Офертата не е активна!

Екскурзия Австралия и Нова Зеландия

цени от
6 620.00 EUR
Маршрут
Австралия

Дестинация
Австралия

Продължителност
17 дни

Транспорт
самолет

  
Сидни – Кернс – Големият Бариерен Риф – Куранда - Мелбърн -  Куинстаун – Окланд –
Уелингтън
 
17 дни  /  14 нощувки  +  1 в Доха  /  14 закуски  /  6 обяда  /  5 вечери
с включени Летищтни такси !!!

 

Дата: 16.11.2017  –  02.12.2017

ПРОГРАМА
 
1-ви ден 16.11.2017: София – Доха - Сидни
Отпътуване от летище София в 11:55 часа за Доха. Пристигане в Доха в 17:30 часа. Полет за Сидни в 20:55 часа.
 
 
2-ри ден 17.11.2017: Сидни
Пристигане в 19:00 часа.  Трансфер до hotel Holiday Inn Potts Point 4*, разположен в сърцето на града. Свободна вечер. Нощувка.
 
3-ти ден 18.11.2017:  Сидни                                                                         Закуска
Закуска. Днес ни очаква изключително интересна целодневна обиколка из забележителностите на най-големия, основан през 1788 година град в Австралия. Ще посетим историческия район Скалите (Rocks Area), ще разгледаме търговската част на града характерна със смесица от стари и нови сгради. Ще се разходим из Чайнатаун (Chinatown),  както и модерният пристанищен район Дарлинг Харбър (Darling Harbour)  преди да продължим към прочутия стол на г-жа Маккуайър (Mrs. Macquarie’’s Chair) където се открива най-прекрасната гледка към забележителната сграда на Операта (Opera House) в Сидни и уникалният мост Харбър Бридж (Harbour Bridge) заедно. Ще видим Катедралата St. Mary и ще минем покрай модерните квартали Double Bay, Rose Bay, Watson Bay и Bondy Beach. 
Възможност за обеден круиз (срещу допълнително заплащане) с включен обяд с морски деликатеси из залива на Сидни на круизен кораб Captain Cook. Следобед ще посетим една от най-емблематичните сгради на Сидни - Операта (Opera House), открита през 1973 година от Кралица Елизабет II. Архитектурният шедьовър се счита за едно от чудесата на 20-ти век и е под егидата на ЮНЕСКО като част от световното и културно наследство. Връщане в хотела. Нощувка.
 
4-ти ден 19.11.2017:  Сидни                                                              Закуска, Обяд
Закуска. Рано сутринта се отправяме западно от Сидни, на 65 километра от града, където се намира Национален  парк  Сините планини, включен в списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО. Паркът покрива територия от 247 000 ха., а названието му идва от синкавата мъгла, излъчвана от многобройните евкалиптови дървета. Красотата е невероятна - грандиозни проломи и каньони, пещери и живописни дефилета, високи плата и безмерни горски масиви. Ще посетим Featherdale Wildlife Park, за да наблюдаваме отблизо типичните представители на австралийската флора и фауна в естествената им среда - кенгурута, коали, емута, както и други животни и разнообразие от птици. За обяд ни очаква тристеппено меню с включена алкохолна напитка. С влакче стигаме до подножието на каньона, където ще се разходим из джунглата. Разходка с панорамния лифт ще ни разкрие невероятна гледка, откриваща се към долината. Връщане обратно в хотела. Възможност за вечеря на бюфет (срещу допълнително заплащане) в ресторант “Кулата в Сидни” (Sydney Tower Buffet). Ресторантът на въртяща се платформа ще ни разкрие забележителни гледки на нощния град. Връщане в хотела. Нощувка.
 
5-ти ден 20.11.2017: Сидни  -  Кернс                                                          Закуска
Закуска. Трансфер до летището за полет до Кернс. Пристигане ранен следобед, посрещане и трансфер до хотел Pacific Hotel Cairns 5*. Свободен следобед. Нощувка.
 
 
6-ти ден 21.11.2017: Кернс, Големият Бариерен Риф                     Закуска и Обяд
Закуска. Целодневна екскурзия из Големия бариерен риф на борда на катамаран. Ще имате възможности за разнообразни дейности - плуване, шнорхелинг - за да се насладите на красотата на кораловия свят, демонстрация на хранене на риби, разходка с лодка с прозрачно дъно или просто релакс на шезлонгите на борда. Обяд с морски деликатеси. Следобед, връщане в хотела. Нощувка.
 
