Офертата не е активна!

Пекин и Шанхай - космополитният Китай, с водач от България!

цени от
2 539.00 лв.
Маршрут
София - Пекин и Шанхай

Дестинация
Пекин и Шанхай

Продължителност
8 дни

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

15.04.2020 г. 2539 лв. ограничени места
26.04.2020 г. 2539 лв.
25.10.2020 г. 2539 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
04.04.2021 г. 2539 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
12.05.2021 г. 2539 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет София - Доха - Пекин - Шанхай - Доха - София в икономична класа с включени летищни такси и чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг на авиокомпания "Qatar Airways"
- Билет за високоскоростен влак в икономична класа от Пекин - Шанхай
- Описаните в програмата трансфери
- Транспорт с автобус по маршрута
- 3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Beijing Guantong Jianhui Building B" **** или подобен в Пекин
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Shanghai Baolong" **** или подобен в Шанхай
- Описаната туристическа програма в Пекин и Шанхай
- Входни такси за обектите, включени в туристическата програма
- Местен екскурзовод
- Водач-преводач от България
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 30 000 EUR.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Виза за Китай: 162 лв.
- Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
- Бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо: 3-5 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място)
- Градски транспорт
- Разходи от личен характер.
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
 

ДЕН

1. София – Доха
Отпътуване от летище София в 13:00 ч. за Доха с полет на авиокомпания „Qatar Airways“. Пристигане в Доха в 17:50 ч.

2. Доха – Пекин
Отпътуване в 01:55 ч. за Китай. Пристигане в Пекин в 14:55ч. Посрещане от представител на място. Пекин е известен с името Бейджин, което в превод означава „Северната столица“. Днес той е един от най-големите по площ и население градове в света. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.

3. Пекин
Закуска. Туристическа програма в Пекин: Посещение на Храма на небето – даоистки комплекс от храмови сгради, разположени в южната част на Централен Пекин, част от световното културно наследство от 1998 година. Състои се от 3 основни групи постройки, изградени според строгите философски изисквания – Залата за молитви за добра реколта, Императорският небесен свод, Кръглият олтар.; Площад „Тиенанмън“ – най-големият в света, чието име означава „вратата на небесното спокойствие”; дворцовият комплекс „Забраненият град“ – седалище на имперската власт по време на династиите Мин и Цин. Дворцовият комплекс е разделен на две части – Външен двор, където се намират церемониалните зали, и Вътрешен двор – официалната резиденция на императора и императрицата. Вътрешният двор е проектиран по една от основните концепции на древната китайска философия „Ян и Ин“ – двете противоположни сили, които се допълват взаимно и преливат една в друга. В Двореца на небесната чистота, олицетворяващ Ян, се помещават покоите на императора, а в Двореца на земното спокойствие, олицетворяващ Ин, е резиденцията на императрицата. Между тях се намира Залата на единството, символизираща единството на императорската двойка. Посещение на фабрика за перли. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.

4. Пекин – Великата китайска стена
Закуска. Отпътуване за Дзюйонгуан – един от двата най-важни прохода през Великата китайска стена към Пекин и вътрешността на Китай. Стената е символ на китайската цивилизация. Тя се разпростира из цял Северен Китай от границата с Корея до пустинята Гоби и се оприличава често на дълъг дракон (21 хил. км.). Името на Чанчън в превод на български означава „дълга защитна стена“. Обяд в местен китайски ресторант. Връщане в Пекин. Програмата продължава към Летния дворец – един от най-ярките примери за китайското архитектурно наследство. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

5. Пекин – Шанхай
Закуска. Отпътуване за Шанхай с високоскоростен влак икономична класа G1 (пътуването продължава около 4.5 часа). Трансфер до хотела в Шанхай. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Нощувка.

6. Шанхай
Закуска. Посещение на Храма на нефритената Буда. Ще се докоснете до един от най-известните будистки храмове в Шанхай, строен в началото на ХХв., в който се помещават над 70 монаси. За него се счита, че седящият Буда инкрусиран с бижута и тежащ около 1 тон е докаран от Бирма в края на ХХв. Посещение на градината Юан, място на спокойствие и уют в сърцето на оживения Шанхай. Намират се в сърцето на стария град, от времето на династията Минг. Ще имате възможност да вдите и най-дългата търговска улица в Китай, известна с престижните си магазини, бутици, различни ресторанти. Ще видите истрическтата крайбрежна алея „Вайтан“, разкриваща емблематични, съвременни сгради. Посещение на фабрика за коприна. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка

7. Шанхай – Доха
Закуска. Посещение на древния град Джуджаджао известен с повече от 1700 годишната си история и с името „водния град“. Прорязано от канали, малкото градче проблясва като ярка перла в пейзажа на красивите езера и планини. Вечеря в традиционен местен ресторант. Трансфер до летището в Шанхай.

8. Доха – София
Отпътуване в 00:20 ч. за Доха. Пристигане в Доха 05:25 ч. Отпътуване за София в 06:50 ч. Пристигане на летище София в 12:00 ч.