТО ;
• Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица до 70 год. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове.
* Летищните такси към датата на изготвяне на офертата (23.01.2017) са в размер на 400 лв и се фиксират към датата на доплащане – 01.06.2017, поради честата им променливост!

Общата цена на пътуването не включва:

• Застраховка „Отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“ – по желание и сключване към датата на записване;
• Доплащане на застраховка "Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица над 70 до 80г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове : 20 лв на човек;
• Напитки по време на хранене, лични разходи, допълнителни екскурзии и мероприятия.
Важно!
• Екскурзията ще бъде осъществена при минимум 15 

• Необходими документи за записване:
 копие/данни от задграничен паспорт или лична карта, валидни минимум 6 месеца от датата на връщане от екскурзията; депозит в размер на 1500 лв на човек; подписан договор с ТО;
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;

• Краен срок за събиране на групата: 01.04.2017;
• Доплащането става в срок до: 01.06.2017;

• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• За посещение на Норвегия не се изисква виза и няма задължителни ваксини;
• ТО не носи отговорност при смяна на часовете на полетите или при анулиране на полети от страна на превозвача.

• Основните рискове на Застраховката „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. покриват: медицински разноски и репатриране вследствие злополука или акутно заболяване и спешна дентална помощ. Основните рискове на Застраховката за лица до 80 г. покриват: медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване и репатриране. При желание от страна на клиента и срещу доплащане може да се увеличи застрахователната сума и могат да бъдат покрити и следните допълнителни (избираеми) рискове: спасителни разноски; смърт и трайно намалена работоспособност вследстивие злополука; дневни пари за болничен престой; кражба, загуба или забавяне на личен багаж; гражданска отговорност към трети лица; правна помощ.

• Цените са изготвени при курс 1 USD = 1,84 лв и при промяна на валутния курс с повече от 3%, ТО си запазва правото да промени цената към датата на доплащане, която е 01.06.2017.
 
• За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, ТО не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.

Забележка!!!: 
Всички туристически програми и цени , публикувани от фирмата в интернетното пространство са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 1 от ЗТ достоверна и окончателна цена се счита тази цена , която е предоставена в офиса на София Луксъри Травел ООД ,в деня на сключване на потребителски договор за конкретна резервация или организирано пътуване.

Изпрати запитване за офертата

Полетата със * са задължителни!