Офертата не е активна!

МИАНМАР – СКРИТОТО СЪКРОВИЩЕ НА АЗИЯ

цени от
5 416.00 лв.
Маршрут
Мианмар

Дестинация
Мианмар

Продължителност
11 дни

Транспорт
самолет


Mианмар - една от най-малките страни в Югоизточна Азия, позната още с предишното си име Бирма e разположена в западната част на полуостров Индокитай. На север граничи с Китай, на изток с Лаос, на югоизток с Тайланд, на запад с Бангладеш и на северозапад с Индия. Страната има над 2000 км. брегова ивица на Индийския океан и история повече от 2500 години.
Първоначалното име на държавата е било Мианмар, което е сменено от британците на Бирма през 19-ти век и възвърнато отново през 1989 година. Името „Мианмар“ идва от „MYA“ и се превежда като „Емералд“.
 
Период на пътуване:
03.10. 2020  – 13.10.2020
 
11 дни/ 9 нощувки
 
МАРШРУТ: София – Доха – Янгон – Мандалей – Мингун – Мандалей – Амарапура – Ава – Баган – Маунт Попа - Пиндая – Няунг Шве – Езерото Инле – Индейн – Хехо – Янгон – Доха - София
 
Цена на човек настанен в двойна стая:  5416 лева
Цена на човек настанен в единична стая: 6219 лева

Ранни записвания с отстъпка от 100 лв. до 31.12.2019 г.
 
ПРОГРАМА:
 
Ден 01/ 03.10.2020: СОФИЯ – ДОХА -ЯНГОН
 
Среща на летище София, Терминал 2 в 10:15 ч. за отпътуване в 13:00 ч. с полет на Qatar Airways до Доха, Катар.
Пристигане в Доха в 17:50 ч. Отпътуване в 20:40 ч. за Янгон, Мианмар.
Ден 02/ 04.10.2020: ЯНГОН - бивша столица и едно от най-големите пристанища
 
Пристигане в 06:15 ч. на Международно летище Янгон, ще бъдем посрещнати от представител на партниращата агенция, за да направим трансфер до хотела.
Welcome Drink с вкусен натурален плодов сок за Добре дошли! Ранно настаняване.
След като се освежим и отпочинем – обяд в местен ресторант.
Янгон лежи в плодородната делта на реката, в южен Мианмар. Неговото впечатляващо колониално и духовно наследство го прави една от най-очарователните и автентични столици в Югоизточна Азия. Построен на мястото на древния Дагон, за който се смята, че е основан преди повече от 2000 год., градът се намира по поречието на Янгон. Малкото рибарско селище, наречено Янгон бива завладяно от кралската фамилия Мон през 1757 г., а през 1866 г. е преименуван на Рангун от британците, когато Мианмар става тяхна колония. Влиянието на бившата колониална епоха е видимо и в наши дни: градът е организиран подобно на шахматна дъска, много от старите викториански сгради са запазени и могат да се видят и днес.
 

 
Ще посетим пазарът Bogyoke, познат като Scott Market (отворен от вторник до неделя, от 10:00 до 17:00 ч. затворен в понеделник и при пълнолуние) Пазарът ще оживее пред нас с харизматичните си местни жители, седнали под разноцветни, ярки чадъри, продаващи всичко - от най-яркото манго до традиционни местни тъкани. Пазарът разполага с повече от 2000 магазина, в които намират средище прочутите сувенири от Мианмар, както и много кукли и бижута от нефрити, сапфири или рубини. Тук е мястото, ако искате да си ушиете традиционен костюм.
По залез слънце ще се озовем при „душата“ на Янгон – пагодата „Шведагон“ (в превод „златна глава”). Тази красива сграда е най-свещената будистка постройка в Мианмар, защото в нея се съхраняват мощите на четири Буди, както и 8 косъма от главата на самия Буда. Има легенда, според която пагодата е построена още преди 2500г
Облицована със злато, чиято стойност е около 90 милиона долара, блестящата камбановидна ступа е разположена в центъра на 55-декаровия комплекс „Шведагон“. Традицията повелява вярващите и туристите да вървят по посока на часовниковата стрелка, докато преминат покрай многобройните покрити с мозайки колони, украсени молитвени павилиони, статуи на Буда, 78 по-малки филигранни пагоди и навсякъде хора, които се молят, срещат, медитират, говорят и гледат как играят децата им.
Камбани звънят. Кадилни пръчици разпръсват приятен аромат.
 

