Офертата не е активна!

Екскурзия Швейцария, Испания и Франция

цени от
1 058.00 лв.
Дестинация
Швейцария, Испания и Франция

Маршрут
Швейцария, Испания и Франция

Продължителност
10 дни

Дати на тръгване: 01.04.2016 г.; 25.08.2016 г.; 

1 ден София – Хърватия Отпътуване от Бургас в 21.30ч/предния ден/ от Пловдив в 02.00ч, от София в 04.00ч. Транзитно пътуване през Сърбия, Хърватия. Настаняване в хотел в Залцбург. Нощувка.
2 ден Залцбург – кристалният свят на Сваровски - Инсбрук
Закуска. Разглеждане  на забележителностите на града: градините на замъка Мирабел,  “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата “Св.Петър”, гробището „Св.Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденплац”, “Моцартплац”. Посещение на "Кристалните светове на Сваровски" - изцяло преработения и новооформен комплекс на "Сваровски" в гр. Ватенс до Инсбрук, открит на 30 април 2015 година във връзка с 120 годишнината на Фирмата. Комплексът разполага с обща площ от 75 декара с красива градина и атракции. Наред с досега познатия великан на входа в парка може да се види и новият "Кристален облак" с площ от 1400 кв.м., изграден с повече от 600 хиляди планински кристала. Разбира се, голямата атракция - "Подземните кристални светове", е допълнена с нови още по-красиви и приказни зали. В края на разходката имате възможност за покупка на произведенията на Сваровски на фабрични цени в представителния магазин, както и да се подкрепите с напитка или храна в заведението към комплекса. Входът за Кристалните светове не е включен в цената на екскурзията - 19 евро, който не желае да посети атракционната част, може да изчака групата в магазина или заведението към него. Отпътуване и пешеходна разходка в Инсбрук – любимият град на императрица Мария Терезия. Разглеждане на Стария град, кулата „Щадтурм”, която е част от сградата на старото Кметство, „Голденес Дахл” - двореца със златният покрив, катедралата „Свети Якоб”. Настаняване в хотел в района на Инсбрук. Нощувка.
3 ден Инсбрук - Лихтенщайн / Вадуц – Цюрих - Лозана
Закуска. Отпътуване за Лихтенщайн. Разходка във Вадуц - столицата на Княжество Лихтейнщайн – съвършенството на миниатюрите, царството на банките и пощенските марки. По желание панорамна разходка с влакче. Отпътуване за Цюрих. Туристическа програма града - разглеждане на църквите "Св. Петър" и "Фраумюнстер", Катедралата, търговската улица "Банховщрасе". Отпътуване за Лозана. Пешеходна обиколка в централната част на града - Катедралата, музеите за естествена история и за изящно изкуство. Кратко свободно време. Нощувка в района на Лозана.
4 ден Лозана - Веве – Монтрьо – замъка „Шийон” - Женева
Отпътуване и разходка в малкото градче Веве – ''дома на шоколада'', разположено на Женевското езеро, в подножието на Савойските Алпи. Фото-пауза при статуята на великия артист Чарли Чаплин, който е живял в Корсие-сюр-Веве от 1952 г. до смъртта си през 1977 г. Престой в аристократичния курорт Монтрьо, известен с красивия си парк и статуята на Фреди Меркюри, както и прекрасните дворци, вили и хотели, строени в периода на Бел Епок. Посещение на средновековния „Шато ди Шийон” - най-значимата историческа забележителност на брега на езерото, построен върху скалист остров, отразяващ силуета си в огледалните води на езерото. Туристическа програма в Женева с разглеждане на стария град, Катедралата, парка около езерото с фонтана и цветния часовник, по желание разходка с корабче по Женевското езеро. Отпътуване за Авиньон. Настаняване в хотел. Нощувка.
5 ден Авиньон – Барселона
Закуска. Туристическа програма в града -  моста на Авиньон, Папския дворец, който е бил седалище на Папската институция през 14в и др. Вечерта пристигане в Коста дел Маресме. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
6 ден Барселона – Валенсия
Закуска. Отпътуване за Барселона. Автобусна обиколка на града: запознаване с шедьоврите на архитекта Гауди: Катедралата Саграда Фамилия. Пешеходен тур: площад Каталуния, Катедралата Санта Евлалия, Готическия квартал, Двореца на музиката. Кратко свободно време за разходка по Лас Рамблас. Отпътуване за Валенсия. Настаняване в хотел. Нощувка.
7 ден Валенсия - Мадрид
Закуска. Туристическа програма във Валенсия - Катедралата, Паласио де ла Хенералитат, ла Лонха и др. Отпътуване за Мадрид. Настаняване в хотел. Нощувка.
8 ден Толедо
Закуска. Екскурзия в Толедо – старата столица на Испания. Туристическа обиколка с разглеждане на средновековната Катедрала, църквата „Санто Томе” с шедьовъра на Ел Греко „Погребението на граф де Оргаз”, къщата на художника, Синагогата, архитектурни паметници от средновековната епоха, живописните мостове на река Тахо. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
9 ден Мадрид
Закуска. Туристическата програма в Мадрид. Разглеждане на площад Испания /с паметника на Сервантес и Дон Кихот със Санчо Панса/, Кралския дворец, Нуестра Сеньора де Алмодена, площад Майор, Пласа Реал, Пуерта дел Сол. Свободно време за посещение на Кралския дворец и Музея Прадо. Нощувка.
10 ден Мадрид - София
Закуска. Трансфер до летището. Полет до София в 10.45ч
 
  На човек в двойна стая Трети възрастен Дете 7-12г. с двама възрастни Единична
стая
Цени при записване до 15.01.2016г. 1058 лв 958 лв 878 лв 1358 лв
Цени при записване след промоция 1188 лв 1158 лв 988 лв 1488 лвЦените включват:
 • Самолетен билет с включени такси от Мадрид до София
 • един брой чекиран багаж на самолета не надвишаващ 23 кг, както и ръчен до 8 кг
 • транспорт с лицензиран за международни превози автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* или хотел туристическа класа в района на Залцбург
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* или хотел туристическа класа в района на Инсбрук
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* или хотел туристическа класа в района на Лозана
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* или хотел туристическа класа в Авиньон
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2*/3* или хотел туристическа класа в Коста Брава
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* или хотел туристическа класа в района на Валенсия
 • 3 нощувки със закуски в в хотел 2*/3* или хотел туристическа класа в Мадрид
 • екскурзовод по време на цялото пътуване
 • местен екскурзовод за Мадрид и Толедо
Цените не включват:
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Корабче по Женевското езеро – около 30 лв
 • Входна такса за кристалният свят на Сваровски – 19 евро
 • билетът за влакче във Вадуц – около 18 лв.
 • Разходи от личен характер
 
Начин на плащане – в брой или по банков път:
 • депозит – 350 лева, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
 
Срокове за анулации и неустойки:
 • a. от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – глоба в размер на 100 лв на турист.
 • b. от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
 • c. от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
 • d. под 14 дни календарни - 100% от общата цена на организираното пътуване;