Офертата не е активна!

Почивка на остров Сицилия 2016 в хотел Eden Village Sikania Resort & SPA 4*

цени от
910.00 лв.
Маршрут
София - Сицилия

Дестинация
о-в Сицилия

Продължителност
8 дни

Eden Village Sikania Resort & SPA 4* - http://sikaniaresort.edenhotels.it/

 

Хотелът

Eden Village Sikania Resort & Spa 4* е разположен в южната част на остров Сицилия, непосредствено на брега на морето в красив залив. На 18 км от хотела се намира град Ликата, на 18 км е и град Джела.
Плажната ивица на хотела е широка 150 метра и е оборудвана с плажни чадъри и шезлонги, които са безплатни за гостите на хотела, душове, бар-ресторант. Плажни кърпи се ползват срещу такса от 2,50 евро и депозит от 10 евро, който се възстановява при връщане на кърпата. Смяна на кърпата се заплаща на място 2,50 евро.


 

  НА ТУРИСТ В
ДВОЙНА СТАЯ
ДОП. ЛЕГЛО ЗА
3-ТИ/4-ТИ ВЪЗРАСТЕН
ДОП. ЛЕГЛО ЗА
1-ВО/2-РО ДЕТЕ (2-11 Г.)
ЕДИНИЧНА СТАЯ
Двойна стая със спалня 940 лв. 930 лв. 832 лв.  
Двойна стая с отделни легла 940 лв. 930 лв. 832 лв.  
Единична стая       1390 лв.


 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
 
ДЕН
 
1
София – Катания
 

Отпътуване за Сицилия с директен чартърен полет в 15.10 ч. Кацане на летището в Катания в 16.05 ч. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

 
2
Ликата
 

Закуска. Информационна среща с Вашия представител в хотела. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

По желание и предварителна заявка: полудневна екскурзия до Ликата.

 

Отпътуване от хотела за посещение на град Ликата. Възможност за разглеждане на Замъка и Фара. Свободно време за шопинг и разходка по централните улички на градчето. 

 
3
Етна – Таормина
 

Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Етна и Таормина.

 

Ранно отпътуване от хотела.

 

Етна е най-високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобус до 1924 м. Свободно време с възможност за разходка до страничните кратери „Силвестри”, които са били активни до 1986 г., Многобройните магазинчета в района предлагат разнообразие от сувенири от лава, дегустация на мед от Дзаферана и ракията, известна с названието “Огънят на Етна”. По желание може да се стигне до „Кулата на Философа” в подножието на четирите действащи кратера на ниво около 2900 метра надморска височина с въжен лифт и джипове (само при благоприятни метеорологични условия). /Заплаща се на място допълнително/.

 

Билет за въжения лифт и джипове: 62 EUR/ за деца: 36 EUR (4 – 12 г.)

 

Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки за допълнително изкачване. На място може да се наеме топло яке (3 EUR).

 

Отпътуване за Таормина. При пристигане автобусът остава в подножието на града, а туристите се придвижват до центъра с вътрешен безплатен шатъл. Пешеходна разходка по живописните улички на най-прочутия курорт на Сицилия. Свободно време с възможност за посещение на гръцкия театър от III в. пр. Хр. - величествено произведение на природата и човека, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към залива на Джардини Наксос. Самостоятелно могат да се разгледат останките от римския одеон, Градския парк, привлекателната главна улица с панорамния площад „IX Април”, където се намира и известният „Вундербар” –  любимо място на Лиз Тейлър, площад  „Дуомо”, любимо място на Оскар Уайлд.  Там е фонтанът „Четирите фонтана”, който е символ на града. Също така има богат избор на прекрасни магазинчета за сладолед (джелатерии), кафета и магазини за мода и сувенири.

 

Входна такса за гръцкия театър в Таормина: 8 EUR

 
4
Катания – Калтаджироне
 

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.

 

По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия Катания и Калтаджироне.

 

Отпътуване към красивия бароков град Катания след закуска. Пешеходна разходка в центъра на града: Катедралата; Фонтанът със слона, символ на града; рибният пазар; улица „Етна”, главната търговска улица на града и др.

