ВЕЛИКДЕН в КАПАДОКИЯ- чартър

цени от
470.00 EUR
Маршрут
Кападокия

Дестинация
Турция

Транспорт
самолет

Изпрати запитване
 
26.04.19 - 29.04.19
4 дни / 3 нощувки 
 
Кападокия – приказната земя, която впечатлява с необичайни природни забележителности, удивителни скални църкви и тайнствени подземни градове, сама по себе си е една от най-големите атракции, които можете да видите през живота си. Пейзажите, които често изглеждат сякаш не са от нашата Земя, няма как да не спрат дъха ви и да не ви накарат да изпитате възхищение и преклонение. Този исторически регион в Мала Азия, пропит от история, култура, религия и природни чудеса, ще се запечата в сърцето ви и ще ви се иска да го посещавате отново и отново.
 
BY HOTEL & SPA CAPPADOCIA 4* 
Пакетна цена на човек в двойна стая / закуска и вечеря / : 397 евро 
 
RAMADA CAPPADOCIA 4*
Пакетна цена на човек в двойна стая / закуска и вечеря / : 490 евро
 
ELIКA CAVE SUITES 5*
Пакетна цена на човек в двойна стая / закуска  / : 470 евро
 
MUSEUM HOTEL 5*
Пакетна цена на човек в Double Deluxe Cave / закуска  / :  915 евро
Пакетна цена на човек в Double Deluxe Cave / закуска  / : 1035 евро
 
 
Цената включва:
 
Самолетен билет София - Невшехир - София с включен чекиран багаж 20 кг на човек и ръчен багаж - 8 кг на човек
Летищни такси
Трансфер летище-хотел-летище
3 нощувки със закуски или закуски и вечери в избрания хотел
Медицинска застраховка с покритие 5000 EUR
Представител на фирмата по време на пътуването
Местен екскурзовод на български език по време на екскурзиите
 
Цената не включва:
 
Полет с балон над Кападокия
Традиционна турска вечер
Танц на дервишите
Екскурзия до Гьореме
Екскурзия до крепостта Учхисар и град Аванос
Екскурзия до Деринкую и долината Ълхара
Бакшиши на шофьор и екскурзовод
Входни такси в музеи и забележителности
Застраховка отмяна на пътуване
Горивна такса (ако има промяна в цената на горивата и авиокомпанията начисли такава)
 
 Програма
1 ден София - Кападокия.
 Среща на летище София за директен полет до Невшехир в 10:00 ч. Пристигане на летището в Невшехир в 11:30 ч. и посрещане от представител на фирмата партньор в Кападокия. Трансфер до избрания хотел.
 Свободно време или по желание екскурзия до крепостта Учхисар Калеси и Аванос. Учхисар (Uçhisar) е малко градче, което се намира на най – високата точка в Кападокия. Намира се на 5 км от Гьореме и на 7км от Невшехир. На върха се намира замъка Учхисар, откъдето се открива невероятна гледка към околията. Там има скалните домове - стаи издълбани в скалите. Много от тях са непроходими и не могат да бъдат разгледани, тъй като се ползват от множество гълъби. В замъкът има и скални църкви - може би поради близостта му с Гьореме. На върхът на замъка има и византийски гробове, но те не са обект на интерес, тъй като са разрушени и ограбвани. Някои от живописните долините, през които можете да стигнете до Гьореме са долината на гълъбите и долината на любовта.
 Трансфер до хотела и вечеря (ако е включена в цената). Нощувка.
2  ден Кападокия.
 Сутринта преди закуска по желание полет с балон над Кападокия (заявява се предварително от България). Трансферът за полета с балон е от 04:00 или 05:00 ч сутринта. Полетът трае 2 часа. Закуска.
 По желание екскурзия до Гьореме с посещение на музея на открито в Гьореме. По време на екзкурзията ще посетите известното поклонническо място Гьореме с уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО. По време на екскурзията ще разгледате и различните скални образувания. При достатъчно свободно време ще посетите фабрика за изработка на керамика и винарна. Про време на екскурзията ще бъде предвидено време за обяд (обядът не е включен в цената).
 След приключване на екскурзията трансфер до хотела.
 Вечеря в хотела (ако е включена в цената) и след нея по желание традиционна турска вечеря с шоу прорама с продължителност от 20:00 до 23:00 ч. В турската вечер са включени ядки и плодове, алкохолни напитки местно производство - ракия, водка, бира, бяло и червено вино.
3 ден  Кападокия.
 Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до долината Ъхлара и подземния град Деринкую. През 1963 година реставрацията на къща в град Деринкую довела до невероятно откритие. По време на строителните работи се отворил вход към пещера, водещ до подземен град на възраст от хиляди години и достигащ до 85 метра дълбочина. Той е невероятен, защото има 13 нива, които слизат дълбоко под земята с вентилационни шахти и 15 000 малки шахти, които вкарват въздух дори до най-дълбоките нива. Невероятното е, че стаите в скалите, които са намерени, могат да съберат приблизително 20 000 мъже, жени и деца. Били открити дори религиозни стаи, хранилища, преса за грозде и конюшни.
 Построяването на подобен подземен град би било сериозно начинание за всеки, дори и в наши дни. А за онези времена този строеж е изумителен, равен по сложност на пирамидите.
 Вечеря в хотела (ако е включена в цената) и след нея по желание танца на дервишите с продължителност от 18:00 до 19:00 ч. (в танца на дервишите не са включени храна и напитки). Нощувка.
4  ден Кападокия - София.
 Закуска. Трансфер до летище Невшехир за полет до София в 17:00 ч. Пристигане на летище София в 18:30 ч.
 
Допълнителни услуги
Екскурзия до Гьореме
- от 0 г. до 7 г. - EUR 12.50
- над 7 г. - EUR 25
 
Екскурзия до Деринкую и долината Ъхлара
- от 0 г. до 7 г. - EUR 17.50
- над 7 г. - EUR 35
 
Екскурзия до Учхисар
- от 0 г. до 6 г. - EUR 12.50
- над 6 г. - EUR 25
 
Полет с балон над Кападокия (деца от 0 до 6.99 г не се допускат на балоните)
- от 0 г. до 7 г. - EUR 0
- от 7 г. до 8 г. - EUR 180
 
Традиционна турска вечер
- от 0 г. до 6 г. - EUR 12.50
- над 6 г. - EUR 25
 
Tанц на дервишите
- от 0 г. до 7 г. - EUR 12.50
- над 7 г. - EUR 25

Изпрати запитване за офертата

Полетата със * са задължителни!

С изпращането на запитване Вие се съгласявате да предоставите личните си данни с цел обработката му. Прочетете повече за личните данни