Пирамидите в Кайро и круиз по Нил

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
София-Кайро-Луксор-Хургада-София
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване
26.11.2022
от 1695 лв.
Дата Цена Запитване
26.11.2022 от 1695 лв. Запитване
Програма

ДЕН 1 (събота)

Кайро
Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Кайро изпълняван от European Air Charter в 08:00 ч. Кацане на летището в Кайро в 10:30 ч. и посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер и посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Обяд. Трансфер до хотела. Настаняване и свободно време.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 2 (неделя)

Кайро
Закуска. По желание сутринта допълнителна екскурзия Старо Кайро  (възрастен 95 лв, дете 60), с включен обяд: посещение на Цитаделата на Мохамед Али с Алабастровата джамия и разглеждане на Коптския квартал, най-старата част на града, където на метри един от друг се намират храмовете на различни религии – Висящата църква, църквата Свети Сергий и Бакхус, в която се смята че е живяло Светото семейство и Синагогата Бен Езра /по възможност/. За останалите – освобождаване на стаите в 10.30 ч. и трансфер до ресторанта, където се събира цялата група. Тези, които не са платили обяд, могат да си поръчат напитки. След обяд посещение на  Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза. Посещение на магазин за египетски ароматни масла. Трансфер до жп гарата и настаняване в спално купе. Нощно пътуване до Асуан.
Вечеря и нощувка във влака.

ДЕН 3 (понеделник)

Асуан
Закуска във влака. Пристигане в Асуан сутринта. Екскурзия с посещение на язовирната стена в Асуан и храма на Изида, който е бил издигнат на остров Фила и е един от преместените храмове в Египет, след построяването на асуанския язовир. Настаняване на кораба и обяд. Свободно време.

Опция: Комбо: Разходка с лодка Фeлука, Ботаническа градина и Нубийско селище (EUR 40)
Отпътуване от кораба с традиционна египетска лодка Фeлука с голямо платно. Плаване по река Нил и достигане до ботаническата градина на гр. Асуан. Разглеждане на ботаническа градина, кратка пауза сред зелените дървета за чай/кафе. Отплаване от ботаническата градина с моторна лодка по река Нил и достигане до Нубийско село. Разглеждане на комплекс от къщи, където добиваме представа за местния бит и обичаи. Почерпка с местния чай от каркаде. Възможност за временна татуировка с кана (срещу допълнително заплащане). И най-голямата атракция, разглеждане на крокодили, като с по-малките можете да си направите снимка докато го държите. Връщане обратно на кораба с моторната лодка.  
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Асуан.

ДЕН 4 (вторник)

Ком Омбо – Едфу
Опция: Абу Симбел (възрастен 190 лв, дете 110 лв)
(провежда се много рано сутринта, закуската е сух пакет) Екскурзия с автобус до Абу Симбел, разположен на западния бряг на р.Нил и на 280 км южно от Асуан. При строежа на язовир Насър, храмовете са изместени с 65 м по-високо от оригиналното им място. Там се намират двата, изсечени в скалите древноегипетски храма с изключително красива и внушителна фасада от времето на Рамзес ІІ (около 13 в. пр.н.е), след победата му при Кадеш. Големият храм е посветен на бога-слънце РА, на боговете Хор и Птах. Образът на Рамзес доминира в цялостната украса на храма и излъчва божествено могъщество. Съвсем наблизо до Големия храм се намира т.н. Малък храм или храмът на Хатхор (Hathor) и Нефертари (Nefertari). Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица. В допълнение, големината на женската статуя е същата като на Рамзес, противно на обичаите статуите на жените и децата да са с много по-малки размери. Храмовете са изключителна забележителност, а историята им повече от впечатляваща. Храмовия комплекс днес е под закрилата на ЮНЕСКО.
Тези, които не са записали екскурзията, ще се насладят на закуска и свободно време на борда на кораба. Отпътуване от Асуан. Пристигане в Ком Омбо в късния следобед и разглеждане на уникалния двоен религиозния комплекс, посветен на Хор, богът с глава на сокол и Собек, богът крокодил. Отплаване за Едфу.
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Едфу.

ДЕН 5 (сряда)

Едфу
Ранно посещение на храма в Едфу който също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. Закуска. Отплаване за Луксор и преминаване на шлюзовете при Есна. Обяд.  Разглеждане на храма в Луксор, построен от Аменхотеп III и Рамзес II. Най-новата атракция в района е Свещеният път между храмовете в Луксор и Карнак, който беше реставриран през 2021 г. и вече е отворен за посетители. Посещение на работилница и магазин за папирус. Свободно време.
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Луксор.

ДЕН 6 (четвъртък)

Луксор
Опция: С балон над Луксор-( възрастен 190 лв, дете 190 лв)
Ако Луксор е най-големият музей на открито в Египет, то си заслужава да бъде разгледан отвисоко по изгрев слънце. Едни от най-големите забележителности в страната, огрени от утринното слънце, придават на Луксор една магична атмосфера. Погледнат от метри над земята, хоризонтът е по-ясен и древността е разгърната сякаш на длан - това прави летенето с балон с горещ въздух една от най-атрактивните екскурзии в Египет.

