Екскурзия до УЗБЕКИСТАН

цени от
2 800.00 лв.
Маршрут
Узбекистан

Дестинация
Узбекистан

Продължителност
7 дни

Транспорт
самолет

Изпрати запитване

Класическа програма със 6 нощувки
 Период  01.04.2017- 07.04.2017
                                    
01 април  Отпътуване от София за Истанбул с Турски авиолинии в 13,20 – пристигане в 14.45. Полет Истанбул – Ташкент в 18,10 – пристигане в 00,45ч. Посрещане от фирмата – партньор и трансфер до хотел Лотте Сити Ташкент Палас 4*или подобен в Ташкент, централно-разположен. Настаняване.

02 април Закуска. Панорамна екскурзия на Ташкент – столицата на Узбекистан и един от най-големите градове в Централна Азия. Посещение на Стария град, където е разположен религиозния център на Ташкент - - комплексът Хаст-Имам. Именно тук се съхранява знаменития Коран на халиф Осман (от 7 в.). В Хаст-Имам се посещава медресето на Барак-хан, джамията на Тилля-Шейх, мавзолея Абу Бакр Каффал Шаши и Ислямския институт „Имам ал Бухари”. След това се посещава един от най-старите пазари на града – „Чорсу”. След разглеждане на забележителностите в Стария град се продължава към центъра, където се разглеждат площад Амир Тимур, площад Независимост  и Музея на приложните изкуства (продълж. 4-5 ч.). Свободно време. Нощувка.

03 април Закуска. Трансфер до жп гарата. Пътуване с високоскоростния влак „Афросиаб”, който тръгва в 08,00ч. до Самарканд. Пристигане в 10,10 ч. Посрещане от екскурзовода и начало на екскурзията (6-7ч.). В този ден се посещава знаменития площад Регистан, който е бил център на града в продължение на векове, голямата джамия Биби-Ханъм, строителството на която е свързано с много легенди. Посещава се и Сиабския базар, където могат да се купят източни сладкиши, пресни плодове и национални сувенири. Обяд в ресторант в града. Продължава се с обсерваторията на Улугбек – внук на Амир Тимур, управител на Самарканд и велик средновековен учен, комплекс Шахи-Зинда, който представлява великолепен ансамбъл от мавзолеи на самаркандската аристокрация и мавзолея Гур Емир. Настаняване в хотел 3*, централно-разположен. Свободно време. Нощувка.

04 април Закуска. Продължение на екскурзията в Самарканд (3-4 часа). Посещение на музея „Афросиаб” и на мавзолея на библейския пророк Св. Даниил. След това отпътуване за село Конигид, където има неголяма частна фабрика за производство на самаркандска хартия. Производството е ръчно, по старинна технология от кора на черница. Свободно време. Нощувка.

05 април Закуска. Отпътуване с автобус за Бухара (ок. 5 часа). Пристигане в хотел 3*, централно разположен. Пешеходна экскурсионна програма (6-7 часа) в историческия център на Бухара, който е в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО. Посещение на архитектурния ансамбъл Калян (12-16 в.), медресе Мири Араб (17в.), джамията Магоки-Аттори (12-16в.), медресето на Улугбек и на Абдулазизхан (15-17в.), търговския базар с характерна архитектура с куполи, комплекса Ляби Хаус и медресето Чор-Минор (19в.). Свободно време в Стария град.Обяд в ресторант в града. Продължение на екскурзионната програма:
посещение на мавзолея на Саманидите (9-10в.), крепостта Арк, мавзолея Чашма – Аюб (12-16в.). Вечеря и фолклорно шоу в медресе Надир Диван-беги. Нощувка.

06 април Закуска. Вторият ден в Бухара започва с пътуване до лятната резиденция на последния емир на Бухара Ситораи Мохи-Хоса.Това е уникална сграда, която съчетава източни и руски декоративни елементи. Екскурзията продължава в мавзолея на Бахоуддин Накшбанди и в некропола Чор-Бакр. Обяд в ресторант в града. Трансфер до жп гарата на Бухара. Отпътуване за Ташкент в 15,20 с високоскоростния влак. Пристигане в Ташкент в 19,10. Посрещане и трансфер до централно-разположен хотел 4*. Нощувка.
07 април Закуска (сух пакет). Трансфер до летището в Ташкент. Полет до Истанбул в 08,15ч., пристигане в 11,35. Полет Истанбул – София в 19,25ч., пристигане в София в 20,45.
 
 • Полетното разписание е в местни времена
 
Пакетна цена:
 
Период : на човек в двойна стая допл. за единична стая
01-07.04.2017 2800 лв. 440 лв.
 
 
Цената включва:
 • самолетен билет София – Истанбул – Ташкент – Истанбул – София
 • летищни такси 269 € към 12.12.2016 (подлежат на препотвърждение при издаване на самолетните билети)
 • трансфер летище – хотел – летище
 • 2 + 1 нощувки със закуски в двойна стая в хотел 4*  в Ташкент
 • 2 нощувки в хотел 3* в Самарканд
 • 1 нощувка в хотел 3* в Бухара
 •  Описаната екскурзионна програма с местни екскурзоводи на руски език и превод на бълг.език
 • 3 обяда по време на екскурзиите
 • 1 вечеря с фолклорно шоу в Бухара
 • медицинска застраховка
 • водач от ТА 
 • билети за високоскоростен влак „Афросиаб” Ташкент – Самарканд и Бухара - Ташкент
 
Цената НЕ включва:
 • стойността на туристическата  виза – 60 щ.долара
 • лични разходи
 • бакшиши
 
 • Пакетната цена е калкулирана при курс за 1 USD = 1,85 лв.към 13.12.2016; при значително увеличение или намаление на курса цената ще бъде прекалкулирана (около 20 дни преди датата на пътуването)
 
 • Необходим е  задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
Програмата е валидна при минимум 20 туристи. В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 15 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.
 
Внимание :ТА си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.
 
 
Условия за резервация:
30 % депозит
Доплащане до 30 дни преди отпътуване
Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
 • По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”

Изпрати запитване за офертата

Полетата със * са задължителни!

С изпращането на запитване Вие се съгласявате да предоставите личните си данни с цел обработката му. Прочетете повече за личните данни