Приключения из Карибите

Вид транспорт
Самолет
Дестинация
Ривиера Мая, Мексико
Продължителност
10 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване
11.02.2023
от 3481.00 лв.

Програма
ДЕН 1

София-Истанбул Канкун-Ривиера Мая
Излитане от София в 21:25ч. с полет до Истанбул с АК “Turkish Airlines”. Каца в Истанбул в 23:50.

ДЕН 2

Ривиера Мая
Полет за  Канкун в 02:30ч. Пристигане в Канкун в 12:55ч. и трансфер до избраният от Вас на Ривиера Мая или Тулум. Представете си най-бистрата и тюркоазена вода и към нея прибавете бял пясък. Тук там поставете палми, сламени чадъри и шезлонги и за финал сложете едни от най-впечатляващите исторически забележителности и археологически открития, датиращи от времето на тайнствените маи...Ето, че това го виждате със собствените си очи. Това е Ривиера Мая!
Свободно време за разглеждане и опознаване на курорта. Нощувка.

ДЕН 3

Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка. Нощувка.

ДЕН 4

Ривиера Мая-Чичен Ица-Сеноте-Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка или почивка.

Възможност за екскурзия до древния град Чичен Ица с включен обяд (срещу допълнително заплащане от 180 евро / 352 лева на човек ) едно от седемте нови чудеса на света. Това е най-големият и най-впечатляващ град на маите, част от световно наследство от ЮНЕСКО и известно като едно от новите седем чудеса на света. Ще научите интересни подробности за различните видове ритуали и церемонии, които са се извършвали на това място.

Ще разгледаме Пирамидата на Кукулкан, Храмът на ягуара и Свещеният кладенец. Тук се откриват доказателства за изключително напреднало познание, непонятно и до днес. Ще посетим пирамидата, позната като „Двореца”, или Храма на Кукулкан, Храма на черепите, Храма на ягуара, и легендарната Обсерватория на маите, в която е създаден изключително прецизния календар на маите. Следва посещение на пещерата Сеноте - древен култов център на маите.Варовикови кладенци, които все още са обект на множество изследвания.Някои са толкова дълбоки, че не може да се стигне дъното им.Желаещите могат да плуват в синьо-зелените им води, заобиколени от буйна тропическа растителност. Отпътуване обратно към Канкун.

Нощувка.

ДЕН 5

Ривиера Мая-o-в Кантой и Исла де Мухерес-Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.

Днешния ден ви предлагаме да се разходите на север от Канкун до “острова на жените” и остров Кантай (срещу допълнително заплащане от 150 евро / 293 лева на човек). Насладете се на прекрасните плажове на Исла де Мухерес, където може да плажувате или да се разходите из цветните улици на този град. Тук ще посетим и последният девствен остров на Мексиканските Кариби, на който никой не живее – остров Кантой. Заобиколен от плажове с кристално чиста вода, богата фауна и пищна флора. И двата острова са обявени за защитена природна зона. И двата острова са обявени за защитена природна зона.
Нощувка.

ДЕН 6

Ривиера Мая-Тулум и Коба-Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.

Възможност за екскурзия до Тулум и Коба (срещу допълнително заплащане от 120 евро / 235 лева на човек ). Екскурзията започва с посещение на Коба, където ще имате възможността да се докоснете до очарователната култура на маите. Отпътуване за Тулум - съвкупност от четири зони - археологическо селище, морски курорт, градска част и биосферен резерват Sian Ka'an. Това е мястото, до което за първи път са достигнали испанските конквистадори начело с Кортес. Така че прекрасният залив на Тулум, над който бдят строгите силуети на пирамидите, е първата гледка, която европейците са имали към непознатата земя и която ще се открие и пред вашите очи.
Нощувка.

ДЕН 7

Ривиера Мая-Козумел-Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.

По желание екскурзия до остров Козумел и възможност за гмуркане (срещу допълнително заплащане от 120 евро / 235 лева на човек ). Kозумел е най-големият Мексикански остров, с буйна зелена растителност, топъл и влажен климат, бял пясък, лагуни. На острова се намира петата по големина подводна пещера, открита през 1990 г. Рифовете, които заобикалят острова са втората по големина морска еко система в света. Резервати от голямо екологическо значение са, „Природният Морски Риф на Козумел“ и природният парк „Чанканаб“, създадени да защитават живота под вода и привлекли вниманието на изследователи като Жак Кусто. Ще имате възможност да се гмуркате с шнорхел и да посетите аква парка с впечатляващи атракциони на Плая Мия. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи.

Нощувка.

ДЕН 8

Ривиера Мая-парка Ешкарет-Ривиера Мая

Закуска. Свободно време за плаж или възможност за eкскурзия до парка Ксарет (срещу допълнително заплащане от 150 евро / 293 лева на човек ). Ксарет е най-известният еко-археологически парк в света. В него ще открите: археологически останки, делфини, коне, тропически птици, развъдник на местна фауна, крокодили, остров на ягуарите, убежище за елени, място за пеперуди, пещерата на прилепите, плаж, а също така ще можете да разгледате със шнорхел под водата подземните пещери и реки. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи.
Нощувка.

ДЕН 9

Ривиера Мая-Канкун-Истанбул

Закуска. Трансфер от Ривиера Мая до Летище Канкун и полет за Истанбул в 14:25ч.

ДЕН 10

Истанбул-София
Пристигане в Истанбул в 10:10. Свободно време и възможност за кратък тур на Истанбул /срещу допълнително заплащане и ако епидемиологичната обстановка позволява/.  Излитане за София в 20:10ч. Пристигане в София в 20:25 ч.
 • Полет с авиокомпания „Turkish Airlines” София - Истанбул – Канкун – Истанбул – София;
 • Трансфери летище – хотел – летищe;
 • 7 Нощувки в хотел по избор на Ривиера Мая или Тулум;
 • All Inclusive база на изхранване;
 • Водач от България при минимум 16 пътуващи;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро, включваща Ковид 19.
 • Щатска такса на Кинтана Ру  - около 12 долара на човек, заплаща се он-лайн;
 • Градска такса - 196 мекскикански песо (около 15 лева) платими на рецепция при настаняване;
 • Еко такса 26.89 мекскикански песо на ден на стая (около 2.15 лв.) платими на рецепция при настаняване;
 • Хранения извън посочените в програмата;
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни екскурзии. Заявяват се и заплащат предварително.

Оферта № П341