Круиз по Нил, пирамидите в Кайро и почивка в Хургада

Вид транспорт
Круиз
Маршрут
София-Хургада-Кайро-София
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване
08.10.2022, 22.10.2022, 05.11.2022, 19.11.2022
от 1695 лв.
Дата Цена Запитване
08.10.2022 от 1695 лв. Запитване
22.10.2022 от 1695 лв. Запитване
05.11.2022 от 1695 лв. Запитване
19.11.2022 от 1695 лв. Запитване
Програма

ДЕН 1

Хургада

Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Хургада изпълняван от European Air Charter в 09:00 ч. Кацане на летището в Хургада в 12:10 ч. и посрещане от фирмата партньор на място.
Трансфер от летището до хотела и настаняване след 14 ч. в хотел Pharaoh Azur 5*(или подобен) на база all inclusive.

Вечеря и нощувка.

ДЕН 2

Хургада

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Възможност за посещение на екскурзии на място.

Опция: Сахара Парк сафари (възрастен 110 лв./ дете 70 лв.)

Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще надблюдавате мултикултурно шоу (йога, дервиши, ориенталски танци) - всичко това в една екскурзия с включена вечеря!

Опция: Дайвинг (гмуркане) в Червено море (възрастен 110 лв.)

Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен, и затова още по-привлекателен. Дайвингът е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, естетическа наслада, романтика от пътешествията, себеопознаване и разбира се – безкрайно удоволствие. В цената е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки.

Опция:Лодка със стъклено дъно (възрастен 75 лв./ дете 45 лв.)

Прозрачното дъно ще ни даде уникалната възможност да видим безбройните корали и пъстроцветни риби на Червено море без да се гмуркаме. Препоръчваме това приключение за всички наши туристи, които не могат да плуват.

Опция: Orange Bay Island и шнорхелинг (възрастен 110 лв./ дете 70 лв.)

Морска разходка с лодка, изследвайки красотата на един от прекрасните острови и съкровищата на кораловия риф. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки, екипировка за шнорхелинг.

Вечеря и нощувка.

ДЕН 3

Луксор

Ранно отпътуване за Луксор (300 км). След пристигане, трансфер до 5* речен круизен кораб (на компанията M/S Radamis или подобен) на база пълен пансион и първи обяд на борда. В следобедните часове предстои екскурзия до източното крайбрежие на Нил и храмовете в Луксор – най-големият музей под открито небе. Луксор е разположен върху останките на древната египетска столица Тива. Големият храм, посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу, впечатлява с гигантските си папирусови колони. Той е издигнат от Рамзес II, близо до самите води на Нил. След разглеждане на забележителностите се отправяме към Карнак на 2,5 км от Луксор. Това е най-големият религиозен комплекс в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки.

Вечеря и нощувка на борда на кораба в Луксор.

ДЕН 4

Луксор – Есна – Едфу

Опция: С балон над Луксор(възрастен 190 лв./дете 190 лв.)

Ако Луксор е най-големият музей на открито в Египет, то си заслужава да бъде разгледан отвисоко по изгрев слънце. Едни от най-големите забележителности в страната, огрени от утринното слънце, придават на Луксор една магична атмосфера. Погледнат от метри над земята, хоризонтът е по-ясен и древността е разгърната сякаш на длан - това прави летенето с балон с горещ въздух една от най-атрактивните екскурзии в Египет.

След закуска се отправяме към Дейр Ел Бахри – комплекс от гробници и погребални храмове на царете от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Ще пристъпим в Долината на царете (Valley of Kings), където се намират 62 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона.
След обяд, продължаваме плаването по посока Едфу през Есна.

Вечеря и нощувка на борда на кораба в Едфу.

ДЕН 5

Едфу – Ком Омбо – Асуан

Ранно посещение на храма в Едфу който също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра.
Закуска. Свободно време за плаж на борда на кораба. Обяд. Наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил, пътешествието продължава с разглеждане на уникалния двоен религиозен комплекс Ком Омбо, посветен на Хор-бога с глава на сокол и Собек, бога крокодил.
Отплаване за Асуан.

