ИЗРАЕЛ – КЛАСИЧЕСКИ ТУР

цени от
1 560.00 лв.
Маршрут
София - Израел

Дестинация
Израел

Продължителност
6 дни

Изпрати запитване
Лукса на съвремието, древни култури и религии
6 дни / 5 нощувки / 5 закуски / 5 вечери
Транспорт : самолет и автобус
 
МАРШРУТ: София – Тел Авив – Витлеем – Йерусалим – Йерихон – Каср Ал Яхуд – Мъртво Море – Кумран – Назарет – Тиберия – Сафед – Капернаум – Табха – хълма на Блаженните-  Кана Галилейска  – Мегидон – Акра – Хайфа – Кесария – Лод – Яфо – Тел Авив – София
 
Най-главните и важни обекти в Израел са включени в нашата програма:
 • Йерусалим – поклонение на Божи гроб, хълма Сион, Гециманската градина, Двореца на Давид, Стената на плача, менора
 • Витлеем -  поклонение на витлеемската звезда, църквата Рождество Христово
 • Йерихон - най-древният град в света
 • Каср ал Яхуд - река Йордан – светото тайнство на покръстването
 • Мъртво море – най- ниската точка на заемната повърхност – 417 м под м.н.
 • Кумран  -  намерените делви с Кумранските ръкописи
 • Назарет – църквата на Благовещението
 • Сафед /Цфат - център на древната  юдейска религия ‘’ Кабала’’
 • Тиберия – светите места около Галилейското езеро
 • Капернаум  - свети места около Галилея, руини на църкви, синагоги и  антични мозайки.  Табха – чудото с петте хляба и двете риби
 • Планината на блаженствата – църквата и манастира, посветени на 5-глава от Матея. 
 • Кана Галилейска - първото чудо на Христос, като превръща водата във вино на селска сватба
 • Акра (епохата на кръстоносците)
 • Хайфа  - най- голямото пристанище на Израел и уникалните Бахайските градини на Бахайското религиозно учение.
 • Кесария Маритима - следи от  5 периода на величие и опустошение на брега на Средиземно море, римския акведукт .....
 • Армагедон - През 485 година пр. Хр. земята на Израел, завзета от вавилонците, беше необитавана пустош с изключение на няколко селяни, които едва свързваха двата края. Това беше земята, която Бог обеща на Авраам, Исаак и Яков и на техните потомци завинаги......
 • Лод  -  гроба и църквата на  св. Георги Победоносец
 • Тел Авив и Яфо от старото рибарско селище до модерната архитектура на хотели и обществени сгради на нов Тел Авив
 
 
ПРОГРАМА
 
1 ден –                       София -  Йерусалим – Витлеем
Сборен час на летище София, Терминал 2 в 07:50 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 10:55 часа. Кацане на летище „Бен Гурион“ в 13:30 ч. След граничните формалности ви посреща вашия екскурзовод в Израел на български език. С автобус се оправяте на първа среща със светите места в Йерусалим и Витлеем. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим. Разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий, на Североизток от центъра на града.: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, наречена  Църквата на нациите, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Названието идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. Отпътуване за Витлеем, настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
 
2 ден  –                      Витлеем – Йерусалим – Витлеем - най- вълнуващия ден от вашето пътуване!
Ще станете хаджии!
Закуска. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Следва туристическа програма в Йерусалим, който съгласно Конституцията на държавата Израел е нейна единна и неделима столица. Обиколката започва с Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота; Следва храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. След поклонението програмата продължава с хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на Новия град на Йерусалим (панорамна обиколка с автобус): сградата на Парламента -Кнесет, Менора с релефните изображения и тяхното значение, Министерствата на Израел, Музея на Израел (отвън). Връщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка.
 
3 ден –                       Йерихон – Каср ал Яхуд – Мъртво море – Кумран – Назарет – Тиберия
Закуска. Отпътуване за Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Оттам се открива гледка към Манастира на изкушенията, разположен в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Следва посещение на Каср ал Яхуд – мястото при река Йордан, където е било кръщението на Иисус Христос. Заминаване за Мъртво море – най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане и релакс. Панорамна гледка към местността Кумран,  известен с откритите там делви с най-древни ръкописи от Стария Завет написани на иврит.  Отпътуване за град Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където Христос е живял по-голяма част от своя живот. Посещение на църквата „Благовещение“ и работилницата на Свети Йосиф. Продължаване  за град Тиберия, разположен при Галилейското езеро. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
4 ден –                       Сафед (Цфат) – Капернаум – Табха – хълма на  Блаженните – Голан- Тиберия
Закуска. Заминаване за Сафед, свещен за еврейската религия град и център на известното религиозно течение в юдаизма – Кабала. През 1140 год. владетелят на Йерусалимското кралство Фулк д`Анжу построил тук за рицарите -тамплиери мощната военна крепост (Мецуда), което едно от най-големите отбранителни съоръжения на кръстоносците в Светите земи. Отпътуване за Капернаум, което се споменава в Новия Завет като център на  дейността на Христос в цяла  Галилея. Посещение на останките от древната синагога и руините на къщата, в която е живял на Св. ап. Петър. На вход ви посреща бронзова скулптура на Св. Петър с ключа и в нозете му люспеста риба. Няма посетител, който да не си направи снимка на тази вход. Следва Табха – мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба". Посещение на църквата на умножаването, където е запазена подова мозайка от IV век. Продължаване към хълма на Блаженните, където Иисус е казал прочутата си проповед. Обиколка на Голанските възвишения, с прекрасна гледка към Галилейското езеро, красивите долини, пасища и средиземноморски богенвилии и олеандри.  Връщане в хотела в Тиберия. Вечеря. Нощувка.
 
