Офертата не е активна!

Мистерията на Пустинята в Южно Мароко

цени от
1 310.00 лв.
Маршрут
София - Мароко

Дестинация
Южно Мароко

Продължителност
8 дни

Директни чартърни полети
 
Мароко е страна на хиляди контрасти. Тя привлича с разнообразието на релефа си, с чудесната си кухня и прекрасната си природа, с културното и историческо наследство, както и с приятния си климат – дълго и горещо лято, мека и влажна зима. Мароко е богата на аромати, контрасти, неочаквани изненади и нови познанства, пълна с пулсиращи спомени в автентичните медини и съхранените улички в градовете. Тя е модерна, бързоразвиваща се страна, на базата основно на туризма. Изключителна спокойна, страната е с тесни икономически връзки с ЕС. Тук се намират и най-красивите заливи на света, тези на Агадир. Той може да се похвали с температури, подобни на тези на Канарските острови, варират между 26-28º през август и септември и 21º през януари.
 
8 дни/ 7 нощувки
 
Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на закуска и вечеря, с включени летищни такси за резервации.
 
ЛЕВА Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен Дете 2 – 11,99г.
03.10 – 10.10 1310 1536 1292 1268


Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

 • Самолетен билет София – Агадир – София с директен чартърен полет на авиокомпания BH Air
 • Летищни такси
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 5 кг с размери до  60x40x30 cm.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Агадир в хотел 4*
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Уарзазат в хотел 4*
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Ерфуд в хотел 4*
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Загора в хотел 4*
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел 4*
 • Посещение и обиколка на Агадир
 • Посещение и обиколка на Тарудант
 • Посещение и разглеждане на Уарзазат
 • Посещение и обиколка на Ерфуд
 • Посещение на обиколка на Тинрир
 • Посещение и обиколка на Загора
 • Посещение и обиколка на Маракеш
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро и асистанс
 • Представител на туроператора с български език за целия престой

 

Цената не включва:

 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
 • Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара
 • Общинска такса - заплаща се на рецепция от всеки клиент при налична такава;
 • Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
 • Входна такса за градините на Мажорел – 7 евро на човек – заплаща се на място;
 • Бакшиши от 10/15 евро на човек за целия престой, който се заплаща на място.

 

Необходими документи:

·         Международен паспорт с валидност 6 месеца преди датата на заминаване

няма визови, санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Мароко;

·         Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Мароко.

 

Резервации:

Депозит 300 лв при резервация

Доплащане 21 дни преди датата на пътуване

 

Условия за анулации:

до 60 дни преди датата на полета: без неустойка

от 60 до 30 дни: 100лв

от 30 до 22 дни: 300 лв

под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума

 

Полетно разписание:  Превозвач: BH Air

София – Агадир 15:30 – 18:15

Агадир – София 19:15 – 01:50

 

Забележки:

·         Минимален брой за провеждане на пътуването няма. Полета и стаите в посочените хотелите или подобни са гарантирани.

·         Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

·         Всички екскурзии се провеждат с лицензиран екскурзовод на място с превод на български език.

·         Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата.

 

 

ПРОГРАМА

 

 

ДЕН-1 / вторник

Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Агадир, изпълняван от BH Air. Кацане на летището в Агадир. Посрещане от фирмата партньор на място, който ще бъде указан във програмата. Трансфер от летището до хотела и настаняване в хотел Argana 4*. Свободно време. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН-2 / сряда

Агадир – Тарудант - Уарзазат (375 км.)

След закуска, обзорна обиколка на Агадир, който е един от най-добрите курорти в Мароко. След обяд отпътуване за Уарзазат през Тарудант - първичната столица на Южно Мароко, столица и на Кралството по време началото на управлението на Саадитската династия. Продължението на пътя е през Талуин към знаменитата Касбу Аит Бенханду. ЮНЕСКО е обявило Касбу Аит Бенхади като част от световното архитектурно наследство и е един от ярките примери за мароканска архитектура. Пристигане в Уарзазат, настаняване в хотел Ouarzazate Riad Salam 4*. Свободно време и вечеря в хотела. Нощувка.

 

ДЕН-3 / четвъртък

Уарзазат – Тинрир - Ерфуд (320 км.)

Екскурзия в Уарзазат. След обиколката отпътуване за Ерфуд през Тинрир и прословутия канйон Тодра.  Продължението на пътя  е по долината Дадес покрай КелааМ’Гуна с нейните розови плантации. Пристигане в Ерфуд настаняване в хотел Erfoud Palm`s Club 4* Вечеря и нощувка.

 

ДЕН-4 / петък

Ерфуд

След закуска възможност за допълнителна екскурзия /срещу допълнително заплащане/ за половин или цял ден в дюните Мерзуги. Екскурзияте се провежда с джипове по пътя на Рали Париж - Дакар до пясъчните дюни на Мерзуга, Шеби, където ще имате възможност да яздите камили и да наблюдавате уникалния залез в пустинята – цена на човек за половин ден 45 EUR, за цял ден 75 евро. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН-5 / събота

Ерфуд – Алниф – Загора (285 км.)

След закуска отпътуване за Загора през село Тазаррин Алниф Некоб. Пистигане и настаняване в хотел Zagora Riad Salam 4*. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН-6 / неделя

Загора – Агдз – Уарзазат – Маракеш (365 км.)

