Офертата не е активна!

Виетнам, Лаос и Камбоджа от София и Варна

цени от
2 599.00 EUR
Дестинация
Виетнам

Маршрут
Виетнам, Лаос и Камбоджа

Продължителност
13 дни

Перлите на Индокитай от София и Варна

Виетнам, Лаос и Камбоджа
Маршрут: София/Варна - Истанбул - Ханой - Нин Бин - Халонг - Луанг Прабанг - Сиям Рип - Ангкор - Сайгон - Меконг - Сайгон - Истанбул - София/ Варна
Дати:
20.10.2017 - 01.11.2017
13 дни/ 10 нощувки
Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ:
2599 евро/5084 лв. при записване до 30.07.2017 с включени лет. такси

Пакетна ЦЕНА при отпътуване от ВАРНА:
2699 евро/5279 лв. при записване до 30.07.2017 с включени лет. такси

 Стандартна цена:
2699 евро/ 5279 лв. за отпътуване от София
и 
2799 евро/ 5475 лв. за отпътуване от Варна


Доскоро Виетнам беше нова дестинация за българските туристи. За по-старото поколение споменът за тази страна се изчерпваше с виетнамските студенти в София и дълго продължилата война със САЩ. Днес български туристи все по-често избират Виетнам за своето пътешествие из Югоизточна Азия и има защо. Виетнам вече има коренно различен имидж, икономиката на страната се развива динамично, а природните й красоти и древна култура са атракция за туристи от целия свят. Обиколката на Виетнам обхваща двете части на страната - северна и южна. Включили сме и съседна Камбоджа, където ще разгледаме най-големия храмов комплекс в света Ангкор, поразяващ не само с огромните си размери, но най-вече с архитектурния си стил - съчетание на изящество на детайлите и монументалност на формите. В тази програма предлагаме да посетим и Лаос с един от най-запазените древни и красиви градове в света - Луанг Прабанг.

Предимствата в тази програма:

 • Удобни полети с една от най-добрите авиокомпании в света
 • Настаняване в добри 3 и 4-звездни хотели
 • Сити тур на Ханой и разходка с цикло в града
 • За първи път еднодневна екскурзия до бижуто Нин Бин
 • Круиз с нощувка на корабче в залива Халонг
 • Сити тур на Луанг Прабанг с пещерите Пак Оу и водопада Куангси
 • Сити тур на Сиям Рип с разглеждане на Националния музей, Ват Висун, Ват Ахам, Ват Май и Ват Ксиенг Тонг
 • Екскурзия до Ангкор – обект на ЮНЕСКО
 • Екскурзия в Сайгон
 • Посещение на делтата на Меконг
 • Екскурзия до тунелите Ку Чи
 • Разумно съотношение качество – цена
 • Водач от България, пътуващ по целия маршрут заедно с групата.