Вечеря и нощувка на борда на кораба в Асуан.

ДЕН 6

Асуан – Кайро

Опция: Абу Симбел (възрастен 190 лв./дете 110 лв.)
Провежда се много рано сутринта, закуската е сух пакет.
Абу Симбел е комплекс от 2 храма, изградени през 13 век преди Христа. Четирите колосални статуи на Рамзес II, издигащи се пред входа му, са блестящ пример за древното египетско изкуство. Комплексът се смята за един от най-величествените от този период. При изграждането на асуанския язовир през 60-те години на 20 век се разработва грандиозен проект за преместването на храмовете. Те са разглобени и издигнати на ново място, за да бъдат спасени от покачващите се води. Тези, които не са записали екскурзията, ще се насладят на закуска и свободно време на борда на кораба. Екскурзия с посещение на язовирната стена в Асуан, където ще се събере цялата група. Екскурзия до храма на Изида, който е бил издигнат на остров Фила и е един от преместените храмове в Египет след построяването на асуанския язовир.

Късен обяд. Трансфер до гарата. Настаняване в спален вагон. Вечеря и нощувка във влака.

ДЕН 7

Кайро

Закуска във влака. Пристигане в Кайро рано сутринта и екскурзия до Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза. Посещение на магазин за египетски ароматни масла. Обяд в ресторант. Посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Настаняване в хотел Concorde El Salam 5*.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 8

Кайро

Закуска. Трансфер до летището за полет Кайро – София в 12.20 . Пристигане на летище София в 15.00 ч.

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ 

 4 ДНИ КРУИЗ ПО НИЛ С ПОСЕЩЕНИЕ НА КАЙРО И ПОЧИВКА В ХУРГАДА
 

Дати
на заминаване
Човек в двойна
стая градина
Единична
стая
Трети
възрастен
дете
2-5.99
1-во дете
6-11.99 г.
09.10.2022
22.10.2022
05.11.2022
1 695 лв. 2 059 лв. 1 695 лв. 995 лв. 1 465 лв
 

*Третия човек се настаняваня в единично купе във влака.

Необходими документи и условия на записване:

 • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • Депозит при записване в размер на 300 лева
 • Втори депозит в размер на 300 лева до 45 дни преди заминаване
 • Доплащане до 30 дни преди заминаване
 • Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване

ВАЖНО!

Kъм момента, за Египет се изисква или валиден сертификат за ваксинация, или антигенен или ПСР тест.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 10 дни, преди заминаване
 • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.80 BGN.
 • Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна
 • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Египет.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
 • Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Лев инс, полица  № 13062210000346 от 17.04.2023 г.
 • Агенцията предлага застраховка Отмяна на пътуване.
Хотели

 

Pharaoh Azur Resort 5* (или подобен) Хургада

 

M/S Radamis 5* (или подобен) круизен кораб по Нил

 

Concorde El Salam Cairo 5* Кайро

 
    
Допълнителни екскурзии

Абу Симбел

Възрастен: 190 лв
Дете: 110 лв

Възрастен (12 г. - 99 г.); дете (5 г. - 11.99 г.) 
Eкскурзия с автобус до Абу Симбел, разположен на западния бряг на р.Нил и на 280 км южно от Асуан. При строежа на язовир Насър, храмовете са изместени с 65 м по-високо от оригиналното им място. Там се намират двата, изсечени в скалите древноегипетски храма с изключително красива и внушителна фасада от времето на Рамзес ІІ (около 13 в. пр.н.е), след победата му при Кадеш. Големият храм е посветен на бога-слънце РА, на боговете Хор и Птах. Образът на Рамзес доминира в цялостната украса на храма и излъчва божествено могъщество. Съвсем наблизо до Големия храм се намира т.н. Малък храм или храмът на Хатхор (Hathor) и Нефертари (Nefertari). Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица. В допълнение, големината на женската статуя е същата като на Рамзес, противно на обичаите статуите на жените и децата да са с много по-малки размери. Храмовете са изключителна забележителност, а историята им повече от впечатляваща. Храмовия комплекс днес е под закрилата на ЮНЕСКО.