5 ден –                       Кана Галилейска  – Мегидон (Армагедон) – Акра – Хайфа  
Закуска. Отпътуване за Кана Галилейска, където Христос извършва своето първото чудо превръщайки водата във винo на селска сватба.....Продължаване към долината Армагедон, която е спомената от Св. Йоан Богослов в библейската книга ‘’Откровение’’,  като място на последната битка между Доброто и Злото – панорамна гледка. Следва Акрa ( Акко), една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век. Посещение на Цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, Древния град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Посещение на Бахайските градини, храма на Баха Ула (отвън) и залива на Хайфа. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
6 ден -                        Кесария – Лод – Тел Авив – Яфо - София
Закуска. Отпътуване на юг по протежение на крайбрежните равнини до Кесария, столица на Юдея по времето на римляните. Разглеждане на акведукта. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишени, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове.  Разходка в района старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички има множество чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни. Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 18:30 ч. Пристигане на летище София около 21:30 ч.
 
Дати на пътуване и цени:
 
Дати на пътуване Възрастен в двойна стая Трети възрастен в двойна стая Дете 2-10.99 год. с двама възрастни в двойна стая Единична стая
31.03.2017 1560 лв 1530 лв 1460 лв 1880 лв
28.04.2017 1560 лв 1530 лв 1460 лв 1880 лв
19.05.2017 1560 лв 1530 лв 1460 лв 1880 лв
 
 
Хотели по програмата:
Местонахождение Хотел Брой нощи
Витлеем Paradise 3* http://www.paradisebethlehem.com/ или подобен 2
Тиберия Arcadia 3* https://www.arcadiahotels.co.il/ или подобен 2
Хайфа Theodor 3* http://theodorhotel.co.il/ или подобен 1

Пакетната цена включва:
- самолетен билет София – Тел Авив – София  с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж;
- летищни такси (260 лв. към 30.11.16 г.);
- 2 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;
- 2 нощувки със закуска и вечеря в Тиберия, хотел 3*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Хайфа, хотел 3*;
- екскурзовод на български език по целия маршрут;
- луксозен автобус с безплатен WI-FI;
- саунд система със слушалки по време на туровете, иновация в туристическото обслужване!
- всички трансфери по програмата;
- всички екскурзии по програмата;
- входни такси за обектите по програмата;
- Сертфикат за поклоничество - хаджийство, издаден от М- вото на Туризма на Израел
- водач, придружаващ групата по време на целия престой;
- медицинска застраховка асистънс ЗАД "АРМЕЕЦ" АД или Уника Живот АД, с покритие 10 000 евро
При посрещане на групата на летище Бен Гурион в Израел, всеки турист получава карта на Израел и рекламна брошура – дневник с текст и снимки на  посещаваните градове и обекти по маршрута. Тази рекламна книжка ви дава възможност да си водите ежедневни бележки за вашето неповторимо пътуване по светите места.
Цената не включва:
- бакшиши – 25 долара на турист за целия престой (заплащат се в Израел);
- допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание), организирани от израелския екскурзовод
- разходка с лодка по Галилейското езеро – 10 щ.д.;
- обяд в рибен ресторант при Галилейско езеро – 20 щ.д.
- разходи от личен характер
 
Полетно разписание:
LY 552 София 10:55 Тел Авив 13:30
LY 551 Тел Авив 18:30 София 21:30
 
Условия за резервация:
 • Начин на плащане: депозит – 450 лв., копие от валиден международен паспорт, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
 • Необходими документи: задграничен паспорт;
 • няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Израел
Забележка: Цените са калкулирани при курс на щатския долар 1 USD = 1.78 лв. При значителна промяна на курса до 0,05 лв/ 1 $ , Туроператора си запазва правото за минимално завишение  на цената. 

Изпрати запитване за офертата

Полетата със * са задължителни!

С изпращането на запитване Вие се съгласявате да предоставите личните си данни с цел обработката му. Прочетете повече за личните данни