Приказното кътче на света - Филипините

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
София-Филипини-София
Продължителност
12 дни / 9 нощувки
Дати на отпътуване
14.04.2023
от 6347 лв.
Дата Цена Запитване
14.04.2023 от 6347 лв. Запитване
Програма
ДЕН 1

СОФИЯ – ДОХА – СЕБУ
Среща на летище София. Полет за Себу през Доха в  16.35 ч. с Катарски авиолинии.
Кацане на летище Доха в 22.15 ч. Полет за Себу в 02.30 ч.

ДЕН 2

СЕБУ
Кацане в Себу в 16.40 ч. Посрещане от местния партньор и трансфер до хотела. Настаняване в Cebu Quincentennial Hotel (или подобен). Свободно време за почивка.

ДЕН 3

СЕБУ – БОХОЛ – ПАНГЛАО
Закуска и трансфер до ферипорта на град Себу (около 30 мин). Отпътуване с ферибот до Таглиларан, с продължителност около 2 часа, и целодневен тур на остров Бохол. Първа спирка ще е историческия олтар Blood Compact, мястото на което за пръв път се побратимяват европейци с филипинско племе. След това ще посетим защитен резерват на един от най-малките бозайници в света — тарсиерите (на български — дългопет). Филипинският дългопет е ендемичен вид. Среща се основно на остров Минданао и още няколко по-малки острова като Бохол. Дължината на тялото при възрастните индивиди е около 10 cm, опашката е гола, без косми. Притежава най-големите очи в сравнение с размера на тялото при приматите, като обема само на едното око е по-голям от мозъка му. Затова не може да ги движи, но може да си върти главата си почти на 360 градуса. Продължаваме към река Лобок, където ще се насладим на обяд в плаващ ресторант с шведска маса и жива музика. Ще се спуснем нагоре по реката докато обядваме, а на брега момичета и жени от местното село ще пеят и танцуват облечени в традиционни местни носии. След това ще продължим към община Кармен и Шоколадовите хълмове. На път за там ще преминем през гора от махагонови дървета, които образуват впечатляващ тунел над пътя. Гората е сравнително голяма, а най-интересното е, че е засадена преди близо 40 години. Ще спрем за снимки, разбира се, на платформа за наблюдение на тези чудновати варовикови хълмове. Не е съвсем ясно как са се появили тези впечатляващи образувания. През по-голямата част от годината са покрити с трева, която в края на сухия период става кафява. Затова и името Шоколадови хълмове (от формата на известния американски шоколад Hershey's Kisses). В края на деня се отправяме към остров Панглао (свързан с мост с Бохол), към областа на плажа Алона. Настаняване в хотел Malinawon resort Panglao (или подобен) и почивка.

ДЕН 4

ПАНГЛАО
Закуска и отпътуване за остров Баликасаг и неговите защитени коралови рифове за невероятни подводни гледки — големи костенурки, гигантски миди и хиляди тропически риби. Остров Баликасаг е кръгъл, сравнително малък остров с 360 градусов плаж.Има голяма защитена територия, където се отглеждат корали и миди. Едно от местата за шнорхелинг е точно до нея и там можем, освен хиляди риби и пъстроцветни корали, да видим и няколко гигантски миди от вида Tridacna gigas. От другата страна на острова се намира зоната на големите костенурки. При късмет ще можем да видим доста от тях, докато се хранят с водорасли от морското дъно. Ще обядваме на острова под сянката на палмовите дървета. Оттам ще отплаваме за пясъчния риф Върджин Айланд. Чакат ни релакс и снимки в сюреалистичната обстановка на едва показващата се от водата пясъчна ивица. Там обикновено имаме възможност да си купим и опитаме сготвени от местните абалони морски охлюви, които са много вкусни, но и много трудни за събиране — показват се само по тъмно и ги събират с фенери през нощта. Връщане обратно в хотела. Нощувка.

ДЕН 5

ПАНГЛАО
Закуска. Този ден НЯМА да ставаме рано. Той е отреден за плажуване и релакс на най-красивия плаж в Панглао. Първо ще посетим наблизо красивата случайно открита подземната пещера Хинагданан, с възможност да плуваме в нея. След това се отправяме към комплекса South Palms Resort. Той притежава най-хубавата част от плажа Думалуан, с широка плажна ивица, с множество красиви и поддържани палми и люлки между тях. Ще се възползваме от предлагания дневен достъп, като освен прекрасния плаж, ще можем да ползваме басейна, ще имаме включен обяд и 30 мин stand up paddle board или каяк. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 6

ПАНГЛАО – ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН
Ранна закуска и отпътуване до ферипорт, където за около 2 часа ще пристигнем до Тагбиларан. Трансфер до летището на Себу. Следва полет до малкото летище на Ел Нидо, с продължителност 1 час. Пристигане в Ел Нидо и трансфер (около 30 минути) до плажовете Накпан и двойния Калитанг. Свободно време за плаж и развлечения. Плажът Накпан е един от най-големите във Филипините, а според някои — и най-хубавия. Релакс на плажа, плуване, коктейли и хапване на прясна морска храна. По желание — кратка разходка до скрития в джунглата водопад Nagkalit-kalit и къпане във прохладните му води. Късният следобед си тръгваме наобратно след залеза. Залезите са впечатляващи! Настаняваме се в хотел Lagun Hotel El Nido - Deluxe Room (или подобен) в градчето Ел Нидо.