 
Ароматът на приношенията от цветя, ярките цветове на традиционните пасо и лонги (саронги, носени съответно от мъже и жени), наситено шафранените роби на будистките монаси и звукът на нежни напеви и молитви се съчетават в чувствена смесица. Сияйната 32-етажна ступа се извисява нагоре и завършва със златен глобус, който е натъпкан с 4350 диаманта и скъпоценни камъка, включително един 76-каратов диамант на върха си. За будистите това е най-таченото място в страната, тъй като се смята, че то съхранява реликви от четирима Буди, които са се появявали на земята. То е най-бляскаво при залез.
 
Вечеря в местен ресторант.
Нощувка в Superior Room, ROSE GARDEN HOTEL 5*: http://www.theroseyangon.com/  или подобен.
Ден 03/ 05.10.2020: ЯНГОН – МАНДАЛЕЙ – МИНГУН – МАНДАЛЕЙ
 
Закуска сух пакет.
Трансфер до летището за сутрешен полет на Golden Myanmar Airlines в 07:00 ч. до Мандалей. Полетът трае 1 час и 25 мин.
Легендата разказва, че Буда някога стоял на върха на хълма Мандалей и пророкувал, че в подножието на този хълм ще бъде построен велик град. И ето, че пророчеството се сбъдва. Мандалей е едно от най-емоционално наситените места на планетата, последната кралска столица на Мианмар, обезсмъртен от Киплинг, без дори да го е посещавал. Градът е средище на бирманската култура и е кръстен на хълма, който достига 236 м, разположен в североизточната част на Кралския дворец. Мандалей е заобиколен от четирите древни града Амарапура, Сагаинг, Ава и Мингун, които ни предстои да посетим.
Денят ни ще започне с посещение на най- важните пагоди в Мандалей:
      
 
Maha Myat Muni Paya известна просто като Махамуни Пагода е едно от най-светите места за поклонение в Мандалай и второто най-свято в Бирма след Златната скала. Разположена е на 3 км. южно от центъра на града, по пътя към Амарапура. Гравираният образ на Махамуни, със своите цели 15 см. златно покритие е може би най- почитаният в цял Мианмар. Ежедневно в 4 сутринта идват поклонници, за да наблюдават уникалната церемония по измиване на лица.
 

Кутодау Пагода е създадена за 8 години в периода от 1860 г. до 1868 г. и е разположена в основата на хълма Мандалай. Пагодата е наричана и най- голямата „книга” съдържаща древни писания на Будизма, защото около централната ступа има 729 мраморни плочи, върху които е гравирано цялото съдържание на Трипитака.
Единствената сграда запазена от императорския дворец е впечатляващият манастир от тиково дърво Шуенандау – манастирът на Златния Дворец. Последният император на Бирма решава да премести сградата извън рамките на двореца, защото не му допадала и това е единственото, която я спасява от бомбардировките, които унищожават останалата част от Двореца. Манастирът е намира малко встрани от градската стена, отворен е безплатно за посетителите. Дърворезбата и изработката са нещо, което трудно може да видим създадено в наши дни. Някога тази сграда е била част от палат, където са живели цар Миндон и неговата кралица. След смъртта на Миндон, през 1880 г. цар Тибау Мин е направил тук манастир, известен с красивите си дървени резби и тиковата архитектура.
 

 
Обяд в местен ресторант.

 
Отправяме се само на 10 км. от Мандалей, към Мингун, където се намира един недовършен масивен паметник на брега на река Иравади – Мингун Пая. Но дори и само с построеното, недовършената пагода е огромна и внушителна постройка с височина от около 50 метра и ширина – 70 метра. В центъра на пагодата с лице към реката се намира богато украсеният вход. В него се помещава малък параклис с изображение на Буда. В предната част на пагодата пък са поставени останките от две гигантски статуи на лъвове, високи около 29 метра
Ще спрем при монументалната бронзова камбана (90 тона, височина 4 м. и диаметър 5 м.), втората по големина в света след тази на Москва, а също и при бялата Hsinbyume пагода, с нейните назъбени, на седем нива тераси.
 