7-ми ден 22.11.2017: Кернс  -  Куранда  -  Кернс                            Закуска и Обяд
Закуска. Целодневна екскурзия до Куранда - високопланинско аборигенско селище. Ще се повозим на влак, очакват ни впечатляващи гледки на тропическите джунгли. В аборигенското селище  ще се запознаем с обичаите и танците на едни от най-древните народи в света. В парка освен коала ще срещнем кенгуру, диво куче динго и др. Следва обяд бюфет барбекю. Ще се повозим на кабинков лифт и ще продължим да се любуваме на чудесата на джунглата. Връщане в Кернс. Нощувка. 
 
8-ми ден 23.11.2017:  Кернс  -  Мелбърн                                                Закуска и Вечеря
Закуска в хотела. Рано сутринта полет за Мелбърн. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел Crown Promenade 4* Свободен следобед. Вечерта ни очаква вечеря в Колониален трамвай – ресторант. Трамваят, произведен 1927 година пътува по живописните улички на Мелбърн докато се наслаждаваме на кулинарните изкушения. Връщане в хотела към 23:30 часа. Нощувка.
 
9-ти ден 24.11.2017:  Мелбърн                                            Закуска,Обяд и Вечеря
Закуска в хотела. Започва обиколката ни на Мелбърн – град, който се отличава със своята космополитност и висок жизнен стандарт. Градът е основан през 1835 година,  днес той е център на изкуства, търговия, промишленост, образование, развлечения, спорт и туризъм. Ще видим едни от най-впечатляващите архитектурни шeдьоври на Мелбърн – Катедралата Сейнт Пол (St. Paul’s Cathedral), Театър Принцес (Princess Theater) и Театър Риджент(Regent Theatre), сградата на Кметството (Town Hall), градския площад Federation Square. Ще минем покрай Университета (Melbourne University), най-големия стадион в Австралия Мелбърн Крикет Граунд - (Melbourne Cricket Ground), Парламента и други. Ще се разходим из  приказно красивите Кралски ботанически градини,  градините Фитцрой (Fitzroy Gardens), ще разгледаме и дома на капитан Кук. Обяд в местен ресторант. Следобед  - екскурзия до Филип Айлънд (Philip Island) - резерват на австралийска фауна. Ще наблюдаваме уникален спектакъл – Парадът на пингвините. Всяка привечер  пингвините излизат от морето и маршируват по брега до техните жилища в пясъчните дюни, ще научим повече за навиците и начина на живот на най-­малките пингвините в света. Разходка из центъра за опазване на коалите, за да наблюдаваме коалите измежду дърветата в тяхната естествена среда. Вечеря с двустепенно меню в местен ресторант на Филип Айлънд. Връщане в хотела около полунощ. Нощувка.
 
10-ти ден 25.11.2017:  Мелбърн                                                                  Закуска
Закуска в хотела. Възможност за целодневна екскурзия с продължителност около 12 часа (тръгване в 08:00 часа и връщане в 20:00 часа) по световно известния Велик океански път (Great Ocean Road), който ще ви даде възможност да се насладите на великолепни пейзажи. Общата дължина на пътя е 243 километра, построен е между 1919 и 1934 година. Води до важни забележителности и природни феномени като огромните скални късове “Дванайсетте Апостола”, която представлява група от огромни варовикови скални образувания с височина от около 45 м. Образуването им е вследствие на ерозионни процеси започанли преди около 20 милиона години. Първоначално монолитните късове са били 12, откъдето идва и оприличаването им с дванадесетте християнски апостоли. Днес от тях са останали само 8, тъй като останалите 4 са били разрушени с времето под въздействието на природните условия. В залива Аполо ни очаква обяд  - тристепенно меню в Local Apollo Bay Restaurant. Ще се разходим из малкото крайбрежно градче Порт Кембъл (Port Campbell). Връщане вечерта в Мелбърн. Нощувка.

