Офертата не е активна!

Нова година в Белград - Radisson Blu Old Mill 5* - автобус

цени от
375.00 лв.
Продължителност
4 дни

Маршрут
София - Белград

Дестинация
Белград

С тръгване на: 
 • 30.12.2015 - 02.01.2016
 • 31.12.2015 - 03.01.2016
 

хотел - RADISSON BLU OLD MILL - 4 s *

ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.09.15! 

ПАКЕТНА ЦЕНА за 3 НОЩУВКИ на човек: 
ХОТЕЛ Легло в двойна стая Трети възрастен Единична стая Дете 2 - 12 в стая с 2-ма възрастни Дете 2 - 12 в стая с 2-ма възрастни незаемащо легло
Radisson Blu Old Mill Belgrade 5* 375 лв. 355 лв. 615 лв. 355 лв. 85 лв.


ПРОГРАМА с тръгване на 30.12.2015 

1 Ден - 30.12.2015 – София – Белград – 420 км. 
Отпътуване от София – пл. „Ал. Невски” в 7. 30 ч. по маршрут София – Калотина – Пирот – Ниш – Белград. Пристигане следобяд в Белград. Настаняване в хотел Radisson Blu Old Mill Belgrade. Свободно време за почивка,разходка и вечеря. Нощувка. 

2 Ден - 31.12.2015 – Белград 
Закуска. 
Панорамна, туристическата програма в Белград /включена в цената/ с местен екскурзовод, която включва разходка в Дединие – един от най-богатите квартали на града.. Продължаване към Катедралния храм ”Св.Сава”, най-големият православен храм на Балканите, чието изграждане започва 1894 г Кратка почивка за посещение на храма. Обиколката продължава с разглеждане на главните забележителности в централната част на града: Площад “Теразие”, Националното събрание (Скупщина), улица “Крал Милан”, Площадът на Републиката, Старият и Новият съд – двете най-красиви сгради към крепостта „Калемегдан”, където е втората пешеходна разходка и фотопауза. Обиколката завършва с преминаване по Бранковия мост през р. Сава в посока Нови Белград и разглеждане на Земун – старо римско селище, разположено на мястото където р. Сава се влива в р. Дунав. Разходка по крайбрежната алея – място за отдих и спорт за жителите на града. Връщане в хотела. Следобед свободно време. Подготовка за празничната нощ. 
ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2016 г. 
 • Варианти за вечеря в Новогодишната нощ:
  • 1. Новогодишна Гала вечеря в ресторанта на хотел Radisson Blu Old Mill Belgrade.
  • 2. Новогодишна Гала вечеря в хотел Hyatt Regency Belgrade
  • 3. Новогодишна Гала вечеря в ресторант "Езеро"
Нощувка. 

3 Ден - 01.01.2016 – Белград – Войводина с Нови Сад – Сремски Карловци– Белград 
Закуска. 
По желание /с доплащане/ екскурзия с местен екскурзовод на български език до Войводина с Нови Сад и Сремски Карловци - исторически град, разположен по склоновете на Фрушка гора. Там се намира и резиденцията на главата на Православната църква на Сърбия и за това градът е наричан – „Рим на сръбската православна църква“. Посещение на винарска изба с включена дегустация на специалното десертно вино „Бермет”, 3 вида вина със сирена. Отпътуване за Нови Сад – столицата на Войводина и втори по големина град на Сърбия. Свободно време за обяд и разходка в центъра на града. Около 15.30 ч. отпътуване за Белград. 
За туристите, които остават в Белград предлагаме да посетят „Денят на отвореното сърце”. По традиция на този ден в Белград, ежегодно се провежда благотворително шествие по улиците "Македонска" и "Светогорска" с много атракции – оркестри, певци, артисти, жонгльори, фолклорни състави, вкусни местни специалитети и греяно вино. Ще потънете в изключителната празнична атмосфера на един град с традиции. За да почувствате Белград от романтичния 19-и век и да посетите типично сръбско заведение с музика и национална кухня, трябва да се придвижите до ул. „Скадарска” – център на бохемския живот на града, съхранила спомена за велики сръбски поети и художници. Приятна разходка и добър апетит! 
Нощувка. 

4 Ден - 02.01.2016 – Белград – София 
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта. 
 