ДЕН 7

ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН
Закуска и трансфер до плажа на градчето (който играе ролята на порт), където с традиционна местна лодка (bangka), ще посетим няколко острова, плажове и лагуни от най-известният архипелаг в Палауан — Бакуит. Десетки острови и островчета, лагуни с тюркоазени води, всички заобиколени от огромни карстови върхове. Историята гласи, че през 1979 г. екип от водолази са били принудени да закотвят лодката си в средата на нощта. Без да знаят къде са, се събуждат на другата сутрин заобиколени от високи варовикови скали. Природата наоколо е страхотна: буйни гори, бели пясъчни плажове, тюркоазена вода и изоставени острови. Четири години по-късно стартира първата станция за гмуркане на красивия остров Минилок, която проправя пътя за туризъм в Ел Нидо — най-близкия вътрешен град до архипелага Бакуит. Завладяващите острови и островчета са се превърнали в детска площадка за изследователи и авантюристи, които минават от един остров на друг в търсене на най-красивия плаж. Нашата програма включва: Helicopter Island, Hidden Beach, Secret beach, Matinloc Shrine (или Cadlao Lagoon), Talisay beach. Почти навсякъде има възможност за шнорхелинг — наблюдаване на твърди и меки корали, тропически риби и при късмет, огромни костенурки. Обяда е включен, връщане на пристанището около 16.00 ч. Нощувка.

ДЕН 8

ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН
Закусваме и пак към градския плаж, за да се качим на лодка за втори тур на архипелага Бакуит, с включен обяд. Програмата ни включва посещение на: Big Lagoon (Miniloc Island), Shimizu Island beach, Secret Lagoon and beach, 7 Commandos Beach, Miniloc Coral Garden (snorkeling area). Отново много места за шнорхелинг, както и опция за каране на каяк в Голямата лагуна (по желание). Прибираме се около 16:00 ч. към Ел Нидо и програмата е свободна. Нощувка.

ДЕН 9

ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН - СЕБУ
Закуска и трансфер до летището. Полет за Себу (около 1 час и 40 мин) и пристигане в ранния следобяд. Трансфер и разглеждане на красивия даоистки храм над града, както и стария град с Кръста на Магелан и най-старата базилика във Филипините — Санто Нино, както и катедралата Cebu Metropolitan. Настаняване в хотел Cebu Quincentennial Hotel (или подобен). По желание — вечеря в местен ресторант, предлагащ специалитета на о. Себу — версия на лечон (хрупкаво бавно печено прасенце). Нощувка.

ДЕН 10

СЕБУ - ОСЛОБ
Ранна закуска и отпътуване в 5:00 ч. на юг, към областа Ослоб (около 3 часа). Пристигане в Туристическия център на Ослоб и по желание плуване на сантиметри от величествените, но кротки и немесоядни КИТОВИ АКУЛИ! След 30 минутната ни среща — душ и към някой местен ресторант за закуска/кафе. Продължаваме към водопадите Агуинид, където светло синьо-зелена вода, джунгла, 6 нива ниски водопади и интересни варовикови форми се преплитат в страхотно преживяване. Тура изисква леко физическо натоварване — ще се мокрим, ще се катерим по водопадите, ще се снимаме и ще се забавляваме. Свободно време за обяд. Продължаваме и достигаме друга област с още по-сини (като напитката Gatorade) води, невероятна природа и просечени от времето, обвити от лиани речни каньони. Слагаме каски, жилетки и с помощта на мотори се качваме нагоре в планината, за речен каньонинг на река Матутинао. Оттам тръгваме по реката — ще минаваме под водопадите Кауасан, ще скачаме от скалите (при желание) и ще се спускаме по естествени пързалки, охлаждайки се в синьо-зелената вода. Чакат ни чудни вирчета за охлаждане от жегата, ще скачаме в тях, ще плуваме под спиращи дъха водопади и речни каньони, обвити в пищна растителност. Много красиви гледки и приятни емоции ни очакват. Този ден ще е незабравимо приключение! След ден пълен с приключения — настаняване в малкото село Моалбоал, където ще се настаним за заслужена почивка в Adams View Hotel (или подобен). Нощувка.

ДЕН 11

ОСЛОБ – СЕБУ - ДОХА
Събуждаме се и към плажа. Той е каменист, с вода до глезена, а ние отиваме на около 20 метра от брега. Там рязко става дълбоко, а ние влизаме с шнорхели и маски, за да плуваме измежду милиони сардини! Рибните пасажи се вият в най-различни причудливи вортексни форми, в перфектен синхрон. Като приключим, се връщаме, за да се преоблечем и закусим. След това се отправяме към най-хубавия плаж на Моалбоал, за последно плажуване и релакс. Свободно време за обяд. Отпътуване към Себу, пътят ще отнеме 3 часа. Пристигаме и трансфер до летище. Полет за България в 17.50 ч. с невероятни преживявания от Филипините. Кацане в Доха в 23.30 ч.