11-ти ден 26.11.2017:  Мелбърн  -  Куинстаун                             Закуска и Вечеря
Закуска в хотела. Рано сутринта полет за Куинстаун. Пристигане около обяд, посрещане и трансфер до Pacific Hotel 4*. Куинстаун е разположен в югозападната част на Южния остров на Нова Зеландия. Намира се на брега на езерото Уакатипу. Градът е обкръжен от живописни планини и е известен курортен комплекс. След като се освежим в хотела се отправяме към Парк за опазване на птиците и птицата киви (Kiwi Birdlife Park). Птицата киви е национален  символ на Нова Зеландия, тя е една от най-древните в Света и в хода на еволюцията е загубила своите крила и способността си да лети. След това ще се повозим на гондолата Skyline. Гледката, която предлага този лифт е впечатляваща. Той отвежда пътниците на 450 метра над Куинстаун и езерото Уакатипу до връх Боб. Очаква ни вечеря на бюфет в ресторант Stratosfare Restaurant & Bar и програма с хака - традиционен танц на маорите от Нова Зеландия. Докато се храним ще се насладим и на панорамната гледка към града и езерото. Връщане с гондолата до града и трансфер до хотела. Нощувка.
 
12-ти ден 27.11.2017:  Куинстаун – Милфорд Саунд - Куинстаун                                                                                                                     Закуска, Обяд и Вечеря
Закуска в хотела. Целодневна екскурзия до фиорда Милфорд Саунд (Milford Sound) - една от най известните атракции на Нова Зеландия - това е фиорд, който влиза на 15 км навътре в сушата. Kрасивият залив  се намира на около 290 км от Куинстаун. По пътя до него ще видим Огледалните езера (Mirror Lakes), Тунелът Хомер (Homer Tunnel),  долината Кледдо (Cleddau Valley) и други забележителности. Ще се качим на борда на круизно корабче Nature Cruise, за да се насладим на гледките към планинските върхове. На борда ни очаква обяд на бюфет. Връщане обратно в Куинстаун. Вечеря в хотела. Нощувка.
 
13-ти ден 28.11.2017:  Куинстаун  -  Уелингтън                                     Закуска и Вечеря
Закуска. Сутринта имаме възможност самостоятелно да се разходим из Куинстаун. Към обяд трансфер до летището за полет до Уелингтън. Пристигане в столицата на Нова Зеландия, посрещане и обзорна обиколка с автобуса из центъра на града докато стигнем до James Cook Hotel Grand Chancellor 4*. Свободно време. Вечеря на бюфет в хотела. Нощувка.
 
14-ти ден 29.11.2017:  Уелингтън  -  Мартинбороу  -  Уелингтън              Закуска
Закуска. Сутринта ни очаква обиколка на Уелингтън с посещение на най-значимите забележителности: Националния Музей Те Папа ( National Museum Te Papa), Театър Ембаси (Embassy Theatre), Courtenay Place – една от главните улици, Парламента (Parliament) и Кошерът (Beehive). Ще отидем до Маунт Виктория (Mt. Victoria) - това е известен хълм (с височина 196 м), на който се намира един от кварталите на града. От върха на хълма се разкрива панорамен 360-градусов изглед към столицата, пристанището, летището и градския пояс. До Ботаническата градина ще стигнем с кабинков лифт, който отново ще ни разкрие невероятни гледки към столицата. Свободно време за обяд (не е включен в цената). Следобед се отправяме към град Мартинбороу. Ще посетим две от най-известните винени изби в регион Уайрарапа (Wairarapa), където се отглежда сорта совиньон блан. Връщане в Уелингтън. Нощувка. 
 
15-ти ден 30.11.2017:  Уелингтън  -  Окланд                                  Закуска и Обяд
Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Окланд. Пристигане преди обед. Посрещане на летището и отпътуване към една от най-престижните винарни Вила Мария (Villa Maria). Избата е основана през 1961 година и е една от най-награждаваните винарни с високи международни отличия. След дегустацията на вина ни очаква обяд във Vineyard Café. На връщане ще разгледаме забележителностите на града: Окланд Харбър Бридж (Auckland Harbour Bridge), морското предградие Мишън Бей (Mission Bay), районът Парнел Вилидж (Parnell Village), характерен с уникалния си колониален стил, Auckland Viaduct, най-голямата търговска улица Queen Street и други.  Настаняване в хотел Amora Auckland 4*. След кратко освежаване ни очаква трансфер до Скай Тауър (Sky Tower), най-високата постойка в Нова Зеландия. Четирите нива за наблюдение предоставят несравнима гледка към целия Окланд, пристанището и околните острови. Нощувка.
 
16-ти ден 01.12.2017:   Окланд  -  Доха                                                       Закуска
Закуска. Свободна сутрин за самостоятелно разглеждане на града. Трансфер до летището. Полет за Доха в 14:40 часа. Пристигане в 22:10 часа. Трансфер до хотела в Доха за нощувка.
 