 

Обиколката започва по централната улица „Виа Етнеа“, която свързва центъра на града с Етна. По нея са разположени градския парк Белини, римския амфитеатър от 2 в. сл. Хр., университета на Катания, главния площад „Дуомо” с прекрасната Катедрала, построена през 11 в. от Норманите и посветена на Света Агата – закрилницата на града. Красивата млада девойка Агата е убита по времето на император Деций, защото не се отказала от Христос. Пред катедралата "Св. Агата" се намира "Фонтанът на слона" - символ на града. В града има красиви старинни дворци като дворецът Бискари (Biscari). Градският музей показва панорама на историята на Катания. Той се намира в крепостта Кастело Урсино (Castello Ursino), построена през тринадесети век. Това е единствената средновековна сграда, оцеляла след земетресението през 1693 година. Особено живописен е най-старият пазар на Катания, част от който е и рибният пазар, където се продават разнообразни морски дарове и прясно уловена риба. Приготвят я и на място.

 

Oтпътуване към Калтаджироне – град, разположен в богат на глина район, известен с майсторското грънчарско изкуство. Много примери за този занаят могат да бъдат открити навсякъде из града. Достойни за възхищение са теракотената декорация на терасата „Дей Вентимиля“, вратите на църквата „Св. Франческо”, фасадата на църквата „Св. Петър”, както и портата и естрадата в градските градини. Най-величественият пример обаче е знаменитото стълбище на църквата „Санта Мария дел Монте”, което се състои от 142 стъпала, покрити с шарени керамични плочки.

 
5
Модика – Шикли
 

Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия Модика и Шикли.

 

Ранно отпътуване от хотела. Пешеходна разходка по улиците на красивия бароков град Модика, наричан южната Венеция, известен с производството на шоколад по антична рецепта. Посещение на цех за демонстрация и дегустация. Свободно време.

 

Отпътуване за Шикли. Разходка по централната улица „Франческо Мормина Пена” – очарователна улица, от двете страни на която се намират най-фантастичните барокови сгради в града: дворци, църкви, обществени сгради, обикновени частни домове. Сред тях внимание заслужава Палацо Спадаро, строен в периода 17-18 век с разкошно стълбище, керамични подове от Калтаджироне, стенописи и картини с митологични герои, някои от които рисувани от Рафаеле Скалия през  20-те и 30-те години на 20 век. Фамилната резиденция на Спадаро (богат род от Модика) има осем изящни балкона, с богато резбовани корнизи и парапети от ковано желязо. Палацо Беневентано представлява един шедьовър на човешкия творчески гений на късно бароковия период. В църквата „Свети Вертоломей” от 18 век, определена като църква с рядка красота, голям интерес представлява платното на олтара, изобразяващо "мъченичеството на Свети Вартоломей" от Франческо Паскучи, датирано от 1779 г. Шикли е градът на Комисар Монталбано. Хитовият италиански крими сериал „Комисар Монталбано” е създаден по романите на Андреа Камилери и вече е излъчен в 65 страни.

 
6
Сиракуза – Ното
 

Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното.

 

Ранно отпътуване за град Сиракуза - най-известната гръцка колония в Средиземноморието, описана от Цицерон като „най-великия гръцки град и най-красивия от всички“. Това е и родното място на Архимед. Разглеждане с местен екскурзовод на историческия център, разположен на остров Ортиджа, който е под закрилата на ЮНЕСКО. Пешеходната туристическа разходка започва от храма на Аполон – най-старият дорийски храм в Сицилия от 6 в. пр. Хр., продължава по площад „Архимед“, площад „Ил Дуомо” с прекрасната катедрала и църквата „Света Лучия”, където се намира и оригиналът на едно от големите платна на Караваджо „Погребението на света Лучия”. Обиколката завършва при извора на Аретуза, който се свързва с  легендата за вечната любов. Свободно време с възможност за разходка с лодка около острова или до морските пещери, за самостоятелно посещение на Музея на Архимед или музея „Белломо” или за разходка в пристанищната крепост на Сиракуза „Кастело Маниаче“ от 13 в.

