Офертата не е активна!

Великден на о-в Санторини

цени от
588.00 лв.
Продължителност
6 дни

Дестинация
о-в Санторини

Маршрут
София - о-в Санторини

Великден на о-в Санторини

Скъпоценният камък на Егейско море

6 дни/ 4 нощувки + 4 закуски + 3 вечери

 
Дата: 
28.04.2016г.
 
 
1 ДЕН:       Отпътуване от София. По пътя се спира за почивка след долината на река Темпи.  Пристигане в Атина вечерта. / При възможност се прави кратка автобусна обиколка на Атина /. Настаняване в хотела.  Нощувка.
2 ДЕН:       Ранна закуска. Трансфер до пристанище Пиреа. Отпътуване с ферибот за остров Санторини в 07:25 ч. Пристигане на пристанището в Тира около 15:00 ч. Трансфер и настаняване в хотела. Свободен ден за плаж и запознаване с курорта Камари. Вечеря.  Нощувка.
3 ДЕН:       Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *еднодневен обиколен тур на острова.  Разглеждане на  градчетата Тира, Имеровигли, Ия и Пиргос. Възможност за посещение на най – старата и най – голяма винарска изба на острова с дегустация на  местни вина. Наблюдаване залеза на слънцето – една от най-големите атракции на острова.  Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН:       Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия с корабче до застиналия Вулкан и горещите извори.  За  екскурзията е препоръчително да се носят удобни обувки, слънчеви очила и шапка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН:       Закуска. По желание екскурзия до южната част на острова. Отпътуване за Атина с ферибот в 15:30 ч. Пристигане на пристанище Пирея в 23:25 ч. Нощен преход до България.
6 ДЕН:       Пристигане в София.
 
 
 
28.04.2016г.На човек в двойна стаяТрети човек (възрастен/ дете) Единична стая
ПРОМО цена при записване до 20.11.15г.  588 лв. 518 лв.  736 лв.
Цена при записване в периода 21.11.- 15.12.15г. 638 лв. 568 лв. 786 лв.
Цена при записване след 15.12.15г. 688 лв. 618 лв. 836 лв.
 
Цената включва:
 • Транспорт с комфортен автобус за международни превози;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Атина;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 2*/3* на остров Санторини;
 • Пътни, магистрални и фериботни такси и билети;
 • Водач през цялото пътуване;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването

Цената не включва:
 • Разходите от личен характер
 • Допълнителни екскурзии
 • Входни такси на посещаваните обекти
 

Допълнителни екскурзии срещу заплащане:
 • екскурзия до Вулкана и горещите извори - 28 EUR
 • еднодневен обиколен тур на Санторини с включена дегустация на вина – 39 EUR
 • eкскурзия до южната  част на острова – 12 EUR
 • екскурзия до Имеровигли - 10 EUR
 
 
 
Описание на екскурзиите, невключени в пакетната цена:
Екскурзия до Вулкана и горещите извори
През 1400 пр.н.е. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на Санторини полетяла във въздуха. На нейно място се образувал огромен кратер, наречен калдера, който се запълнил с морска вода. Днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в калдерата, има активен вулкански кратер. При тази екскурзия ще посетите кратера на вулкана и горещите извори, които се намират в близост до него. За тази екскурзия е препоръчително да имате удобни обувки, слънчеви очила и шапка.
Продължителност: 3 ч.  Цена:  28 EUR
Еднодневен обиколен тур на Санторини
При тази екскурзия ще разгледаме  градовете: Тира, Ия, Пиргос, изкачване на най-високия връх на острова с манастира на пророк Илия.
Ще посетим най – старата и прочута винарска изба на острова, която предлага специфични вина. Освен интересната беседа и дегустацията ще може да си закупите бутилка вино от специалната селекция – чудесен сувенир от Санторини.
Над  скалистия бряг на Калдерата се вият стръмни улички, а сред тях се гушат малки снежнобели къщи със загадъчната архитектура на цикладската строителна традиция. Това е най-големият град на острова – Тира.
Ия се намира в най - северната част на острова. Оттук можете да наблюдавате световно известният залез на Санторини, който е една от големите атракции на острова.
МУЗЕЙ НА ВИНОТО
Единствения в света подземен музей на виното е разположен на 8 метра под земята и има формата на лабиринт. В него е представена историята на виното и живота на винопроизводителя от Санторини, от 1660 година до 1970 година.
Музеят е  създаден от любовта и желанието, от традицията да се  произвежда вино, която я има и до днес.
За създаването на музея на виното са били нужни цели 21 години здрава работа с търпение и настойчивост. Финансирането е станало изцяло от семейството на собствениците. Музеят е бил създаден с ръчен труд, без помоща на тежки машини, тъй като пространството не го позволява. Било е много тясно и тавана е бил много нисък.
Всички инструменти и машини, които ще видите в музея са автентични и редки експонати. Машините, които са работили за миналите поколения, са останали да витаят в пространството.
В музея всички експонати са подредени хронологично. Стадиите на винопроизводството, както и всичкитмашини са в хронологичен ред. Редките експонати от машини и инструменти за винопроизводство, ще върнат посетителя в минала епоха, като обиколката ще приключи в кабинета на създателя на винарната Григориос Куцоянопулос, с всичките му лични вещи и специално бюрото му от 1870 година.
Накрая посетителя ще има възможност в специално обособено място за дегустация, да се наслади на три от най-добрите вина, които произвежда винарната днес. По този начин може да се каже, че всеки един гост на винарната взима със себе си впечатления от миналото, от гръцко-цикладската култура и доста впечатления от продукта наречен ВИНО.
Продължителност: 8 ч. Цена: 39 EUR с включени дегустация на вино и беседа във винарска изба.
Екскурзия до южната  част на острова
Тази екскурзия се организира в последният ден преди заминаването,за да могат туристите да видят и останалите забележителности на Санторини.  По време на нея се разглеждат град Месария с уникалната, по-строена през 1864 година църква „Свети Димитър“ и Архонтската къща на Георгиус Аргиру, построена в неокласически стил през 1888 година. Град Емборио, с обиколка на старата му част, едно удивително място, което оставя туристите без дъх и ги връща във времената на Веницианското владичество на острова. И не на последно място, град Периса, разположен от южната част на планината Месо Вуно, където могат да се видят руините на византийската базилика  „Агия Ирини“, дала името си на остров Санторини.
Продължителност: 3 часа Цена: 12 EUR
Екскурзия до Имеровигли
Следобед възможност за допълнителна екскурзия до Имеровигли - намиращ се на най-високата част на калдерата, от където се открива великолепна гледка към столицата и Фиростефани. Разположен срещу останки от замъка  Скарос.
Продължителност: 3 ч. Цена: 10 EUR
 
Гръцка вечер с богата фолклорна програма, включено вино и плодова салата
Продължителност: 3 часа
Цена: 15 EUR