Програма
Ден 1 /20.10.2017/ София/ Варна - Истанбул
Полет от София в 21:40 ч. с Турски авиолинии. Кацане в Истанбул в 23:05 ч.
Полет от Варна в 14:25 ч. с Турски авиолинии. Кацане в Истанбул в 17:00 ч.
Ден 2 /21.10.2017/ Истанбул - Ханой
Полет в 02:15 ч. и кацане в Ханой в 20:50 ч.
Трансфер до хотел "Skylark hotel" 4* (http://skylarkhotel.com.vn/) или подобен.
Нощувка.
Ден 3 /22.10.2017/ Ханой
След закуска предстои разходка из виетнамската столица, която според американското списание "Travel and Leisure" е включена сред 10-те най-привлекателни за туриста градове в Азия. Ще посетим  централния площад Ба Дин, където се намира Мавзолеят  на най-известния виетнамски политик и държавен ръководител Хо Ши Мин, неговия дом- музей с колекцията от автомобили, президентската резиденция. Следват  Музея на изящните изкуства, Пагодата с единия стълб, Храма на литературата - една от най-значимите културни атракции на град Ханой, построен в чест на великия философ Конфуций. След това сме ви подготвили вълнуваща разходка из Стария квартал с 36-те специални "улички на вината". Тази разходка ще бъде с "цикло" - велорикша, най-разпространеният туристически транспорт във Виетнам. Следва Водно куклено шоу - уникален виетнамски театър, в който се разиграват различни сцени от историята и бита на народа.
Нощувка в "Skylark hotel" 4* (http://skylarkhotel.com.vn/) или подобен.
Ден 4 /23.10.2017/ Ханой - Нин Бин - Транг Ан - Там Кок - Хоа Лу
След ранна закуска отпътуване към градчето Нин Бин (около 2 часа трансфер), известно с карстовите си  планински възвишения, мистични пещери, исторически реликви и девствена природа. Тук ви очаква тричасов круиз с лодки по кристална вода на живописен канал, пресичащ Транг Ан.  Този уникален екорайон е съставен от дванадесет екзотични пещери с огромни сталактити, през които лодките плават. 
Продължаваме към Бич Донг, който е провъзгласен за "Втората най-красива виетнамска пещера". Следва изкачване на Нгу Нак Сон (Палмовата планина на Буда) и посещение на Хоа Лу - древна столица на Виетнам на повече от 1000 години.
Настаняване в хотел "Hidden Charm" 4* (http://hiddencharmresort.com/intro.html) или подобен в Нин Бин.
Нощувка.
Ден 5 /24.10.2017/ Халонг
Отпътуване за залива Халонг - обект на ЮНЕСКО, в който са струпани около 3000 малки необитаеми островчета.
Според местната легенда заливът е издълбан като легло от опашката на огромен дракон, докато той се потапял в морето. Мястото е невероятно красиво и магнетично. Настаняване на корабчето V’spirit cruise 3*+ в Deluxe кабина или подобен (http://www.vspiritcruises.com/) . Напитка за добре дошли. Докато минаваме покрай спиращите дъха отвесни брегове, кацналите в залива скали и множеството пещери, ще можем да се насладим и на нашия обяд от морски дарове. След обяд с по-малки лодки ще посетим едно от плаващите села, където ще се срещнем с местните жители и техния бит. След като се върнем обратно на корабчето, ще имаме свободно време за плуване, гмуркане и слънчеви бани на палубата. Вечерта, след като акостира корабът на тихо и приятно място, предстои вечеря с местна виетнамска кухня. Нощувка на корабчето.
Ден 6 /25.10.2017/ Халонг - Ханой - Луанг Прабанг
За ранобудните има възможност за урок по Тай-Чи (вид китайска йога) на борда на корабчето. Време за чай и кафе. Посещение на една от най-красивите пещери в района - пещерата Сърпрайз. Късна закуска. Напускане на корабчето около 10.30 сутринта и отпътуване обратно към Ханой (продължителност около 4 ч). Следва трансфер до летището за полет до Луанг Прабанг. 
Пристигане в Луанг Прабанг, разположен на брега на великата река Меконг и настаняване в хотел "Sada hotel" 4* (http://www.sada-hotel.com/) или подобен.
Ден 7 /26.10.17/Луанг Прабанг - пещерите Пак Оу и водопада Куангси
След закуска ни предстои круиз по река Меконг, който ще ни отведе при пещерите Пак Оу - две свързани пещерни галерии с различни по големина златни статуи на Буда. По пътя ще спрем в малкото селце Бан Ксанхай, където местните жители произвеждат оризово вино.
След обяд се завръщаме в Луанг Прабанг като по път ще се отбием в Бан Фаном - селце, известно с ръчнотъканите материи.
Следва посещение на водопада Куангси - изключително красив природен феномен. Ще можем да се разходим по екопътеките около него и дори да поплуваме в кристалната вода.
Посещение на Бан Ксанкхонг - село, известно с ръчнотъканата коприна и традиционната хартия Саа.
Нощувка в хотел "Sada hotel" 4* (http://www.sada-hotel.com/) или подобен.
Ден 8 /27.10.2017/ Луанг Прабанг - Сиям Рип
След ранна закуска ще имаме възможност да присъстваме на сутришен ритуал на монаси, които събират помощи от вярващите (най-често пръчки ориз) - уникална традиция, запазена основно в Лаос. Следва изкачване на връх Фуси, за да се насладим на изгрева на слънцето и пейзажа към града и река Меконг, а също и да посетим уличния пазар, където свои ръчно изработени произведения продават местните племена. Завръщане в града и посещение на Националния музей - бивш кралски дворец, с огромна колекция от артефакти от славното минало на културата Лао.
Следва посещение на ступите Вар Висун, светилището Ват Ахам,  храмовете Ват Май и Ват Ксиенг Тонг.
Трансфер до летището и полет за Сиям Рип, Камбоджа.
Настаняване в хотел "Tara Angkor hotel" 4* (http://www.taraangkorhotel.com/) или подобен.
Нощувка.
Ден 9 /28.10.2017/ Сиям Рип - Ангкор Том и Ангкор Ват
След закуска ще започне нашият много специален и по-натоварен ден, който включва най-красивите храмове в Ангкор. Ще минем през западната порта на храма Ангкор Том, която е далеч от масовите туристи. Продължаваме през Южните порти на Ангкор. Предстои ни среща с прочутия храмов комплекс Байон със неговите 54 кули, на които са изобразени известните 200 усмихнати загадъчни лица на Авалокитешвара - събирателен образ на Буда и един от най-големите кхмерски пълководци. Другите уникални храмове и места са терасата на слоновете, терасата на краля и др.
Продължаваме към Та Пром, едно от бижутата на Ангкор, където дървета са захванали в мъртва хватка стените на древните храмове и тази борба на живот и смърт продължава столетия.
След обяд идва истинската тръпка - величественият Ангкор Ват. Този храмов комплекс е посветен на индуския бог Вишну. Строен е в рамките на 30 години и е един от най-добрите образци на кхмерското и индуското изкуство. Ангкор Ват бе номиниран за едно от новите седем чудеса на света. Последната спирка от света на кхмерите за днешния ден е по залез слънце от най-хубавото място за наблюдение – хълма Бакхенг с едноименния храм. Завръщане в хотел "Tara Angkor hotel" 4* (http://www.taraangkorhotel.com/) или подобен. Нощувка.
Ден 10 /29.10.2017/ Сиям Рип - Сайгон
Закуска. Tрансфер до летището и полет до Сайгон, днес Хошимин. Трансфер и настаняване в хотел "Central Palace" 4* или подобен (http://www.centralpalacesaigon.com/) . 
След обяд посещение на Двореца на обединението, бивша резиденция на губернатора на Индокитай, а по-късно и на президента на Република Южен Виетнам до падането на Сайгон на 30 април 1970 г. Следва посещение на катедралата Нотр Дам, Централната поща и пазара Бен Тан за шопинг.
Нощувка.
Ден 11 /30.10.2017/ Меконг
Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия по делтата на р. Меконг.
През целия ден ще се наслаждаваме на водния свят на река Меконг. От пристанището Мито ще се качим на лодка за круиз из делтата на тази велика река и многобройните й канали, далеч от шума и блъсканицата по улиците на големия град. Гледката от екзотични пейзажи ще допълним с дегустация на вкусни плодове от овощните градини край реката. Ще посетим плаващия пазар Кай Би, а обядът ще бъде в домашна обстановка в местно семейство на фона на традиционна фолклорна музика. Завръщане в хотела в Сайгон в късния следобед. Нощувка.
Ден 12 /31.10.17/ Тунелите Ку Чи
Закуска. Този ден сме посветили на тунелите Ку Чи, които се намират на около 70 км от Сайгон. По пътя ще можем да видим местни работилнички за оризова хартия и оризово вино. Ку Чи се слави с близо 200- километровата мрежа от тунели, изградени по време на войната със САЩ през 60-те и 70-те години на миналия век. Ще видим тази уникална защитна система от убежища за живеене, болнични отделения, кухненски части, оръжейни и т.н. Връщане в Сайгон. Трансфер до летището и полет в 18:05 ч.
Ден 13 /01.11.2017/ Истанбул - София/ Варна
Кацане в Истанбул в 05:50 ч. Излитане в 08:45 ч. за София и пристигане в 09:10 ч.
Излитане за Варна в 14:35 ч. и кацане в 14:40 ч.

