Офертата не е активна!

Нова година в Шри Ланка - с водач на български език!

цени от
1 697.00 EUR
Маршрут
Шри Ланка

Дестинация
Шри Ланка

Продължителност
8 дни

Транспорт
самолет

Нова година в Шри Ланка - с водач на български език!
Гарантирани цени и места! 

Ранни записвания до 15.07.2017 г.!

София – Дубай – Коломбо – Панадура – Перадения – Канди – Матале – Сигирия – Хабарана – Дамбула – пещерните храмове на Дамбула – Пинавела – Коломбо – Дубай – София

Ранни записвания до 15.07.2017 г.!

Датата на тръгване: 29.12.2017

настаняване в х-л 4* 

Пакетна цена на човек : 1697 евро !

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

ДЕН
1
София – Дубай – Коломбо
Отпътуване от Терминал 2 на летище София за Дубай в 15:20 ч с полет на авиокомпания „Fly Dubai”. Кацане на летището в Дубай в 22:05 ч. Отпътуване в 23:20 ч. за Коломбо.
2
Коломбо – Панадура
Кацане на летището в Коломбо в 05:20 ч. Трансфер до хотела в Панадура. Настаняване в хотел „Jie Jie Beach by Jetwing”**** или подобен. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
3
Панадура
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Галавечеря и посрещане на Новата година. Нощувка.
4
Панадура
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
5
Панадура – Перадения – Канди
Закуска. Отпътуване за Канди. По пътя посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, известна с колекцията си от орхидеи. Тези градини са един истински оазис на спокойствие в близост до оживения град Канди, където растат 4000 различни растителни видове – палми, орхидеи и други екзотични растения. Отпътуване за една от най-старите фабрики за чай „Giragama“ в Шри Ланка. Ще станете свидетели на производството на световно известния цейлонски чай. Ще минем през най-живописната част на острова с изумителни планински пейзажи и обширни чаени плантации. Пристигане в Канди – една от древните столици на острова. Заради богатото си културно и историческо наследство през 1988 г. градът е включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тук има будистки, християнски и мюсюлмански храмове, запазени са сгради във викториански стил от колониалната епоха, а разходката по малките улици е забавно преживяване – повечето тротоари и площади за заети от продавачи на дрехи, лотарийни билети, играчки и различни модни предмети. Градът е подходящо място за закупуване на скъпоценни камъни. Тук могат да се намерят всички видове цветове на сапфира, рубини, турмалини, не случайно тук се намира и Музеят на скъпоценните камъни. Настаняване в хотел „Royal Kandyan”**** или подобен. Вечеря. Нощувка.
6
Канди – Матале – Сигирия – Хабарана
Закуска. Посещение на Храма на свещения зъб на Буда от 16 век, където според легендата се съхранява една от най-сакралните реликви на будизма – зъб на Буда. Тази скъпоценна реликва привлича облечени в бяло поклонници, носещи цветове лотос и червен жасмин всеки ден. Ще наблюдаваме церемонията по благославяне с всичките фанфари, тромпети и ярко облечени монаси изпълняващи ритуала. Отпътуване за Матале за посещение на плантацията за подправки. Те са очарователно място за разходка из благоуханната зеленина и са място, където може да научите повече за по-популярните подправки – индийско орехче, карамфил, къри, кимион и скъпоценния кардамон. Пристигане в Сигирия. Посещение на скалната крепост, чието име в превод означава „Лъвската скала” – една от най-впечатляващите забележителности на Шри Ланка, включена в Списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване за Сигирия. Настаняване в хотел „Sungreen Resort & Spa”**** в Хабарана или подобен. Вечеря. Нощувка.
7
Хабарана – Дамбула – пещерните храмове на Дамбула – Пинавела – Коломбо
Закуска. Отпътуване за Дамбула. Ще посетите пещерните храмове на Дамбула, построени от крал Валагамбахи, през 1 в. пр. Хр. Във всяка от петте пещери стените и таваните са покрити с будистки стенописи, а намерените статуи на богове, крале и тези на Буда наброяват около 130. Отпътуване за Пинавела за посещение на приюта за слонове „Пинавела“. Тук ще имате възможност да видите слонове в естествената им среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Вечеря в хотел „Pegasus Reef Wattala”**** или подобен във Ватала. Трансфер до летището в Коломбо.
8
Коломбо – Дубай – София
Отпътуване за Дубай в 01:40 ч. Пристигане в Дубай в 05:10 ч. Отпътуване за България в 10:50 ч. Кацане в София (Терминал 2) в 14:35 ч. 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София - Дубай - Коломбо - Дубай - София с включени летищни такси на авиокомпания "Flydubai", чекиран багаж до 20 кг и малък салонен багаж до 7 кг
3 нощувки със закуски и вечери включително празнично посрещане на Новата година в хотел "Jie Jie Beach by Jetwing" ***** (или подобен) в Панадура
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Royal Kandyan Hotel" **** (или подобен) в Kанди
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Sungreen Resort & Spa" **** (или подобен) в Хабарана
1 вечеря в хотел "Pegasus Reef Wattala" **** (или подобен) във Ватала
Описаните в програмата трансфери
Описаната туристическа програма с местен екскурзовод
Водач-преводач от България
Входни такси за обектите по програмата
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Допълнителни услуги по програмата
Виза за Шри Ланка
Напитки по време на храненията, включени в цената
Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 3-5 USD на турист на ден (заплаща се на място от туристите)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1,85 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока. Чекирането за полетите на авиокомпания „Flydubai“ става минимум 3 часа преди полета!
Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание.
Програмата се провежда при минимум 14 записани туристи.

Часово време: София - 12 ч.; Коломбо - 15.30 ч.; Дубай - 13 ч. (лятно време) - 14 ч.
Местна валута в Шри Ланка - Шриланкийска рупия (LKR)
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Български граждани, планиращи пътуване до Шри Ланка до 30 дни, се нуждаят от предварително разрешение за влизане в страната. Кандидатства се по електронен път, при което агенцията оказва съдействие. Необходими данни: име на латиница по паспорт; номер, дата на издаване и валидност на паспорта; дата и място на раждане, националност; телефон, точен и пълен адрес. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти се представя на имиграционните власти след пристигане в страната, за да бъде положена виза. Паспортите трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Шри Ланка.