 
Връщаме се в Мандалай за вечеря, която ще бъде в традиционен местен ресторант.
Нощувка в Deluxe Room, Hazel Hotel 4*: http://www.hotelhazelmandalay.com/  или подобен.
 
Ден 04/ 06.10.2020: МАНДАЛЕЙ – АМАРАПУРА - АВА – БАГАН
 
Закуска в хотела.

Трансфер до Амарапура, където ще се разходим по емблемтияния мост U Bein, привличащ посетители от цял ​​свят. U Bein е най-дългият тиков мост в света: над 900 стълба ( идващи от бившия дворец на Ава) от тиково дърво, всеки от които е направен от една част, поддържат моста, пресичащ голямо езерото Taungthaman в продължение на 1200 метра.
Ще посетим Ава, столицата на Кралство Мианмар от 14-ти до 18-ти век. За да опознаем бирманската провинция, ще трябва да вземем лодка и да пресечем река Иравади.
• Руините на Кралския дворец;
• Манастир Багая Кяунг, изцяло от тиково дърво;

• Манастир Maha Aungmye Bonzan, изграден от тухла и циментова замазка;
• Нанминска гвардейска кула, наричана още „Наклонната кула на Ава”.
Обядът ще бъде сервиран в местен ресторант, след което ще продължим ( около 4 часа) до Баган  - най-открояващият се исторически и религиозен център на страната. Разположен на площ от 25 кв. км и обхващащ обширни части от равнината на р. Иравади. Построен за период от около 250 г. , градът е бил столица на първата обща Бирманска държава. Баган е дом на най-голямата и най-гъстата в света концентрация (точно 2219 на брой) на будистки храмове, пагоди, ступи и руини много, от които датират от XI в. и XII в.
Вечеря в местен ресторант.
Нощувка в Deluxe Room в Amazing Bagan Golf Resort 4* : http://www.bagangolfresort.net/ или подобен.
 
 
Ден 05/ 07.10.2020: БАГАН – долината на хилядите храмове
 
Закуска в хотела.
Ще посетим колоритния пазар Няунг О, откъдето ще се отправим към Стария Баган, за да разгледаме будисткия манастир Таунг.
 

Ще посетим още пагодата Швезигон с великолепната си златна ступа, пещерният храм Ветки-ин Губяукги, където ще видим скалните рисунки и хоросанови резби и декорации, храмът Хтиломинло – построен през ХII – XIII век, в чийто двор има базар за сувенири. Оттам се отправя ме на юг към селището Минкаба, където ще имаме възможност да посетим семейна работилница, практикуваща все още унаследени техники за производство на традиционни бирмански занаяти.
Обяд в местен ресторант.
 

С малък електрически скутер ще разгледаме храма Ананда един от най-големите, красиви, почитани и добре запазени храмове в Баган. Построен 1090 г, а през 1990 г, по случай 900 годишнината му, кулите на храма са позлатени. Ще видим храма Мануха и храма Нанпая - индуистки храм в непосредствена близост до храма Мануха, построен с помощта на кал и камък и е бил използван като резиденция на Мануха. Храмът съдържа сложни резби на Брахма, както и изображения на други индуски богове.
Ще посетим най- високият храм в Баган – Татбиню или “Всемогъщият“, построен през 1144 г. и издигащ се на впечатляващите 63 м.
А в края на нашия тур ще спрем, за да погледаме залеза от терасата на някой от храмовете в околността.
 
Вечеря в специален местен ресторант с известното бирманско куклено шоу „yok thei pwe“ с марионетки.
 
Нощувка в Deluxe Room в Amazing Bagan Golf Resort 4* : http://www.bagangolfresort.net/  или подобен.
 
Ден 06/ 08.10.2020: БАГАН – МАУНТ ПОПА – ПИНДАЯ
 
Закуска в хотела.
 
