ВИЕНА - КОЛЕДНИ БАЗАРИ

цени от
699.00 лв.
Изпрати запитване
ВИЕНА - КОЛЕДНИ БАЗАРИ - самолет 

ВОДАЧ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! 

София - Виена - София 

4 дни / 3 нощувки 

10.12.2015 и 17.12.2015 

Потвърдено пътуване 

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: 699 лева ПЪРВИ ДЕН: София - Виена 
17.55 ч. - отпътуване от летище София за Виена. 18.45 ч. - кацане на летището във Виена. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за посещение на Коледните базари във Виена - най-стария коледен базар "Фраюнг" и базара пред Кметството. Тук може да опитате известните виенски коледни специалитети, сладки и греяно вино. Нощувка. 

ВТОРИ ДЕН: Виена - Виенската гора 
Закуска. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод: дворецът "Белведере", един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард "Рингщрасе", изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът "Хофбург" - зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството - внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият в Европа увеселителен парк "Пратер" със символа на Виена - Виенското колело. Свободно време за коледни покупки и посещение на музеи - необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание: 1. Посещение на двореца "Шонбрун" - лятната резиденция на Хабсбургите с местен екскурзовод. 2. Полудневна екскурзия с местен екскурзовод до красивата южна част на Виенската гора, минавайки през романтичната долина Хеленентал, с посещение на абатството "Светият кръст", където се пазят мощите на последния владетел от династията Бабенберг; разходка в Баден - основан от римляните, градът е известен с термалните си извори. Нощувка. 

ТРЕТИ ДЕН: Братислава - Виена 
Закуска. Свободно време във Виена за индивидуално посещение на Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес, Къщата на пеперудите в двореца "Хофбург", Музея за история на изкуството, Природонаучния музей, както и разходка по търговската улица "Марияхилферщрасе" или туристическа програма по желание: 1. Екскурзия до Братислава с пешеходна разходка в историчекия център на града - замъкът на Братислава, където днес се помещава правителството на Република Словакия, катедралата "Св. Мартин"- свидетел на десетки коронации на кралски особи, академия "Истрополитана", старото кметство, двореца на архиепископите. 2. Посещение на Императорската съкровищница в Хофбург (с местен екскурзовод), където се съхраняват най-значимите скъпоценности на Хабсбургите, короната на император Рудолф II, символите на властта на Свещената Римска империя - короната, имперския скиптър и Копието на съдбата, за което се носи преданието, че онзи, който го притежава ще завладее света. Нощувка. 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Виена - София 
Закуска. Сутринта - напускане на хотела (багажът може да се остави в стая за багаж). Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт. Трансфер от хотела до летището за полет до София в 14.35 ч. 17.05 ч. - пристигане на летище София. 


ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА: 

Самолетен билет София - Виена - София с включени летищни такси на авиокомпания "Bulgaria Air" 
3 нощувки със закуски в хотел Star Inn 3* (или подобен) във Виена 
Групов трансфер летище - хотел - летище 
Панорамна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език 
Водач от България по време на цялата екскурзия 
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА: 

Посещение на двореца "Шьонбрун" 
Полудневна екскурзия до Баден и манастира "Св. Кръст" с местен екскурзовод 
Екскурзия до Братислава 
Входна такса за манастира "Светият кръст" (8 EUR) 
Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод 
Комбиниран билет за Музея за история на изкуството и Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес (14 EUR), Природонаучния музей (10 EUR), входна такса за Зоопарка (16,50 EUR) 
Градски транспорт: 2,20 EUR (еднопосочен билет); 7,60 EUR (карта за 24 часа); 13,30 EUR (карта за 48 часа) 
Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание 
Летищните и горивните такси, включени в цената на екскурзията са на стойност 112 EUR на турист към месец декември 2014 г. 
До 7 дни преди пътуването авиокомпанията си запазва правото за промяна в стойността на летищните такси. При промяна в стойността на летищните такси 7 дни преди пътуването, агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока. 
ДОПЛАЩАНИЯ: 
Полудневна екскурзия до Баден и манастира "Св. Кръст" с местен екскурзовод (без включени входни такси), на турист при минимум 20 туристи: 66 лева 
Екскурзия до Братислава, на турист при минимум 20 туристи: 89 лева 
Посещение на двореца "Шонбрун" с местен екскурзовод (с включена входна такса за двореца) на турист при минимум 15 туристи: 55 лева 
Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод, при минимум 15 туристи (с включена входна такса): 20 лева 
Пълноцветен пътеводител за Виена на български език на National Georgraphic (270 стр.): 19.90 лева 

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ: 
Копие на валиден документ за самоличност 
В случай, че в ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ не е посочено друго, са приложими стандартни условия за плащане по резервацията: 
Аванс в размер на 50% от общата сума 
Пълно плащане до 30 дни преди датата на отпътуване (с изключение на програми извън Европа, за които се изисква пълно плащане до 45 дни преди датата на отпътуване) 
Важно! Информацията за плащанията подлежи на препотвърждение при Резервация. За програми на промоционални цени може да се изиска пълно плащане при резервация. 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 
Цените са платими в лева, в брой или по банков път. 
Екскурзията се провежда при мин. 30 туриста 
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации. 
Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи. 
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията. 
Примерни хотели: Star Inn Hotel 3*, http://www.starinnhotels.com/ 
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. 
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Изпрати запитване за офертата

Полетата със * са задължителни!

С изпращането на запитване Вие се съгласявате да предоставите личните си данни с цел обработката му. Прочетете повече за личните данни