Офертата не е активна!

ОСТРОВ ЗАНЗИБАР - Група с водач.

цени от
1 398.00 EUR
СВ.ВАЛЕНТИН НА ЕКЗОТИЧНИЯ ОСТРОВ ЗАНЗИБАР
Група с водач.
Дати: 12.02.2021 – 20.02.2021
9 дни/ 7 нощувки на All inclusive на цена 1398 евро!

http://www.voihotels.com

 
ДЕН 1 – 12.02.2021 София – Истанбул - Занзибар
Отпътуване от София за Занзибар с редовен полет на авиокомпания Turkish Аirlines по маршрута София – Истанбул - Занзибар в 16:00 ч. Кацане в Истанбул в 18:25 ч. Полет до Занзибар в 20:25 ч.
 
ДЕН 2 – 13.02.2021 Истанбул – Занзибар                                                                           
Кацане в Танзания в 03:50 ч. Посрещане от представител на местния туроператор на летището в Занзибар и трансфер до хотела на острова. Закуска в хотела и започване на All inclusive пакета. Настаняване около 14ч или при наличие на свободни стаи и по-рано.
 
ДЕН 3 – 14.02.2021 Занзибар                                                                    
               Закуска.
Възможност за полудневна обиколка на Стоун таун (около 3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 6 туриста – 40  евро).
Една прекрасна полудневна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904 г. и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следва англиканската църква построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г, използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще минем покрай родната къща на Фреди Меркюри (не се влиза вътре). Ще видим и Палата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай предшния Английския клуб, който сега е Африканската къща. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците.
Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене.
Връщане в хотела следобед. Свободно време за почивка.
Нощувка в хотела.
 
ДЕН 4 – 15.02.2021 Занзибар                                                             
Закуска.
Днес ви предлагаме полудневен тур „Занзибар – островът на подправките“ (около 3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 6 туриста – 40 евро).
Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки.  По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени.
Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене. Връщане в хотела.
Свободно време. Нощувка.
 
ДЕН 5 – 16.02.2021 Занзибар                                                                    
Закуска. Предлагаме ви целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 6 туриста – 85 евро).
Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно.
В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове.
Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони.
Връщане в хотела късния следобед около 17:30ч. Нощувка.
 
ДЕН 6 – 17.02.2021 Занзибар                                                             
Закуска.
Днес ви предлагаме полудневна разходка до парка Jozani (около 3ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 6 туриста – 60 евро).
Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора.
Моля не пипайте и не хранете животните.
Връщане в хотела и свободно време.
 
 
 
 
ДЕН 7 – 18.02.2021 Занзибар                                                                    
Закуска.
Днес можете да изберете екскурзия до Затворническия остров (3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 6 туриста – 49 евро).
Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в. Връщане в хотела.
Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките.
Нощувка.
 
ДЕН 8 – 19.02.2021 Занзибар                                                                   
Закуска. Освобождаване на стаите вечерта около 00:00ч и използване на All inclusive пакета до часа преди трансфера за летището за полета до Истанбул.
 
ДЕН 9 – 20.02.2021 Занзибар – Истанбул - София                                                                             
Трансфер за полет до Истанбул в 04:45 ч. Кацане в Истанбул в 13:45 ч. Полет до София в 14:45 ч. Кацане в София в 15:05 ч.
 
КРАЙ НА ПРОГРАМАТА
 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
 
ХОТЕЛ ПАНСИОН Човек в двойна стая Единична стая Възрастен на доп. легло Дете до 10,99г с 2-ма възрастни
VOI KIWENGA RESORT 4*/ comfort room All Inclusive 1398 €/
2733 лв
1600 €/
3129 лв
1240 € /
2424 лв
1115 € /
2180 лв
 
 
Цената е на човек в евро/ лева и включва:
 • самолетни билети на авиокомпания Turkish Airlines с включени летищни такси по маршрута София – Истанбул – Занзибар – Истанбул – София с включен регистриран багаж до 40 кг и 8 кг ръчен багаж на човек;
 • 7 нощувки в хотел VOI Kiwengwa 4* на база „All inclusive” на остров  Занзибар;
 • трансфери летище-хотел-летище;
 • медицинска застраховка с покритие  от 15 000 евро на човек с включен риск за лечение от COVID-19;
 • посрещане на място от представител на фирмата партньор в Занзибар;
 • представител от туроператора при минимум 14 пътуващи.
 
 
 
Цената не включва:
 • виза за Танзания – 55 евро (издава се предварително от България);
  • за издаване на визата преди отпътуване от България са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора), сканирана актуална цветна паспортна снимка;
 • допълнителни екскурзии на о-в Занзибар – заявяват се и се записват от България:
  • обзорна екскурзия на Стоун Таун – при минимум 6 туриста – 40  евро;
  • полудневна екскурзия Островът на подправките – при минимум 6 туриста – 40  евро;
  • целодневна екскурзия Синьо сафари – при минимум 6 туриста – 85 евро;
  • полудневна екскурзия до парка Jozani – при минимум 6 туриста – 60 евро;
  • полудневна екскурзия до Затворническия остров - при минимум 6 туриста – 49 евро;
 • бакшиши за екскурзовод и шофьор – около 5 евро на ден за всяка екскурзия, в която взимате участие;
 • лични разходи на място;
 
ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
12.02 София 16:00 Истанбул 18:25
12.02 Истанбул 20:25 Занзибар 03:50 ( на 13.02.2021 )
20.02 Занзибар 04:45 Истанбул 13:45
20.02 Истанбул 14:45 София 15:05  
 
*На връщане от Занзибар, Turkish Airlines кацат в Килиманджаро, Танзания за качване на пътници. По време на техническото спиране ( около един час ), пътниците от Занзибар не слизат от самолета.
 