ПРОГРАМА с тръгване на 31.12.2015 

1 Ден - 31.12.2015 – София – Белград – 420 км. 
Отпътуване от София – пл. „Ал. Невски” в 7. 30 ч. по маршрут София – Калотина – Пирот – Ниш – Белград. Пристигане следобяд в Белград. Настаняване в хотела. Свободно време. Подготовка за празничната нощ. 
ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2016 г. 
 • Варианти за вечеря в Новогодишната нощ:
  • 1. Новогодишна Гала вечеря в ресторанта на хотел Radisson Blu Old Mill Belgrade.
  • 2. Новогодишна Гала вечеря в хотел Hyatt Regency Belgrade
  • 3. Новогодишна Гала вечеря в ресторант "Езеро"
Нощувка. 

2 Ден - 01.01.2016 – Белград 
Закуска. 
Начало на панорамна туристическата програма в Белград /включена в цената/ с местен екскурзовод, която включва разходка в Дединие – един от най-богатите квартали на града.. Продължаване към Катедралния храм „Св.Сава”, най-големият православен храм на Балканите, чието изграждане започва 1894 г Кратка почивка за посещение на храма. Обиколката продължава с разглеждане на главните забележителности в централната част на града: Площад “Теразие”, Националното събрание (Скупщина), улица “Крал Милан”, Площадът на Републиката, Старият и Новият съд – двете най-красиви сгради към крепостта „Калемегдан”, където е втората пешеходна разходка и фотопауза. Обиколката завършва с преминаване по Бранковия мост през р. Сава в посока Нови Белград и разглеждане на Земун – старо римско селище, разположено на мястото където р. Сава се влива в р. Дунав. 
След туристическата обиколка имате възможност да посетите „Денят на отвореното сърце”. По традиция на този ден в Белград, ежегодно се провежда благотворително шествие по улиците "Македонска" и "Светогорска" с много атракции – оркестри, певци, артисти, жонгльори, фолклорни състави, вкусни местни специалитети и греяно вино. Ще потънете в изключителната празнична атмосфера на един град с традиции. За да почувствате Белград от романтичния 19-и век и да посетите типично сръбско заведение с музика и национална кухня, трябва да се придвижите до ул. „Скадарска” – център на бохемския живот на града, съхранила спомена за велики сръбски поети и художници. Приятна разходка и добър апетит! 
Нощувка. 

3 Ден - 02.01.2016 – Белград – Войводина с Нови Сад – Сремски Карловци– Белград 
Закуска. 
По желание /с доплащане/ екскурзия с местен екскурзовод на български език до Войводина с Нови Сад и Сремски Карловци - исторически град, разположен по склоновете на Фрушка гора. Там се намира и резиденцията на главата на Православната църква на Сърбия и за това градът е наричан – „Рим на сръбската православна църква“. Посещение на винарска изба с включена дегустация на специалното десертно вино „Бермет”, 3 вида вина със сирена. Отпътуване за Нови Сад – столицата на Войводина и втори по големина град на Сърбия. Свободно време за обяд и разходка в центъра на града. Около 15.30 ч. отпътуване за Белград. Връщане в хотела. Свободно време. 
Нощувка. 

4 Ден - 03.01.2016 – Белград – София 
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта. 

Пакетната цена на човек включва: 
 • Транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус
 • 3 нощувки, 3 закуски в Radisson Blu Old Mill Belgrade
 • Ползване на сауна, фитнес
 • Трансфер за Новогодишната гала вечеря, хотел-ресторант-хотел
 • Панорамна обиколка с автобус и пешеходен тур с местен екскурзовод на Белград – стара и нова част
 • Медицинска застраховка на ЗК „Уника“ АД
 • Водач от Агенцията

Пакетната цена на човек НЕ включва: 
 • Новогодишна Гала вечеря в хотел Radisson Blu Old Mill Belgrade
 • Новогодишна Гала вечеря в ресторант „Езеро”
 • Новогодишна Гала вечеря в хотел Hyatt Regency Belgrade
 • Екскурзия с местен екскурзовод на български език до ВОЙВОДИНА с Нови Сад и Сремски Карловци с включена дегустация на 3 вида вина със сирена, Цена: 20 евро - възрастен, 10 eвро - дете до 12 г. при минимум 25 тур.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 2,00% и 3,50% от стойността на пакета, която се сключва в деня на внасяне на авансово плащане и подписване на договор.