Сутринта поемаме на около час и половина път от Баган, към планината на боговете Маунт Попа ( попа е цвете на санскритски) - вулканична скала с гориста растителност, издигаща се на над 1500 м над морското равнище. Смятана за дом на над 37 опасни духа ( натове) от анимистката вяра на Бирма, това място е познато на поклонниците от повече от 700 години. Те изкачват  777 стръмни стъпала, за да отдадат своята почит на издълбаните фигури на древни богове в будисткия манастир Таунг Калат – изключително красиво произведение на изкуството. Според местната легенда натовете обитават свещената планина и манастирът е техен дом, затова в основата му са издигнати статуи на 37 ната. Ще посетим Nat Museum.

Често срещана гледка, на която ние ще станем свидетели са и местни фермери, катерещи се по палмите, събиращи сока от плодовете, за да правят захар или палмов алкохол - тоди. По пътя ще посетим малка фабрика за бонбони и палмово алкохол ( тоди – палмов алкохол) и ще имаме възможност да опитаме някои от местни ръчно изработени продукти.
Обяд в местен ресторант.
Отпътуваме към Пиндая. Пътуването ще трае около 6 часа и 30 мин.
Вечеря в местен ресторант.
Настаняване и нощувка в Bamboo Hut Room в Pindaya Inle Inn Hotel 3*: http://pindayainleinnmyanmar.вcom/  или подобен.
 
Ден 07/ 09.10.2020: ПИНДАЯ – НЯУНГ ШВЕ – ЕЗЕРОТО ИНЛЕ
 
След закуска, посетим на работилница за производство от специална хартия на чадърите Шан, традиционен занаят за региона.

Ще посетим пещерите Пиндая - будистки поклоннически места и впечатляващо изложение на будистката иконография. Някои от по-старите статуи в пещерата имат надписи от края на 18-ти век, а най-ранният е от 1773 г.
Макар че повечето статуи са от края на 18-ти и началото на 19-ти век, много други са били поставени там от различни дарители през цялата история на пещерата като това дарителство продължава и до наши дни. Тук има около седемдесет уникални образа на традицията на Бисакагуру, датиращи от края на 18 век. Те са уникални с това, че стилът на косата, очите, носа, ушите, робите са различни от повечето други образи от Бирма. Такива изображения не се намират никъде другаде в Бирма и според будистката иконография, са от традицията на Махаяна.
 
Ще направим кратка разходка из чаената плантация на едно от местните фермерски семейства, а полезното в случая ще бъде - беседата как да се научим да идентифицираме пресните чаени листа и кога реколтата е готова за прибиране. Ще бъдем гости на домакините в семейната им къща, където ще ни сервират местни лакомства и чай приготвен от плантацията. Освен това ще имате възможност да научите как да приготвяте салата от чаени листа, една от най-обичаните закуски в Мианмар.
Обяд в местен ресторант.
 
Ще направим около двучасово пътуване до Няунг Шве, за да посетим винарната Red Mountain Estate и на фона на залеза да се насладим на дегустацията на чаша вино от Мианмар.
Вечеря в местен ресторант.
Ношувка във вила с изглед към градината ( с частичен изглед към езерото) Hotel Inle Resort  & Spa 5*: http://inleresort.com/ или подобен.
 
Ден 08/ 10.10.2020: ЕЗЕРОТО ИНЛЕ
 
След закуска, ще плаваме с моторизирана пирога по езерото Инле. (4 души / пирога)
Пред нас ще се открие красивата околност: разположена в корона от върхове, покрити с дълбоки гори, езерото - един синьо-лилав оазис, накъсан от острови, храмове и манастири. Плаващите градини, изградени от ленти от воден зюмбюл и кал и закотвени на дъното с бамбукови пръти; и наколните къщи, обитавани от местните хора Intha.
Сладководното езеро Инле е второто по големина в Мианмар с площ от 116 km2 и едно от най-високо разположените, с надморска височина от 880 метра.
Този необикновен воден басейн е дом на редица ендемични видове. Установени са над двадесет вида охлюви и девет вида риби, които не се срещат никъде другаде по света.
Местните рибари ( Inthas) са известни с практикуването на отличителен стил на гребане. Те застават в предната част на лодката на единия си крак, а с другия прегръщат греблото.
Някои местни разказват, че този уникален начин на придвижване се е наложил по необходимост, тъй като езерото е покрито с тръстики и плаващи растения, а това затруднява видимостта над тях в седнало положение. Изправените лодкари имат поглед далеч над тръстиките.
Други са убедени, че това е вид тренировка за мускулите на краката, поради обстоятелството, че хората живеят във водата и няма къде да се движат. Къщите им са доста малки като площ и ходенето из тях е почти незначително. В допълнение към риболова, местните хора отглеждат зеленчуци и плодове в големи градини, които плават по повърхността на езерото. Плаващите градински легла се образуват от тежък ръчен труд. Фермерите събират водорасли от дъното и от по-дълбоките части на езерото, и ги превръщат в плаващи легла за градините си, закотвени от бамбукови стълбове. Тези градини се издигат и спадат с промените в нивото на водата и по този начин сa устойчиви на наводнения. Постоянното наличие на богата с хранителни вещества вода води до изключително плодородие.
Приключението продължава с посещение на прочутия манастир на „скачащите котки“  Nga Phe – най-големия и най-стар, красив, дървен манастир около езерото Инле, разположен сред плаващи градини, построен на дървени стълбове, преди около 200 години. Счита се за най-стария и най-голям манастир в района на езерото Инле.
 

В този атрактивен дървен манастир се помещава впечатляваща колекция от изображения на Буда, съответно в стил Шан, Тибет, Баган и Инва. Високите, мозаечно декорирани пиедестали и калъфи, построени за изображенията, показващи Шан и северно-тайландското будистко изкуство, имат история от повече от 100 години.
Обяд в местен ресторант.
 
Посещение на пагодата Паунг До У.
Край езерото Инле ще разгледаме пазара, където се продават свежи плодове и зеленчуци, ръчно изработени предмети и други стоки. Пазарчето работи на 5 дневен ритъм като всеки ден е в различен град около езерото.
Местните занаятчийници  са известни с тъкането на лотосови цветя и традиционната ръчно изработена бирманска фабрика за пури.
 
Ще се върнем в хотела преди залез слънце (около 16:30 часа, най-късно до 17:00 часа) т.к. лодките не плават по залез.
 
Вечеря.
Нощувка във вила с изглед към градината ( с частичен изглед към езерото) Hotel Inle Resort  & Spa 5*: http://inleresort.com/  или подобен.
 
Ден 09/ 11.10.2020: ЕЗЕРОТО ИНЛЕ – ИНДЕЙН – НЯУНГ ШВЕ - ХЕХО - ЯНГОН
 
Закуска в хотела.
Ще се отправим с моторизирана пирога към селището Индейн, където ще направим кратка 30/40 мин. разходка през селото и околните гори.

Великолепният комплекс Алаунг Ситоу със старите ступи, погребани сред растителността, до който ще стигнем по дългa стълба, покрай която са накацали малки сергии на местните търговци.
Ще се насладим на панорамната гледка от манастира Индейн.
Обяд в местен ресторант.
Трансфер до летището. Полет от Хехо в 16:20 за Янгон. Кацане в Янгон в 17:30 ч.
Вечеря в местен ресторант.
 
Нощувка в Superior Room, ROSE GARDEN HOTEL 5*: http://www.theroseyangon.com/ или подобен.
 
Ден 10/ 12.10.2020  - ЯНГОН
 
След закуската ще предприемем завладяваща сутрешна екскурзия из предградията на Янгон, за да се потопим в делничния живот на местните жители, отиващи на работа и търговците излагащи своите стоки за продажба. За целта ще се качим на влак! Пътуването трае около 45 мин., (влакът не е климатизиран). Ще слезем на някоя от гарите и ще се повозим с най-известния транспорт - trishaw – мианмарскaта рикша. Сега е момента да станем част от тази смесица от цветове, аромати и човешки лица. Ще разгледаме цветните пазари и изобилието от банани, кокосови орехи, зеленчуци, прясна риба и различни други стоки.
Ще отпочинем в някое магазинче за чай и кафе, на чашка топла напитка и вкусни мианмарски сладки, чудесна възможност да опознаем отблизо жителите на Янгон.
Ще разгледаме Китайския ​​и Индийския квартал, преминавайки покрай сгради с викторианска архитектура от 19-ти век, като Пощата и Hotel Strand.
Няма да си тръгнем и без да видим позлатената Суле пагода – разположена в сърцето на града, датираща от над 2 000 години.
 

 
Обяд в местен ресторант.
Трансфер до хотела за почивка. Свободно време.
Прощална вечеря.
Трансфер до летището в Янгон в 21:00 ч.
 
Ден 11/ 13.10.2020 ЯНГОН - ДОХА – СОФИЯ
 
Полет на Qatar Airways в 01:05 ч. към Доха.
Пристигане в Доха в 04:30 ч. и излитане към София в 06:50 ч.
Пристигане в София в 12:00 ч.
 
Край на тура!
***
 
 
ПОЛЕТНО РАЗИСАНИЕ:
 
03 ОCT  SOFIA - DOHA       13:00 – 17:50  ( 4 ч. 50 мин.)               
04 OCT  DOHA – RANGON 20:40 – 06:15 ( 04 OCT ) ( 6 ч. 05 мин.)                  
13 OCT  RANGON - DOHA 01:05 – 4:30  ( 6 ч. 55 мин.)               
13 OCT  DOHA - SOFIA       06:50 – 12:00   ( 5 ч. 10 мин.)
               
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 
- Самолетен билет за международния полет София – Доха - Янгон – Доха – София на Qatar Airways, с включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг.  и ръчен багаж 7 кг.              
- Самолетен билет за вътрешен полет Янгон - Мандалей на Golden Myanmar Airlines, с включени летищни такси, ръчен багаж 7кг. и  чекиран багаж 20 кг. : RANGON – MANDALAY 07:00 – 08:25 (1ч. 25 мин.)
- Самолетен билет за вътрешен полет Хехо - Янгон на AIR KBZ, с включени летищни такси, ръчен багаж 7кг. и  чекиран багаж 20 кг.: HEHO – RANGON 16:20 – 17:30 (1ч. 10 мин.)
- Медицинска застраховка с покритие 30 000 EUR на ЗАД „Армеец“ и покрива “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“, и “Спешна дентална помощ”. Лимитът на отговорност за „Спешна дентална помощ“е 350 EUR/USD независимо от избраната застрахователна сума.
- 9 нощувки с 8 закуски – настаняване на човек в двойна стая в хотелите, споменати по-горе в програмата или подобнa категория хотели.
- 9 обяда и 9 вечери в местни ресторанти по маршрута.
- Всички трансфери, екскурзии и разглеждане на забележителности по маршрута се осигуряват чрез климатизирано превозно средство.
- Панорамен тур на Янгон с посещение на Китайския и Индийския квартал, пагодата Суле, пазара Bogyoke, пагодата Шведагон.
- Посещение на Махамуну пагода, Кутодау пагода и манастира Шуенандау в Мандалей.
- Посещение на Мингун Пая и Hsinbyume пагода в Мингун.
-Посещение на моста U Bein в Амарапура.
- Посещение на руините на Кралския дворец, манастира Багая Кяунг, манастира Maha Aungmye Bonzan и Нанминска гвардейска кула в Ава.
- Посещение на пазара Няунг О, будисткия манастир Таунг, пагодата Швезигон, пещерния храм Ветки-ин Губяукги, храма Хтиломинло, храма Ананда , храма Мануха, храма Нанпая, храма Татбиню в Баган
- Посещение на Маунт Попа и будисткия манастир Таунг Калат
- Посещение на пещерите Пиндая
- Дегустация на вино във винарната Red Mountain Estate
-Плаване с пирога по езерото Инле, посещение на пагодата Паунг До У и дървения манастир Nga Phe.
 
-Посещение на Индейн и комплекса Алаунг Ситоу.
 
