Офертата не е активна!

ЕКСКУРЗИЯ до КИТАЙ и ХОНГ КОНГ през ноември 2016

цени от
1 915.00 EUR
Дестинация
Китай

Маршрут
София - Китай - Хонг Конг- София

Продължителност
11 дни


ПАЛИТРА ОТ ДРЕВНА КУЛТУРА И УЛТРАМОДЕРЕН ЛУКС
 
Пекин – Женгжоу – манастира Шаолин – Лоян – Сиян -
Шанхай – Жужияо Хонг Конг - Макао
 
02.1112.11.2016
 
11 дни/7+1 нощувки
 
Цена: 1915 евро/ 3745 лв.


Неслучайно Китай от местен език  се превежда като “Страната в центъра на света”. Без съмнение и в наши дни преводът обрисува съвсем точно най - многолюдната държава в света, с една от най-древните цивилизации и водеща световна икономическа сила. Каним ви да се потопите в тайните на тази уникална държава, която съчетава в себе си хилядолетна история, грандиозни архитектурни творения от стари времена (като Великата Китайска стена, Теракотената армия), световни изобретения на човешкия гений (като барута, компаса и лунния календар), древни религии и медицина, грандиозни ултрамодерни сгради и нечуван технотронен бум.

 

ПРОГРАМА

1 ден /02.11.2016/ СОФИЯ

Полет от София с Катарски авиолинии в 19:4. Кацане в Доха в 01:15 на 03.11.2016г. 

2 ден /03.11.2016/ ПЕКИН

Полет от Доха в 02:40 и кацане в Пекин в 15:20ч. Посрещане от представител на фирмата партньор.

Трансфер и настаняване в хотел Beijing Suyuan Phoenix Hotel (www.phoenixsuyuanhotel.com) или подобен. Свободно време. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

3 ден /04.11.2016/ ПЕКИН

Закуска.

Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и над 8700 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. 

Обяд в китайски ресторант (включен в цената).

Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Денят ще завърши с посещение на фабрика за перли - традиция отпреди 500 г. и една от най-ценените стоки в древността. Свободно време за вечеря.

Връщане в хотела.

Допълнителна екскурзия: Вечерта възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – (25евро/49 лева).Нощувка.

4 ден /05.11.2016/ ПЕКИН - ЖЕНГЖОУ

Закуска.

Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно опашката на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай.

Обяд в китайски ресторант (включен в цената).

Следва посещение на Свещения пъталея обградена от двете страни с внушителни статуи на войни и животни, която води до гробниците на императорите от династията Мин.  Посещение на фабриката със скъпоценни камъни (jade), така характерни за Китай.

Следобед - трансфер до жп гарата, свободно време за вечеря и отпътуване с влака стрела до Zhengzhou. (3,5 часа), 2'ра класа. Пристигане късно вечерта в Женгжоу, посрещане от местния представител на фирмата, настаняване в хотел Holiday Inn Express Zhengzhou http://www.hiexpress.com или подобен. Нощувка.

5 ден /06.11.2016/ - ШАО ЛИН - ЛОЯН - СИЯН

Закуска, напускане на хотела.

Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на на кунг-фу демонстрация.

Обяд в китайски ресторант (включен в цената).

Следобед пътуването продължава с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. Свободно време за вечеря. Трансфер до гарата. Вечерта отпътуване от Лоян около 19 ч. с влака стрела за Сиян (2 часа), 2'ра класа. Пристигане в Сиян късно вечерта. Настаняване в хотел Xian Quest Hotel (www.questhotelxian.com) или подобен. Нощувка.

6 ден /07.11.2016/ СИЯНШАНХАЙ

Закуска, напускане на хотела.

Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. 

Обяд в китайски ресторант (включен в цената).

Обиколката продължава минавайки край добре запазените стари градски стени (ЮНЕСО) и Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Следва Bell and Drum Tower square (площада на на двете кули на камбаната и барабана), известен с двете сестри сгради – едната известна като „сутрешна камбана”, другата като „вечерен барабан”. В древен Китай, особено от времето на династията Юан (1271-1368), барабаните са били използвани, за да сигнализират за отброяване на времето и като аларма при извънредни ситуации. При свободно време разходка в арабския квартал.  

Привечер отпътуване с влак за Шанхай в спален вагон с климатик (в купета за 4 човека). Нощувка във влака.

7 ден /08.11.2016/ ШАНХАЙ

Пристигане в Шанхай сутринта – деловата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Трансфер до хотел Rayfont Xuhui Hotel (http://www.rayfonthotel.com/).

Закуска в хотела, оставяне на багажите в предназначено за това помещение.

Туристическата обиколка на Шанхай започва с посещение на Нефритения Буда, Историческия музей на Шанхай и известната Телевизионна кула, наричана “Перлата на Изтока”, от втората зала на кулата се разкрива невероятна гледка над града. Обяд в китайски ресторант (включен в цената).

Следва посещение на Бунд, Нанджин Роуд и Централния площад, и фабрика за коприна. Шанхай е известен като родното място на коприната. Свободно време за вечеря.

Допълнителна екскурзия: Разходка с корабче по р. Хуан Пу (25 евро/49 лева). Нощувка.

8 ден /09.11.2016/ ШАНХАЙ – ЖУЖИЯО – ШАНХАЙ

Закуска.