Предварителна информация /подлежи на актуализация/ и варианти за вечеря в Новогодишната нощ: 

1. Новогодишна Гала вечеря в хотел Radisson Blu Old Mill Belgrade: 

Новогодишна Гала вечеря в ресторанта на хотела – Цена 90 евро, куверт на човек 
 • 1. Следобеден предновогодишен коктейл от 17 – 19 ч. със селекция от храни и напитки под акомпанимента на Funcy djazz band
 • 2. Коктейл във фоайето от 20 – 21 ч. – На чаша преди Гала вечерята!
 • 3. Гала вечеря от 21 ч. с 8-степенно меню с чаша шампанско. В 12 ч. под открито небе на уникалния площад, част от оригиналната архитектура на хотела, ще изброите последните минути до настъпването на Новата година. Следва парти с DJ до сутринта.

Новогодишна Гала вечеря в балната зала на хотела 
 • Очаквайте описание, меню и цена!

2. Новогодишна Гала вечеря в хотел Hyatt Regency Belgrade: 

„Chrystal Ballroom” - 5-степенно меню /без напитки/ и жива музика 
 • Очаквайте цена - варианти от 80 до 160 евро!

„Metropolitan Grill Restaurant” - 5-степенно меню /без напитки/ и жива музика 
 • Очаквайте цена - около 120 евро!

3. Новогодишна Гала вечеря в "Езеро" - http://www.jezeroada.rs/: 
 • един от най-известните ресторанти в Белград - 4-степенно меню, неограничено количество напитки, жива музика през цялата нощ и програма с участието на извести изпълнители.
 • Очаквайте цена – около 85 евро!

Необходими документи: 
 • Лична карта или задграничен паспорт
 • За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие)
 • Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за страната

Начин на плащане: 
 • Депозит - 50% от цената при записване
 • Доплащане - 20 дни преди пътуването

Полезна информация: 
 • Валутeн курс: 1 лев ~ 45 сръбски динара
 • В Република Сърбия може да се заплаща само в сръбски динари
 • Часово време: София – 12 ч. Белград – 11 ч.

Някои от забележителностите на Белград: 
 • Църквата „Св. Сава” – църквата е най-големият православен храм на Балканите, катедралата на сръбската Православна църква. Тя е повлияна от храма „Света София” в Истанбул и е неотменима част от съвременния облик на Белград и една от главните забележителности на сръбската столица. Изграждането й започва едва през 1894г и през всички предстоящи години поема безброй промени в архитектурен план. Този храм-паметник е осветен едва през 1984 г. от патриарх Герман и през 2004 г. се приключва с външната облицовка и акцентира на всичките 18 позлатени кръста украсяващи Св. Сава. Интериорът все още е в процес на довършване. В близост до църквата „Св. Сава” се намират Народната библиотека и паметника на Караджордже, водач на сърбите във възстанието им срещу Османската империя на началото на 19 век.
 • Ташмайдан и църквата „Св. Марко” – след 3-то възстание ръководено от Милош Обренович, започва изграждането на Белград насочено около Белградската крепост и с това в Ташмайдан е преместено гробището на града. С течение на изминаващите години градът се разраства и гробището се оказва в неговите територии. Така през 1927 г. на мястото му се създава парк и се изгражда църквата „Св. Марко”. Църквата е изградена през 30-те години на миналия век и в южната й част се намира съркофагът с тленните останки на Стефан Душан – сръбски крал, един от великите владатели по времето на който сръбската династия е с големи териториални придобивки.
 • Белградската крепост или Калемегдан – Белградската крепост е укрепление, изградено за защита на средновековния Белград. Изградена е от бял камък, като името Белград идва от цвета на камъните вложени за изграждането на крепостните стени. Калемегдан е турското наименование на Белградската крепост. Намира се на десния бряг на река Сава при вливането й в река Дунав. По време на османското робство крепостта е седалище на османски гарнизон. Тя е превзета през 1867 г. и оттогава става любимото място на местни и чуждестранни гости. Гледката, която се открива от този парк е впечатляваща.
 • „Скадарлия” и „Княза Михайлова” Не пропускайте да посетите и бохемската улица „ Скадарлия „. Вървейки по нея се усеща духа на всички велики сръбски поети, философи и художници от миналото. Цялата улица е пълна със заведения - жива музика, лукс по белградски и разбира се на места и по високи цени. “Княза Михайлова„ е пешеходното ларго на града. На тази централна улица са разположени много магазини, красиви книжарници и заведения.
 
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
 • Програмата се осъществяване при записали се мин. 35 туристи.

Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е ХДИ „Застраховане “ АД и номерът на застрахователната полица е № 0000003 2403 0501 018Б 14. 

ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.09.15!