- Входна такса за посещение на паметниците, както е посочено в маршрута (само едно посещение)
- Водач от България
- Местен екскурзовод с английски език  за разглеждане на забележителностите по маршрута
- Водач – ескорт – представител на партньорите от Мианмар – 24 ч./ ден
-1 бутилка минерална вода на ден
- Пътни такси, такса за паркиране, такси за гориво, междудържавни данъци.
ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
City Hotels Nights
Yangon ROSE GARDEN HOTEL 5*
Superior room
http://www.theroseyangon.com/
3
Mandalay Deluxe room , HAZEL HOTEL 4* http://www.hotelhazelmandalay.com/ 1
Bagan AMAZING BAGAN GOLF RESORT 4*
Deluxe room
http://www.bagangolfresort.net/
2
Pindaya PINDAYA INLE INN HOTEL 3*
http://pindayainleinnmyanmar.com/
1
Inle INLE RESORT 4*
Garden cottage (Private Pond Garden View)
http://inleresort.com/
2
* Имената на хотелите, посочени в офертата, само показват, че нашите цени са базирани на тях.  Евентуалната замяна ще бъде с хотели от същата категория
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
-- Виза. (За електронната виза е нужна: 1 снимка - за виза за Мианмар (дигитална, до 2 мегабайта, паспортен формат - 38 мм/46 мм, снимката да е на бял фон, лицето да заема 70%-80%; снимката да е в анфас; ако се носят очила да няма отблясъци и да се виждат очите; снимката да е от последните 3 месеца)) – 65 USD
- Всяка допълнителна храна, която не е посочена в програма.
- Напитки по време на храненията.
- Входни билети за обекти, неупоменати по-горе в програмата;
- Всяка такса за камера по време на разглеждане на забележителности.
- Всички услуги, които не са включени в офертата, са допълнителни.
- Бакшиши за (местен водач, шофьор и сервитьори) –  ( 2+2+1 = 5 USD) на турист на ден (заплащат се на място);
- Разходи от личен характер: пране, телефонни обаждания
- Застраховка „Отмяна на пътуване” – доплащането от 1,5% до 2,5% е в зависимост от цената на закупения пакет и срока за анулация.
- Лица на възраст 70-80 г. доплащат за медицинска застраховка 25 лв.
- Лични разходи.
 
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО ПО ЧЛ.82 ОТ ЗАКОНА ЗА ТУРИЗМА
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 
- Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на връщане.
За лица под 18 год., пътуващи без родители се изисква нотариално заверена декларация от родителите. При пътуване на дете само с единия родител се изисква нотариално заверена декларация от липсващият, по време на пътуването родител. Оригиналът също трябва да се представи.
- Виза
За електронната виза е нужна: 1 снимка - за виза за Мианмар (дигитална, до 2 мегабайта, паспортен формат - 38 мм/46 мм, снимката да е на бял фон, лицето да заема 70%-80%; снимката да е в анфас; ако се носят очила да няма отблясъци и да се виждат очите; снимката да е от последните 3 месеца
 
НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:
- Депозит в размер на 50% от пакетната цена, при подписване на договора.
- Доплащане 70 дни ( 21 Юли 2020) преди отпътуване.
 
Условия за анулация и неустойки:
-  До 61 дни преди датата на пътуването – размера на внесения депозит при резервиране на пакета.
- От 60 дни до 51 дни преди датата на пътуване – 70 % от общата сума
- От 50 дни от датата на пътуването – 100 % от цената на пътуването
 
ВАЖНО:
 
- Офертата важи при минимум 10 туристи.
- При не събиране на минималния брой записани туристи, туристът се уведомява най- късно до 20 дни преди началото на пътуване
- Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
- Допълнителни екскурзии се провеждат на английски език.
- Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с  други, но идентични по качество.
- Настаняването в хотелите е след 14:00 часа, местно време.
-Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв. и курс на евро 1 EUR = 1.956 лв. при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане
- Използван транспорт: Самолет и автобус
- Практически съвети: Туристите в Мианмар следва да бъдат особено внимателни при употребата на хранителни продукти и вода за пиене. Да се пие само бутилирана вода. Преди употреба добре да се обработват пресните зеленчуци, плодовете да се белят. Често да се измиват ръцете със сапун.
-Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата, обувките се събуват задължително
-Движението на автомобилите е в дясната пътна лента.
- Температурата през октомври е между 25°С – 31°С
-Часово време: София – 16:30 ч.; Янгон - 21.00 ч.
-Местна валута: Мианмарски кият ( MMK)
USD 1 = 1527 MMK
100000 ММК = 113.18 BGN
-Туристите могат да прекратят договора за Туристически пакет, по всяко време, срещу съответната такса за прекратяване.  
- В случай, че Потребителят прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортни, са за негова сметка.
-Потребителят има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да доплати на Туроператора само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билети.