Закуска. Екскурзия до западния бряг на Нил, където се намират Долината на царете с  гробниците на почти всички фараони от 18, 19 и 20-тата династия, от Тутмос I до Рамзес X. До сега са открити 65 гробници, включени в листата на ЮНЕСКО. Кратка спирка в магазин за алабастър. Посещение на храма на Хатшепсут, единствената жена - фараон и Колосите на Мемнон, изградени от един единствен къс пясъчник през 14 в.пр.Хр. Обяд. Посещение на храмовия комплекс в Карнак, най-големия в Африка и втори по големина в света. Отпътуване за Хургада / 300 км /. Натаняване в хотел Pharaoh Azur 5* (или подобен).
Късна вечеря и нощувка в Хургада.

ДЕН 7 (петък)

Хургада
Закуска.Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Възможност за посещение на екскурзии на място.

Опция: Сахара Парк сафари (възрастен 110 лв , дете 70 лв)
Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще надблюдавате мултикултурално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци)- всичко това в една екскурзия с включена вечеря!

Опция:Лодка със стъклено дъно ( възрастен 75 лв , дете 45 лв)
Прозрачното дъно ще ни даде уникалната възможност да видим безбройните корали и пъстроцветни риби на Червено море без да се гмуркаме. Препоръчваме това приключение за всички наши туристи, които не могат да плуват.

Опция: Orange Bay Island и шнорхелинг (възрастен 110 лв , дете 70)
Морска разходка с лодка, изследвайки красотата на един от прекрасните острови и съкровищата на кораловия риф. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки, екипировка за шнорхелинг.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 8 (събота)

Хургада
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Хургада за директен чартърен полет за София  12:00 ч. Кацане на летището в София в 16:30 ч.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ 

 4 ДНИ КРУИЗ ПО НИЛ С ПОСЕЩЕНИЕ НА КАЙРО И ПОЧИВКА В ХУРГАДА
 

Дати
на заминаване
Човек в двойна
стая градина
Единична
стая
Трети
възрастен
дете
2-5.99
1-во дете
6-11.99 г.
01.10 - 08.10
15.10 - 22.10
29.10 - 05.11
12.11 - 19.11
26.11 - 03.12
1 695 лв. 2 059 лв. 1 695 лв. 995 лв. 1 465 лв
 

*Третия човек се настаняваня в единично купе във влака.

Необходими документи и условия на записване:

 • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • Депозит при записване в размер на 300 лева
 • Втори депозит в размер на 300 лева до 45 дни преди заминаване
 • Доплащане до 30 дни преди заминаване
 • Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване

ВАЖНО!

Kъм момента, за Египет се изисква или валиден сертификат за ваксинация, или антигенен или ПСР тест.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 10 дни, преди заминаване
 • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.80 BGN.
 • Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна
 • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Египет.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
 • Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Лев инс, полица  № 13062210000346 от 17.04.2023 г.
 • Агенцията предлага застраховка Отмяна на пътуване.
 
Хотели
 • Concorde El Salam Cairo 5* Кайро
 • M/S Radamis 5* (или подобен) круизен кораб по Нил
 • Pharaoh Azur Resort 5* (или подобен) Хургада
 • Самолетен билет с директен чартърен полет с включени летищни такси
 • Един салонен багаж до 7 кг. и  чекиран багаж 20 кг.
 • Всички трансфери, екскурзии и посещения описани по програмата
 • 2 нощувки в Хургада  в хотел Pharaoh Azur 5* (или подобен) на база all inclusive.
 • 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5* от Луксор до Асуан
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в спален вагон Кайро–Асуан
 • 1 нощувка в Кайро на база полупансион в хотел Concorde al Salam 5* (или подобен)
 • Посещение на Египетския музей.
 • 1 Обяд в Кайро.
 • Екскурзия до Пирамидите в Гиза.
 • Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб.
 • Обслужване от местни екскурзоводи, придружени с водач от фирмата, който ще осигури превод на беседите по време на всички трансфери и екскурзии по програмата.
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро.
 • Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой.
 • Допълнителни екскурзии.
 • Напитките на борда на круизния кораб.
 • Лични разходи.
 • Бакшиши – в Египет е прието да се дават бакшиш. По време на круиза се дава задължително бакшиш на екскурзовода - около $25 за целия престой.
 • Входна виза за Египет - $25, заплаща се на летището в Хургада. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Такса за опазване на околната среда за всички морски екскурзии - около 2,5$ - $5 на човек на тур (заплаща се на мястo).
 • Слушалки по време на екскурзиите – 10 лв. за целия престой, заплащат се от България.
 • По желание входна такса за гробницата на Тутанкамон в Долината на царете – 300 лири (ок. 32 лв.) и вход за Хеопсовата пирамида в Кайро – 400 лири към 01.06.2022 (ок. 45 лв.) - заплащат се в местна валута на място.
 • Горивна такса, ако има такава, се обявява 21 дни преди полета.
 • Възможност за вътрешен полет Кайро– Асуан, вместо спален вагон – цени на запитване.

Оферта № Е677