 

Отпътуване за Ното в ранния следобед. Градът е обявен за перфектния бароков град - истинско бижу, включено в листата на ЮНЕСКО. Туристическа програма с местен екскурзовод по централната улица, от двете страни, на която са разположени църквите с прилежащите към тях бивши сгради на манастири, Катедралата, Палацо Николачи с най-красивите барокови балкони на света. Свободно време с възможност за посещение на Палацо Николачи – имението на богати търговци на риба тон. 

 

Вход за музея „Белломо” – 8 евро

 

Вход за Палацо Николачи – 4 евро.

 
7
Агридженто
 

Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

По желание и предварителна заявка: 1. Полудневна екскурзия Долината на храмовете в Агридженто и Скала дей Турки. 

 

С местен екскурзовод се разглежда една от основните забележителности на Сицилия, която включва останките на седем древногръцки храма от 5 век пр. Хр., посветени на боговете Хера, Зевс Олимпийски, Херкулес, храма Конкордия.Долината на Храмовете е включена в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Агридженто е наследник на античния Акрагас, наречен от древногръцкият поет  Пиндар "най-хубавият град на смъртните". В  Акрагас е роден и прочутият гръцки философ Емпедокъл (490-430 пр.Хр.). Основан е през 6 в пр. Хр. от заселници от близката колония Джела. Днес някогашното му величие още личи в множеството развалини в долината и в деветте храма, най-прелестните гръцки останки извън пределите на Гърция.

 

Входна такса - 10 EUR за лица над 18 год. (заплаща се на място).

 

Посещение на туристическата атракция Скала дей Турки, която се намира на крайбрежието в близост до град Агридженто, при Порто Емпедокле. „Белоснежното царство“ на Сицилия наподобява едно природно стълбище, чиито стъпала водят към крайбрежието и свързват два великолепни плажа. Изваяна е в резултат на въздействието на морските вълни и вятъра, в продължение на  хилядолетия. Светещият на слънцето огромен бял масив е необичайно въздействащ спектакъл и е едно от най-посещаваните природни забележителности.

 

Препоръчителни са леки дрехи, шапки и слънцезащитни кремове!

 

2. Полудневна екскурзия "Вкусът на Сицилия".

 

15.00 ч. - отпътуване от хотела. Посещение на местна винарна Quignones, Campobello di Licata. Запознанство с технологията на производство и процесите на обработка на бялото и червеното вино. Дегустация на червено вино Nero d`Avola и бяло Insolia с брускети с характерни за района песто и зехтин. Посещението продължава с дегустация на Passito и натурален шоколад.

 
8
Катания – София
 

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България с директен полет в 11.30 ч. Пристигане на летище София в 14.20 ч.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 
Самолетен билет София - Катания - София за директен чартърен полет с авиокомпания "Mistral Air" с включени летищни такси
Багаж: чекиран до 15 кг. и ръчен до 5 кг. с размери 55х35х25 см
Трансфер летище - хотел - летище
7 нощувки на база All Inclusive Light (закуска, обяд, вечеря на блок маса, с включени наливна бира, вино, вода и безалкохолни напитки по време на храненията; от 11:00 до 23:00 вода и безалкохолни напитки от машина; малки закуски от 11:30 до 12:30 и от 16:30 до 17:30)
Чадъри и шезлонги на плажа и на басейна
Вечерна и дневна анимация - забавления и програми за деца и възрастни
Веднъж седмично сицилианска вечеря с барбекю
Веднъж седмично галавечеря с рибни специалитети
Ползване на тенис корт, игрище за различни спортове - футбол, волейбол, баскетбол, фитнес
Wi-Fi интернет в общите части на хотела
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Представител на туроператора, владеещ български език, за целия престой
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 
Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета и стойността ѝ зависи от промяна на цената на горивото или съотношението долар/евро спрямо 27.10.2015 г.
Общинска такса - заплаща се на рецепция и се определя едностранно от местната общинска администрация
Ползване на плажна кърпа: 2,50 EUR при вземане и за всяка смяна плюс депозит от 10 EUR, който се заплаща при първото вземане и се възстановява след връщане на кърпата.
Бебешка кошарка: 10 EUR (резервира се предварително и заплаща се на място)
Допълнителни екскурзии
Разходи от личен характер