След закуска свободно време или по желание еднодневна екскурзия до Zhujiajiao (65евро/127лева)– Венеция на изтока, нарича се така заради многото канали, разделящи града.

Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с водни канали, с много старинни живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Града е основан преди почти 1700 години, става преуспяващ с производството на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Има включен обяд по време на екскурзията.

Следобед завръщане в хотела. Свободно време за вечеря.

Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (30 евро/59 лева). Нощувка.

9 ден /10.11.2016/ ШАНХАЙ – ХОНГ КОНГ

Закуска.

Трансфер до летището и полет до удивителния Хонг Конг разположен на повече от 200 острова. Трансфер до хотела в Хонг Конг и при възможност настаняване – Hong Kong Regal Oriental Hotel (www.regalhotel.com).

Панорамната обиколка на града заппочва с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Следва посещение на залива Репълс бей с колоритния парк и плажа известен с пъстрия даоистки храм. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар. Нощувка.

10 ден /11.11.2016/ ХОНГ КОНГ - МАКАО

Закуска. Освобождаване на хотела и оставяне на багажа в стая за багаж.

Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао (145 евро/285 лв.). Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао (не е включен обяд). Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”.

Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Ферибот до Хонг Конг.

Връщане в хотела за освежаване. Трансфер до летището и полет с Катарски авиолинии в 00:35ч. на 12.11.2016г.

11 ден /12.11.2016/ СОФИЯ

Кацане в Доха в 05:15ч. Полет за София в 06:35 и кацане в София в 10:40ч.

ЦЕНИ

 

На човек в двойна стая

Единична стая

3'ти възрастен

 1915 € / 3745 лева

 2162 € /4229 лева

 1915 € / 3745  лева

Цената включва:

·        Самолетен билет с Катарски авиолинии София - Доха - Пекин; Хонг Конг – Доха София с включени летищни такси към дата 07.03.2015 - 245 евро/ 479 лв. При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на билета, разликата се доплаща към пакетната цена.

·        Самолетен билет за вътрешен полет Шанхай – Хонг Конг с включени летищни такси

·        7 нощувки със закуски в подбрани хотели 3*/4* - 2 н. в Пекин, 1 н. в Женгжоу,1 н. в Сиян,    2 н. в Шанхай и 1 н. в Хонк Конг

·        1 нощувка в спален вагон - място в първа класа с климатик(настаняват се 4 човека в купе)

·        Закуска в хотела в Шанхай, при пристигане

·        Трансфер Пекин – Женгжоу с влак стрела

·        1 вечеря в китайски ресторант или в хотела в Пекин

·        5 обяда в китайски ресторанти

·        Климатизиран транспорт

·        Входни такси за всички включени в програмата музеи и обекти

·        Билет за телевизионната кула в Шанхай

·        Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата

·        Всички трансфери, упоменати в програмата

·        Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на ЗД ”Армеец”

·        Водач на групата през цялото пътуване

 

Цената не включва:

·       Обяди и вечери, които не са посочени в програмата като включени

·        Бакшиши в хотелите и ресторантите – 40 евро / 80 лв, заплащат се предварително в България.

·        Разходи от личен характер

·        Билет за спектакъла „Династията на Златната Маска” в Пекин с включен трансфер – 25 евро/49 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).

·        Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай  – 25 евро/49 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).

·        Посещене на акробатично шоу в Шанхай – 30 евро/59 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).

·        Еднодневна екскурзия до водния град Zhujiajiao – 65 евро/127 лв на човек с включен обяд (при минумум 10 записани туриста).

·        Еднодневна екскурзия до о-в Макао – 145 евро/285 лв.

·        Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD на човек – заплаща се в България.

·        Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗД "Армеец" - възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други причини

Допълнителна информация:

·        Цените са изготвени при следния валутен курс: 1 USD = 1,75 лв., като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%, фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването

 

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай

·        Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане от Китай

·        Попълване на визов формуляр

·        2 цветни снимки паспортен формат

·        Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD на човек


Вид използвани транспортни средства

  • Самолет
  • Автобус

 

Полетно разписание на Qatar Airways:

 

QR 226  02.11   SOF DOH    1940 0115+1               

QR 892  03.11   DOH PEK     0240 1520                   

QR 815  12.11   HKG DOH    0035 0515  

QR 227  12.11   DOH SOF     0635 1040  

 

Ваксини

·        Няма медицински изисквания за имунизации

Начин на плащане:

·        При резервация се внася депозит в размер на 950 евро или 1860 лв

·        Доплащане 30 дни преди пътуването


Срокове за анулации и неустойки:

·        До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка

·        От 59 работни дни до 30 дни – 950 евро или 1860 лв

·        От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Забележка:  

  • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане!
  • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
  • Минимален брой участници за осъществаване на пътуването: 20 човека!
  • Срок за уведомяване за несъбран минимум: 30 дни преди датата на заминаване!
     

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Armeec АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1555013150000415019 на ЗАД „Армеец”
 

• Забележка!!!:
Всички туристически програми и цени , публикувани от фирмата в интернетното пространство са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 1 от ЗТ достоверна и окончателна цена се счита тази цена , която е предоставена в офиса на София Луксъри Травел ООД,в деня на сключване на потребителски договор за конкретна резервация или организирано пътуване !