Офертата не е активна!

Есен в Индия - Златния Триъгълник Делхи-Джайпур-Агра

цени от
1 045.00 EUR
Маршрут
София-Доха-Делхи-Доха-София

Дестинация
Индия

Продължителност
8 дниИндия e Непреодолим магнит за посетителите през вековете. Елате и станете свидетели на славното минало сред темпото и жизнеността на модерното и вълнуващо настояще! 


01 ноември – 08 ноември 2015 

ПРОГРАМА

01.11.2015 София-Доха-Делхи

Среща на летище София. Полет за Делхи през Доха в 16.45 ч. с Катарски авиолинии. Кацане на летище Доха в 22.20 ч. Полет за Делхи в 01.30 ч.

02.11.2015 Делхи

Пристигане в Делхи в 07.25 ч. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване по възможност преди 14:00 ч. След кратко освежаване – разглеждане на стария град на Делхи – комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, посещение на Червената крепост – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. В крепостта се намират още : Перлената Джамия – Moti Masjid и Diwan-I-am – голяма зала в която са се изслушвали проблемите на хората. Продължаваме с Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големия архитектурен проект на империята Mughal. Разглеждане на храма Laxmi Narayan Temple – нов модерен храм издигнат в чест на Лакшми - божеството на благосъстоянието и парите. Ще завършим с разглеждане на старата част на Делхи, посещавайки пазарите за сребро и подправки - едни от най-старите и натоварени тържища в Индия, датиращи още от 17 век. Вечеря. Нощувка.

03.11.2015 Делхи

Закуска. Обиколен тур на Новия град Делхи или Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние. В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век. Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще разгледаме храма Lotus Temple построен 1986. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди войници загинали в Първата световна война. Обиколата ще завършим с посещение на храма Акшардам - хиндуистки храм показващ типична хиндуистка, индийска архитектура и култура. Вечеря. Нощувка.

04.11.2015 Делхи-Джайпур

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Джайпур. Настаняване в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.

05.11.2015 Джайпур

Закуска. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт, чието изграждане е започнало през 17 век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсюлмански маниер на декорация и украсяване. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar е най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите. Свободна вечер, възможност за посещение на колоритния пазар в Джайпур. Вечеря. Нощувка.

06.11.2015 Джайпур-Агра

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Агра. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

07.11.2015 Агра-Делхи

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов.

Следобед посещение на Крепостта Агра, позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Отпътуване за Делхи следобед. Пристигане в Делхи вечерта. Освежаване в хотел. Вечеря. Трансфер до летище. Полет за Доха в 04.35 часа.

08.11.2015 Делхи-Доха-София

Кацане в Доха в в 06.25 часа. Полет за София в 07.35 ч. Кацане на летище София в 11.40 ч.
 
Хотели  база изхранване Цена на човек Трети възрастен
Radisson Blu Kaushambii 5* (или подобен) - Делхи

Radisson Blu Kaushambii 5* (или подобен) - Делхи

Clark Shiraz 5* (или подобен) - Агра
закуска и вечер  1045 евро 985 евро

HB - нощувка, закуска и вечеря.

Доплащане за единична стая - 250 евро
Дете до 11 години, настанено с двама възрастни (без допълнително легло) -  885 евро

Забележка: Пакетните цени за дете са без използване на допълнително легло. Деца, настанени на допълнително легло в двойна стая, заплащат цена като за трети възрастен.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

двупосочен самолетен билет София-Доха-Делхи-Доха-София
летищни такси
традиционно посрещане на летището в Делхи и всички трансфери
5 нощувки със закуска и вечеря
всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Джайпур, Агра и Делхи
езда на слонове за изкачване до Амбър Форт в Джайпур
входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
водач по време на пътуването
медицинска застраховка (за лица до 70 години)

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

Индийска туристическа виза – 100 лева, заплща се в брой.
Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата.
Бакшиши  — задължителен минимален бакшиш за местни екскурзоводи и шофьори ( 10 USD на човек, на град).

Забележка:

Краен срок за записване – 30 дни преди датата на заминаване.
Минимален брой участници: 20
Програмата може да претърпи промени 

Визов режим. Необходими документи за издаване на индийска виза:

Подаването на документи е онлайн.
Една хартиена снимка с размери 5.08 x 5.08 см и една в електронен вариант
Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата
От 10.06.2013 г. Посолството на Република Индия въвежда задължително интервю за издаване на туристическа виза, на което всеки кандидат трябва да се яви лично в Посолството в София на адрес ул.”Св.Седмочисленици”23, Лозенец. След интервюто на кандидатите се взимат биометрични данни.
Съответната такса, която следва да се заплати в брой в лева. Таксата за визата се заплаща лично от кандидата в Посолството.
Разпечатано и подписано копие на формуляра за виза, който е подаден онлайн.