Екскурзия - Москва и Санкт Петербург

цени от
2 598.00 лв.
Маршрут
София - Москва

Дестинация
Москва и Санкт Петербург

Продължителност
8 дни

Изпрати запитване
Звездите на Русия: Москва и Санкт Петербург
 
Оставете предубежденията си вкъщи и оставете Русия да ви впечатли с грандиозните си храмове, царски дворци и величествена история. От Червения площад до Ермитажа – най-голямата страна в света няма да ви разочарова. 
 
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки / 7 закуски/ 7 вечери
 
Дати на отпътуване:
21.07.2019г - 28.07.2019г
01.09.2019г - 08.09.2019г
 
Маршрут: София – Москва - Санкт Петербург – София
всички екскурзии включени в цената!
 
Къде ще спим?
Три от нощувките са в Москва, а 4 в Санкт Петербург 
 
Кои забележителности се посещават?
- Москва - Червения площад, Кремъл, катедралата Василий Блажени, мавзолея на Ленин, храма на Христос Спасителя, Новодевичи манастир, Большой театър, Третяковската галерия 
- Кремъл и Кремълските катедрали
- Оръжейната палата
- Санкт Петербург - Медния конник, Лятната градина, Марсово поле, Троицкия мост, Музея на артилерията, Василевския остров, Дворцовия мост и Казански събор, Петропавловската крепост
- Исаакиевски събор
- Спас на Крови
- Ермитажа - най-величествения музей в света
- Петерхоф - лятната резиденция на руските императори
- Царско село
- Екатерининския дворец
- Павловския дворец
- Златисто-белия летен дворец
- Юсуповският дворец
 
Ще има ли водач от България?
Наш представител и екскурзовод ще придружава групата по време на цялото пътуване
 
Какви са полетите до Русия?
Летим с авиокомпания България Еър, полет на отиване София – Москва, полет на връщане Санкт Петербург – Москва – София
 
Има ли включен багаж в цената?
Всеки пътник има право на 8 кг. ръчен багаж и 23 кг чекиран багаж.
Изискаване на всички авиокомпании е в ръчния багаж да не се носят остри предмети и течности надвишаващи 100  мл.  
 
Колко голяма е групата?
Групата е 30 -35 души, което означава, че програмата и часовете на отпътуване трябва да се спазват стриктно, за да се изпълни маршрута. 
 
Степен на трудност:
Ниска. Не е необходима предварителна подготовка, но доброто здравословно състояние винаги е препоръчително.
 
Необходими ли са визи?
В Русия има визов режим за български граждани: кандидатстването може да стане индивидуално или служител на София Луксъри Травел да съдейства за попълването на формулярите и подаване на документите.
 
 
ПРОГРАМА:  
 
1 Ден : София – Москва
Излитане от Аерогара София с полет на България Ер до Москва в 15.20ч. Кацане на летище Шерметиево в 18.10ч. Посрещане и трансфер до хотел 3* в Москва. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
2 Ден : Москва
Закуска. Екскурзоводска програма на български език в руската столица - уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Москва е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Обиколката включва разглеждане на основните забележителности в Москва - Червения площад, който заедно с Кремъл е включен в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО, катедралата Василий Блажени (с кръглите си брилянтно оцветени куполи църквата прилича на замък от приказките, построена е по времето на Иван Грозни през 1550 г., след победа над татарите, днес тя е едно от архитектурните чудеса на света), мавзолея на Ленин, храма на Христос Спасителя (построен в знак на благодарност към Бог за помощта и застъпничеството в трудните времена за Русия и преди всичко войната срещу Наполеон през 1812 г.), Новодевичи манастир (вероятно най-добре познатият манастир в Москва, построен през 1524 г. от принц Василий III в чест на победата при Смоленск, останал непокътнат от XVII век досега), Большой театър (най-влиятелната културна институция на Русия, процъфтяваща както при управлението на царете, така и на съветските държавни ръководители, чийто репертоар все още се състои предимно от руска класика) и други.
След обяд посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на известни руски художници. Със своите около 100 000 картини тази галерия притежава най-голямата и най-значима колекция на руско изкуство от XIX и XX век в света. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
3 Ден : Кремъл 
Закуска. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Построен е по заповед на княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашния си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралата „Успенски събор”, камбанарията „Иван Велики“, катедралата „Благовещенски събор”, катедралата „Архангел Михаил” и катедралата „Дванадесетте апостоли”. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. При възможност свободно време за обяд.  
След обяд посещение на Оръжейната палата, основана е по времето на Иван III под името Голямата хазна. Освен оръжия и снаряжение, тук се съхраняват императорската корона, троновете на руските царе, златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, каляски, военни трофеи, както и някои от световно известните яйца Фаберже. Яйцата на Фаберже са сред най-скъпите бижутерийни изделия в света. Те привличат погледа като магнит с царствената си осанка и сияние. Вечеря. Нощувка.
 