Полетното разписание е в местно часово време.
Часова разлика по време на пътуването между:
София, България и Истанбул е +1 час
София, България и Танзания, о-в Занзибар е +1 час
 
Условия за записване:
 • Депозит в размер на 500 евро/ 1000 лв на човек;
 • Доплащане до 31 дни преди заминаването или до 12.01.2021 г.;
 • Цената е валидна при минимум 14 туриста;
 • Срок за уведомление за непровеждане на пътуването при ненабран минимален брой участници – 30 дни преди заминаването;
 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации. Препоръчителна е ваксина срещу жълта треска, както и таблетки срещу малария за континенталната част на Танзания.
 • COVID-19 забележка – поради динамично променящите се условия, медицинските условия за влизане в страната подлежат на препотвърждение при приближаване периода на пътуване.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.76 лв. . При увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.
 
Необходими документи:
 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.

Срокове за анулации и неустойки:
 • При наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • Между 90-ия и 31-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • При по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 12.01.2021г., като се задължава да заплати на
ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Танзания към 07.07.2021г..

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
 
 
 
 
VOI KIWENGWA RESORT ZANZIBAR 4*
 
https://www.voihotels.com/en/voi-kiwengwa-resort
 
 
Описание
Хотела е разположен на един от най-красивите плажове на източния бряг на Занзибар, намира се само на 50 минути от Стоун Таун и на 43 км. от летището. Мъдро съчетавайки съвременните удобства и местната традиция, това място запазва ярък „африкански“ стил, подчертан от ефектна дървена конструкция .
Стаи
200-те стаи се помещават в двуетажни вили, разположени в широка тропическа градина.Много удобни и оборудвани в свежи, пастелни нюанси, мебели в местен стил и разполагат с климатик, сешоар, мини хладилник , баня, тераса или балкон.Налични са и помещения за четирима и свързани стаи.Възможно е настаняване в стандартни или комфортни стаи, изцяло реновирани; всички стаи са обзаведени в типичния занзибарски стил.
Кухня
Бюфета и ястията на скара се сервират в основния ресторант с име Ngalawa, където всеки ден може да опитвате различни италиански и международни ястия. По време на храненията се сервират безалкохолни напитки, минерална вода, вино и местна бира. В близост до основния ресторант, насред красива тропическа градина, се намира новооткритият  ресторант Garden Pizza, където на вечеря можете да поръчате от италианското меню с  богат избор от пици, десерти и напитки.  Бар „Нанга” в основната сграда е отворен от 7:30 ч. до полунощ .В него се предлагат безалкохолни напитки, американско кафе, домашно вино, местна бира и местни спиртни напитки .
На плажа и в близост до басейна се намира кафе и ресторант Baobab beach, който предлага леки закуски от 10:00 ч. до 18:30 ч.. Обяд от 13:00ч. до 14:30ч. Алкохолни и безалкохолни  напитки се сервират от 09:00ч до 19:00ч.
VOI Kiwengwa Resort работи на системата "Аll inclusive", включваща:  хранене на пълен пансион (закуска, обяд и вечеря  на блок маса) с неограничени напитки по време на хранене и през деня, включително минерална вода, безалкохолни напитки, домашно вино , местна бира и спиртни напитки, които винаги се сервират в чаша, до полунощ.
Срещу допълнително заплащане са : еспресо и капучино, напитки в кенчета и бутилки, сладолед и всякакви напитки след полунощ.
Съоръжения
Гостите могат да се насладят на широк басейн със сладка вода, специална зона за деца и център за красота „Mchaichai Spa (срещу заплащане). TV - салон, малка библиотека, бутици и заседателна зала за до 20 души също са на разположение.
WIFI на разположение във всички хотели срещу заплащане: € 10,00 седмично или € 2,00 на ден.
Пералня, сейф и медицински услуги срещу заплащане.
Спорт и развлечения
Курортът разполага с тенис кортове, светлина за нощна игра (заплаща се отделно) и малък фитнес център. Предлагат се също плажен волейбол, плажен футбол, аква фитнес, аеробика, тенис на маса . Добре оборудваният център за гмуркане предлага пълна екипировка срещу заплащане в курорта. Два пъти седмично в курорта се организира вечер с дискотека, с музика и много забавления.
Дневните и вечерните забавления се организират от анимационния персонал в комплекса.
Плаж
Курортът VOI Kiwengwa е разположен на най-красивия бряг на острова, на зашеметяващ участък от бял пясък, който се разпростира на площ от  над 5 км. Това е идеалната обстановка за почивка, релакс и забавления край морето. Плажът е оборудван с плажни чадъри  и шезлонги. Плажните кърпи са безплатни на плажа и  басейна. Оставя се само депозит, който преди напускане на хотела се възстановява.
Приети кредитни карти:  VISA и MASTERCARD.
5% такса за плащания с кредитни карти.