С балон над Луксор

Възрастен: 190 лв
Дете: 190 лв

Ако Луксор е най-големият музей на открито в Египет, то си заслужава да бъде разгледан отвисоко по изгрев слънце. Едни от най-големите забележителности в страната, огрени от утринното слънце, придават на Луксор една магична атмосфера. Погледнат от метри над земята, хоризонтът е по-ясен и древността е разгърната сякаш на длан - това прави летенето с балон с горещ въздух една от най-атрактивните екскурзии в Египет.

Сахара Парк сафари

Възрастен: 110 лв
Дете: 70 лв

Възрастен (12 г. - 99 г.) ; дете (5 г. -11.99 г.) 
Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове из дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще посетите мини зоопарк и терариум и ще надблюдавате мултикултурално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), а вечерта ще наблюдавате звездите с телескоп — всичко това в една екскурзия с включена вечеря!Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове из дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще посетите мини зоопарк и терариум и ще надблюдавате мултикултурално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), а вечерта ще наблюдавате звездите с телескоп — всичко това в една екскурзия с включена вечеря!

Orange bay и шнорхелинг

Възрастен: 110 лв
Дете: 70 лв

Възрастен (12 г. - 99 г.); дете (5 г. - 11.99 г.) под 5 г.  не се препоръчва.
Морска разходка с лодка, изследвайки красотата на един от прекрасните острови и съкровищата на кораловия риф. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки, екипировка за шнорхелинг.

Разходка с лодка с прозрачно дъно

Възрастен: 75 лв
Дете: 45 лв

Минимална възраст: 5 години.

Трансфер от хотела до пристанището, от където ще направим невероятна 2 часова разходка с лодка с прозрачно дъно. Ще се насладим на красотата на Червено море, наблюдавайки красивите рифове, корали и цветни рибки.

Дайвинг (гмуркане) в Червено море

Възрастен: 110 лв

Дайвингът е подходящ за клиенти над 12 г. и не се препоръчва за деца.
Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен, и затова още по-привлекателен. Дайвингът е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, естетическа наслада, романтика от пътешествията, себеопознаване и разбира се – безкрайно удоволствие. В цената е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки.

 

 • Самолетен билет с директен чартърен полет с включени летищни такси 
 • Един салонен багаж до 7 кг. и  чекиран багаж 20 кг.  
 • Всички трансфери, екскурзии и посещения описани по програмата  
 • 2 нощувки в Хургада  в хотел Pharaoh Azur 5* (или подобен) на база all inclusive. 
 • 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5* от Луксор до Асуан 
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в спален вагон Асуан – Кайро 
 • 1 нощувка в Кайро на база полупансион в хотел Concorde al Salam 5* (или подобен) 
 • Посещение на Египетския музей; 
 • 1 Обяд в Кайро; 
 • Екскурзия до Пирамидите в Гиза 
 • Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб.  
 • Обслужване от местни екскурзоводи, придружени с водач от фирмата, който ще осигури превод на беседите по време на всички трансфери и екскурзии по програмата; 
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро  
 • Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой  
 • Допълнителни екскурзии  
 • Напитките на борда на круизния кораб 
 • Лични разходи  
 • Бакшиши – в Египет е прието да се дават бакшиш. По време на Круиза се дава задължително бакшиш на екскурзовода около $25 за целия престой. 
 • Входна виза за Египет - $25, заплаща се на летището в Хургада. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно. 
 • Такса за опазване на околната среда за всички морски екскурзии - $5 на човек на тур 
 • Слушалки по време на екскурзиите – 10 лв. за целия престой, заплащат се от България; 
 • По желание входна такса за гробницата на Тутанкамон в Долината на царете – 300 лири - около 32 лв. и вход за Хеопсовата пирамида в Кайро – 400 лири /към 01.01.2022, възможни са промени, заплащат се в местна валута на място/ 
 • Горивна такса, ако има такава, се обявява 21 дни преди полета; 
 • Възможност за вътрешен полет Асуан – Кайро вместо спален вагон – цени на запитване. 

 

Оферта № Е676