17-ти ден 02.12.2017:   Доха  -  София                                                         
Трансфер до летището. Полет за София в 06:40 часа. Пристигане сутринта в София в 10:55 часа.
 
Цена на човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен на допълнително легло Дете до 11,99 г. с 2-ма възрастни
6620 € / 12948 лв. 7880 / 15412 лв 6470 €/ 12 654 лв 6420 €/ 12556 лв
 
Ценaтa включва:
 1. Самолетни билети София – Доха – Сидни; Оукланд – Доха - София с Qatar Аirways с включени летищни такси и багажи;
 2. Самолетен билет Сидни – Кернс с включени летищни такси и чекиран багаж;
 3. Самолетен билет Кернс  -  Мелбърн с включени летищни такси и чекиран  багаж;
 4. Самолетен билет Мелбърн  –  Куинстаун, летищни такси и чекиран багаж;  
 5. Самолетен билет Куинстаун  –  Уелингтън, включени летищни такси и чекиран багаж;
 6. Самолетен билет Уелингтън  –  Оукланд, включени летищни такси и чекиран багаж;
 7. Всички трансфери летище – хотел – летище;
 8. Всички хотели в програмата, централно разположени:
 9. 3 нощувки със закуски в Сидни, Holiday Inn Potts Point 4*  или подобен;
 10. 3 нощувки със закуски в Кернс, Pacific Hotel 4*  или подобен;
 11. 3 нощувки със закуска в Мелбърн, Crown Promenade  4*  или подобен;
 12. 2 нощувки със закуски и една вечеря в Куинстаун,  Mercure Queenstown Resort 4*  или подобен;
 13. 2 нощувки със закуски и една вечеря в Уелингтън James Cook Hotel Grand Chancellor 4* или подобен;
 14. 1 нощувка със закуска в Окланд, Amora Hotel Auckland 4* или подобен;
 15. Нощувка в хотел (3* или 4*) в Доха на връщане;
 16. 14 закуски, 6 обяда и 5 вечери съгласно програмата;
 17. Целодневна екскурзия до Сините планини с включен обяд;
 18. Целодневна екскурзия Големия Бариерен Риф с включен обяд;
 19. Целодневна екскурзия до Куранда с включен обяд;
 20. Екскурзия до Филип Айлънд;
 21. Целодневна екскурзия до фиорда Милфорд Саунд с включен обяд;
 22. Посещение на 3 винарни /2 във района на Мартинбороу и 1 в района на Окланд/
 23. Всички останали екскурзии и забележителности описани в програмата;
 24. Входни такси на посещаваните обекти;
 25. Водач - преводач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия;
 26. Климатизиран транспорт по целия маршрут;
 27. Медицинска застраховка за целия престой с покритие 15 000 евро;
 
 
Ценaтa не включва:
 1. Виза за Австралия – такса за обработка на документи 90 лв.;
 2. Вечерен круиз из залива на Сидни с включена вечеря с морски деликатеси – 85 евро;
 3. Вечеря на бюфет във въртящия се на платформа ресторант в Sydney Tower – 145 евро;
 4. Целодневна екскурзия Велик океански път с включен обяд – 210 евро;
 5. Лични разходи;
 6. Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 55 лева;
 7. Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София;
 8. Единично настаняване – доплащане  1260 eвро;
 
 
Полетно разписание:
16.11.17 София – Доха 11:55 – 17:30
25.02.17 Доха – Сидни 20:55 – 19:00
01.12.17 Банкок – Доха 14:40 – 22:10
02.12.17 Доха – София 06:40 – 10:55
 
Необходими документи:
 1. международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
 2. за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 
Условия и Забележки:
 1. При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
 2. Офертата важи при минимум 15 туристи;
 3. Туроператорът съдейства за получаване на Австралийска виза, но не гарантира за нейното получаване.
 4. Необходими документи за кандидатстване - Цветно копие на паспорт с валидност минимум 6 месеца, цветно сканирана снимка паспортен формат. Допълнително може да бъдат поискани допълнителни документи за издаването на визата, като - банкови извлечения, данни на роднини или приятели, доходи, имущество.
 5. Документите трябва да бъдат преведени и легализирани на английски език.
 6. Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
 7. Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване
 8. посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени със същата категория преди заминаване
 9. Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 10. Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 
Срокове за анулации и неустойки:
 1. при наличие на повече от 120 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 2. между 120-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 3. между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
 4. при по-малко от 45 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.