4 Ден: Санкт Петербург
Закуска. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан”. Пътуването продължава около 4 часа. Пристигане в Санкт Петербург. Автобусна обзорна обиколка на Санкт Петербург:
Ще видим Историческия център с Медния конник, Лятната градина, Марсово поле, Троицкия мост, Музея на артилерията, Василевския остров, Дворцовия мост и Казански събор – един от най-големите православни храмове в града. Тук се пази светиня на руското православие - иконата на Казанската Богородица.
Следва посещение на  Петропавловската крепост, построена от Петър І, където са погребани руските царе. Свободно време. Трансфер до хотела в Санкт Петербург. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
 
5 Ден: Исаакиевски събор - Спас на Крови - Ермитажа
Закуска. Следва "Величието на руските църкви" - ще посетим емблематични за Русия и християнския свят църкви:  
Исаакиевски събор – катедралата, проектирана през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферанд и официално завършена през 1858г. Планът е Исакиевската катедрала да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в нейн символ. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Санкт Петербург. След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия. 
Спас на Крови - построена е на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. От там идва и името на църквата - "Църква на нашия спасител върху пролятата му кръв". Строителството й започва през 1883 г. по времето на Александър III и е завършена през 1907 г. по времето на Николай II;
Екскурзия до Ермитажа следобяд - най-величествения музей в света - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. Вечеря. Нощувка
 
6 Ден: Петерхоф
Закуска. Екскурзия до Петерхоф - лятната резиденция на руските императори, построен с идеята да съперничи по пищност и красота на двореца във Версай. Ще се разходим в парка, ще видим уникалните фонтани и каскади, ще посетим Големия Дворец. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
7 Ден:  Царско село - Екатерининския дворец – Павловския дворец
Закуска.Екскурзия до град Пушкин. Ще видите дворцовия ансамбъл Царско Село, бивша резиденция на руските императори, блестящ паметник на световната архитектура  от 18 и 19 век. Ще посетим  Екатерининския дворец с прочутата  кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилио  ни и мостове.
Отпътуване за Павловск, където ще посетим Златисто-белия летен дворец, който Екатерина Велика построява за своя син Павел І. Този шедьовър на неопаладианския стил е изграден върху скала с широк склон, от която се открива гледка към 6000-декаровото имение. По дворцови стандарти неговите стаи са интимни и изискани, тяхното съдържание е скъпоценно и лично. Колекцията на Павловския дворец е свързана с пътешествието на царското семейство в Европа преа 1781- 1782 г. Картините, мебелите, сервизите, скулптурите са подаръци от европейските кралски семейства. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
8 Ден: Санкт Петербург - София
Закуска. Посещение на Юсуповският дворец, който е бил фамилна княжеска резиденция. Този уникален архитектурен ансамбъл от 19в е исторически и културен паметник, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор. Трансфер до летище Пулково за полет Санкт Петербург – Москва в 15:15ч.  Пристигане в София в 20:00.
 
Дати
21.07.2019г
01.09.2019г
Турист в двойна стая Единична стая Възрастен в  тройна стая
 Ранни записвания до 31.01.2019г 2598 лв. 2828 лв.   2538 лв.
 
Редовни цени 2798 лв. 3028 лв.  2738 лв.
 


Забележки: 
- Трети възрастен се настанява на допълнително легло. 
- Семейство с две деца се настанява в две съседни двойни стаи и се заплаща стойността на турист в двойна стая
 
Цената включва:
• Самолетен билет София – Москва с АК България Еър
• Самолетен  билет Санкт Петербург – Москва - София с АК България Еър
• Летищни такси за самолетните билети 
• Чекиран багаж до 23 кг., ръчен багаж до 10 кг. 
• 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Москва
• 3 вечери в хотела в Москва
• Пътуване с високоскоростен влак „Сапсан“ от Москва до Санкт Петербург
• 4 нощувки със закуски в хотел 3* в Санкт Петербург
• 4 вечери в хотела в Санкт Петербург
• Трансфери на място с автобус летище - хотел - летище;
• Туристическа обиколка на Москва с екскурзовод на български език
• Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език
• Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали с екскурзовод на български език
• Туристическа обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език
• Посещение на Петропавловската крепост с екскурзовод на български език
• Посещение на Петерхоф с екскурзовод на български език
• Екскурзия до Царско село с екскурзовод на български език
• Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език
• Екскурзоводско обслужване / водач на български език по време на пътуването;
• Входни такси на посещаваните по програмата обекти
•  Медицинска застраховка, на стойност 30 000 Евро на ЗД Мондиал Асистънс  
 
Цената не включва:
• Всичко неописано в „Цената включва“
• Обяди 
• Виза – 120 лв.
• Виза съпорт – 40 лв.
• Разходи от личен характер;
• Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел 
 
Допълнителна информация:
- Офертата важи при минимум 30 туристи
- При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
- Необходими документи – задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след връщането и виза. За деца под 18г пътуващи без един или двама родители- нотариално заверено пълномощно. 
- Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел 
- Необходими документи за руска виза: валиден международен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане),  актуална снимка паспортен формат
- Температури през Май 7℃ до + 25℃ 
- Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
 
Срокове и начин на плащане: 
- Депозит - 50% при резервация
- Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване
- Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.
 
Срокове за анулации и неустойки:
- от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – глоба в размер на 100 лв на турист. 
- от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
- от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване; 
- под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; 
- Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина. 
- застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

Изпрати запитване за офертата

Полетата със * са задължителни!

С изпращането на запитване Вие се съгласявате да предоставите личните си данни с цел обработката му. Прочетете повече за личните данни