ДЕН 12

ДОХА - СОФИЯ
Излитане от Доха в 08.30 ч. Кацане на летище София в 12.35 ч.
 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ

 
Заминаване Човек в
двойна стая
Единична
стая
12.02.2023 € 2 975 / 5 816 лв € 3 555 / 6 953 лв
 

Необходими документи и условия на записване:

• Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването;
• 1000 лева депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване;
• Копие от международен паспорт;
• Доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 1 месец до датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Допълнителна информация:
• Минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 14 човека.
• Срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване.

Забележки:
• Пакетната цена е калкулирана по курс 1,90 лв. за щатски долар към 12.07.2022 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5% в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
• При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!
• Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
В случай на отказ от туристическото пътуване (ТП), заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
* до 120 дни преди датата на пътуване – без неустойки
* от 119 до 36 дни преди датата на отпътуване – размерът на депозита (1000 лв.)
* от 35 до 0 дни - 100% от стойността на ТП

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Филипини.

Забележка:  
Посочените в програмата цени и часове за допълнителните мероприятия са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение до месец преди датата на отпътуване.

Хотели
Cebu Quincentennial Hotel 4*
Хотел Cebu Quincentennial е атрактивно разположен в бизнес парка Cebu в град Cebu, на 700 метра от Гранд конгресен център на Себу, на 800 метра от Ayala Center Cebu и на 1,3 километра от SM City Cebu. Сред удобствата в хотела са денонощна рецепция, рум-сървиз и безплатен WiFi на цялата територия. Хотелът разполага със фамилни стаи. Хотелът предлага климатизирани стаи с бюро, електрическа кана, минибар, сейф, телевизор с плосък екран и самостоятелна баня с биде. Стаите в Cebu Quincentennial Hotel са снабдени със спално бельо и хавлии. Всяка сутрин се сервира континентална закуска.

Malinawon Resort 4*
Хотелски комплекс Malinawon Resort предлага безплатен WiFi и целогодишен открит басейн и помещения за настаняване в Панглао. На място има бар. Предлага се безплатен частен паркинг на място. Всяка стая в този хотелски комплекс е климатизирана и разполага с плоскоекранен телевизор, сейф и стойка за дрехи. В цената е включен кът за сядане. В стаята има електрическа кана и хладилник. Самостоятелната баня е оборудвана с душ. Плажът Danao е на 450 метра от хотелски комплекс Malinawon, а плажът Alona е на 1,8 км от имота.

Lagùn Hotel 4*
Хотел Lagùn е разположен в Ел Нидо. Предлага външен плувен басейн и тераса. Голяма лагуна Ел Нидо и Малка лагуна Ел Нидо са на 8 км. Гостите може да се насладят на питие в бара или на хранене в ресторанта. Стаите разполагат с телевизор с плосък екран с кабелни канали, хладилник, електрическа кана, душ, безплатни тоалетни принадлежности и бюро. Включват и собствена баня, а някои помещения за настаняване в хотел Lagùn предлагат балкон. В стаите има и гардероб. Всеки ден се сервира континентална закуска и закуска на шведска маса. Персоналът на рецепцията говори английски и филипински език и съдейства на гостите по всяко време.

Adams View Hotel 3*
Adams View Hotel се намира в Моалбоал, на 2,2 километра от плажа Панагсама. Предлага помещения за настаняване с ресторант, безплатен частен паркинг, открит плувен басейн и бар. Този 3-звезден хотел разполага с градина. Хотелът предлага денонощна рецепция, летищни трансфери, рум-сървиз и безплатен WiFi. Всички стаи в хотела разполагат с бюро, телевизор с плосък екран, собствена баня, спално бельо и хавлии. Всички стаи за гости в хотел Adams View са оборудвани с климатик и гардероб. Сутрин се сервира континентална закуска или закуска на шведска маса.
 • Самолетен билет София-Доха-Себу-Доха-София
 • Самолетен билет Себу-Ел Нидо-Себу
 • 9 нощувки със закуска
 • 4 обяда по време на туровете с лодки и круиза по река Лобок
 • 2 ферибота до и от Тагбиларан
 • Всчки трансфери по програмата
 • Всички описани в програмата турове и атракции
 • Цялостна организация на описаното пътуване от/до Себу
 • Всички разрешителни (свързани с COVID) за посещение на различните региони и общини
 • Водач на български през цялото време, с голям опит, живеещ във Филипините
 • Медицинска застраховка
 • Местен транспорт из населените места (триколки, мотори, Grab Car – таксита, ванове под наем).
 • Бакшиши за местни гидове и пренос на багаж
 • Опционални дейности и отбелязани като „по желание“ посещения
 • Храна и напитки (освен включените 4 обяда)
 • Разходи при форсмажорни ситуации и други извънредни разходи, включително свързани с: отмяна и изпускане на полети/фериботи, тайфуни и тропически бури, COVID рестрикции, мерки и изисквания, антигенни или PCR тестове, медицинско обслужване

Оферта № Е684