След закуска отпътуване за Маракеш през планинския хребет Н’Тишка, където ще се спре, за да може да направите уникални снимки на фона на живописния планински пейзаж на Високите Атласи. Продължението на пътя е към Маракеш. След пристигане настаняване в хотел Tichka 4*. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН-7 / понеделник

Маракеш

След закуска обзорна обиколка на Маракеш. Целият ден ще бъде посветен на Маракеш, наричан „Перлата на запада“ с възможност за посещение на градините на Жак Мажорел. Връщане в хотел Tichka 4* за вечеря и нощувка.

 

ДЕН-8 / вторник

Маракеш – Агадир (250 км.)

След закуска, трансфер до летището в Агадир за полет Агадир – София

с директен чартърен полет изпълняван от BH Air.

 

 

 

 

Допълнителни екскурзии

 

 

Агадир

Включена в цената

След закуска, обзорна обиколка на Агадир който е един от най-добрите курорти в Мароко. Той разполага с отличен климат, около яркостта на синия океан, богатството на флората и безкрайни пясъчни плажове. Агадир предлага на гостите си изобилие от магазини, бутици, дискотеки и нощни клубове.  Посещение на първото рибарско пристанище на Мароко в Агадир, старият град Касба с мистериозен произход и старите квартали (Founty и Talborjt). Посещение на стария известен пазар на Агадир Сук ел-Хад, който се намира в огромен парк, което е изключителна възможност, за да се опознае града и да се опита от прочутото Арганово масло.

Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод

 

Тарудант и Касбу Аит Бенханду (ЮНЕСКО)

Включена в цената

Тарудант - първичната столица на Южно Мароко, столица и на Кралството по време началото на управлението на Саадитската династия. Този „ Малък Маракеш” е расположен сред маслинови, портокалови и аргонови дървета. Главната забележителност на Тарудант са мощните крепостни стени, които датират от 16 век.

Продължението на пътя е през Талуин към знаменитата Касбу Аит Бенханду. ЮНЕСКО е обявило Касбу Аит Бенхади като част от световното архитектурно наследство и е един от ярките примери за мароканска архитектура. Състои се от близо шест казби, а самото село представлява един лабиринт. Тази берберска крепост е расположена сред бадемови дървета и е толкова живописна, че често е служила като филмова площадка. Посещение на най-голямото филмово студио в света – Atlas Studio. Ще имате възможността да видите, къде са снимани филмите „Мумията“, „Гладиаторът“ и още редица други световноизвестни филмови продукции.

Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод

 

Уарзазат с Тинрир и Ерфуд

Включена в цената

Дълго време, Уарзазат е пресечна точка за африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. По време на френското господство градът се разраства и се превръща в административен център.  След обиколката отпътуване за Ерфуд през Тинрир и прословутия канйон Тодра. Ерфуд е наречен още Портата на пустинята. В древни времена, малкият град Ерфуд, намиращ се близо до границата с Алжир, е служил като добре укрепен пост на френските колониални войски в Мароко. Тинрир е малко градче, което в миналото е бил важен стратегически пункт, възвисяващ се над палмов оазис с рядка красота. На 15 км. от Тинрир се открива едно от най завладяващите зрелища на територията на Мароко-канйона Тодра. На места широчината на високите каменисти стени е само 10 метра, а отвесните гладки стени достигат до 160 метра височина от всяка страна. Две гигантски скали от розов гранит се допират един с друг на 300 м. височина, като долу оставят място за малка река и тясна пътечка за туристите.

Продължението на пътя  е по долината Дадес покрай КелааМ’Гуна с нейните розови плантации.

Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод

 

Загора

Включена в цената

Загора е считана за входа на пустинята Сахара от запад. Напоследък града предизвиква туристически интерес. Пустинята е близо и нейните ярки цветове и светлосенки се отразяват върху сградите. Градът е доминиран от силуета на Джебел Загора (планината Загора), живописната долина на река Драа има обширни палмови насаждения и е отправна точка за много преходи в региона. От тук започва подобният на "Пътя на коприната" за Африка кервански "Път на златото" до Тимбокту. Световноизвестния знак на границата на града на арабски и френски гласи "52 дни до Тимбокту" (7 седмици и половина), указващ обичайното време за да се стигне с керван през Сахара до пазарите на слонова кост, злато, сол, роби, екзотични животни и кожи на Тимбукту в Мали, колкото е отнело и на армията на Джудар паша да го достигне.

Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод

 

Маракеш  - „Перлата на запада“

Включена в цената

Приказно-процъвтяващ град расположен в подножието на Високите Атласи и обграден от палмов оазис. Разкоша и пищността на Изтока, величието и блаженството на източните дворци. Всичко това е Маракеш.

Поради това, че градът се явявал една от столиците в епохата на управлението на три династии на марокоански султани, именно тук са съсродоточени по-голямото количество музеи и архитектурни паметници всеки, от който е шедьовър на изкуството. Сутринта ще е посветена за запознанство с Джамията Кутубия, павилиона Менара, гробищата на султаните от династията Саадид и прекрасния образец на дворцовата архитектура-двореца Бахия. След обяд посещение на най-цветния пазар на Мароко и знаменития площад Джамаа Ел Фна. Това е истински театър под открито небе. Ще видите йоги, змииукротители, ясновидци, магйосници, търговци на плодове и екзотични подправки.

Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод