Величието на Русия - Санкт Петербург и Москва

цени от
1 884.00 лв.
Дестинация
Санкт Петербург и Москва

Маршрут
София - Москва

Продължителност
8 дни

Изпрати запитване
20.05.2017 - 27.05.2017
 
Начало на Белите нощи в Санкт Петербург

ТОП ЦЕНА : от 1884 лв.

 
ПРОГРАМА
 
 
20 май   Излитане от София Терминал 2  в 12.30ч. с авиокомпания Аерофлот за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 15.35ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18,20ч., пристигане в 19,40ч.
Посрещане и трансфер до хотел С. Петербург 3*+. Настаняване в стаи супериор. Нощувка.
 
21 май Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора”и др. Посещение на Казански собор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка.
Екскурзия на територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор.
Обяд в ресторант в града.
Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа – грандиозен дворцов ансамбъл -официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали. Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела.(продължителност на програмата около 9 часа)  Нощувка.
 
22 май Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на бълг. език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време.  Трансфер до хотела.(6,5 часа) Свободно време. Нощувка.
 
23 май Закуска. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца. Връщане в Санкт Петербург(около 5часа)Свободно време. Нощувка
 
24 май Закуска. Освобождаване на стаите, трансфер до летище Пулково за полет до Москва в 12,05ч.  13,20 - посрещане на летище Шереметиево -2. Трансфер до хотел BW Vega 4*, Измайлово. Настаняване в стандартни стаи. Свободно време (възможност за посещение на Измайловски Кремъл и базара за сувенири). Нощувка.
 
25 май Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва : Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най–старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, мавзолея на Ленин,  възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските
 
 
булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др.  (4 часа).
 
Обяд в ресторант в града.
Екскурзия с екскурзовод на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. (3часа) Връщане в  хотела.  Нощувка.
 
26 май Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата.(5часа). Връщане в  хотела.  Свободно време.Нощувка.
 
27 май Закуска(сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Шереметиево. Полет Москва – София с авиокомпания Аерофлот в 08,20ч. Пристигане в София в 11,35ч.

Пакетна цена :
  Цена на турист
в двойна стая
Единична стая
Осн. пакет 1884 лв. 2266 лв.
 
Лет. такси 286 лв. 286 лв.
Обща пакетна цена 2170 лв. 2552 лв.
 ! настаняване на доп. легло е невъзможно в двойна стая супериор, предлага се в двойна стая стандарт:
 
  Цена на основно легло
в двойна стая
Доп.легло в двойна стая
Осн. пакет 1844 лв. 1750 лв.
 
Лет. такси 286 лв. 286 лв.
Обща пакетна цена 2130 лв. 2036 лв.
 
 

Пакетната цена включва :
- самолетен билет  полет София – Москва - Санкт Петербург – Москва – София
- летищни такси – 146 (286 лв.)към 25.08.2016 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)
- 4 нощувки със закуска в хотел С. Петербург 3*+ в С. Петербург в стаи супериор
- 3 нощувки със закуска в хотел BW Вега Измайлово 4* в стандартни стаи
- 1 обяд в С. Петербург
- 1 обяд в Москва
- трансфери летище-хотел-летище
- описаната програма с лицензиран екскурзовод на български език и слушалки
- входни такси за посещаваните музеи по програмата
- медицинска  застраховка ( с покритие 100 000 лв. )
- тур-лидер от „Солвекс”
 
 
 
 
 
Цената НЕ включва:
  • - стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни  с включена такса визов център – 119 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България
-  лични разходи


Необходим  брой за осъществяване на екскурзията : 35 туристи.
В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 15 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.
 
Хотели по програмата:
 
В Москва:
Хотел Best Western Vega 4*  http://hotel-vega.ru/
Луксозен хотел 4*, изцяло реновиран. Разположен в един от най-красивите райони на Москва – Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк.
Непосредсвено до хотелския комплекс - ст.м. Партизанская, до Червения площад – 12-15 мин. на метро – директна линия.
 
В Санкт Петербург:
Хотел С. Петербург 3*+  http://www.hotel-spb.ru/
Разположен е в историческия център на С. Петербург, на Пироговска крайбрежна на р.Большая Невка, в непосредствена близост до р.Нева.
Настаняването е в стаи супериор – изцяло реновирани, модерно обзаведени.
http://www.hotel-spb.ru/hotel-spb.nsf/ru/superior
От хотела се открива атрактивна гледка към крайцера „Аврора” в р. Нева.
 
Условия за резервация :
Депозит – 35%
Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване


Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
  • По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”

Изпрати запитване за офертата

Полетата със * са задължителни!

С изпращането на запитване Вие се съгласявате да предоставите личните си данни с цел обработката му. Прочетете повече за личните данни