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ:
2599 евро/5084 лв. при записване до 30.07.2017 с включени лет. такси

Пакетна ЦЕНА при отпътуване от ВАРНА:
2699 евро/5279 лв. при записване до 30.07.2017 с включени лет. такси

 Стандартна цена: 
2699 евро/ 5279 лв. за отпътуване от София
и 
2799 евро/ 5475 лв. за отпътуване от ВарнаЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София/ Варна – Истанбул – Ханой/ Сайгон – Истанбул – София/ Варна с Турски авиолинии
 • Летищни такси в размер на 370 евро/ 724 лв. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • Вътрешни полети Ханой - Луанг Прабанг, Луанг Прабанг - Сиям Рип и Сиям Рип - Сайгон с Lao Airlines (цените им се фиксират в момента на резервация)
 • 2 нощувки със закуски в Ханой
 • 1 нощувка със закуска в Нин Бин
 • 1 нощувка със закуска и вечеря на круизно корабче в залива Халонг
 • 2 нощувки със закуски в Луанг Прабанг
 • 2 нощувки със закуски в Сиям Рип
 • 2 нощувки със закуски в Сайгон
 • Обиколка на виетнамската столица Ханой
 • Екскурзия до Нин Бин
 • Обиколка на столицата на Лаос  Луанг Прабанг
 • Екскурзия до пещерите Пак Оу и водопада Куангси в Лаос
 • Посещение на най-красивите храмове в Ангкор
 • Обиколка на Сайгон
 • Посещение на тунелите Ку Чи
 • Урок по Тай-Чи на борда на корабчето в залива Халонг
 • Посещение на традиционно вечерно водно куклено шоу Танг Лонг в Ханой
 • Входни такси на обектите, упоменати в програмата
 • Климатизиран транспорт
 • Екскурзоводско обслужване на руски език по време на екскурзионната част от програма
 • Всички трансфери по програмата
 • 2 малки бутилки минерална вода на човек на ден
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК "Евроинс"
 • Водач-преводач на групата от ТА  при минимум 15 туристи
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • доплащане за единична стая – 420 евро/ 822 лв.
 • доплащане за 9 обяда в местни ресторанти - 108 евро/  212 лв.
 • доплащане за 9 пълни пансиона (обеди и вечери) - 288 евро/  564 лв.(препоръчва се)
 • бакшиши за местните екскурзоводи, за пренасяне на багажа в хотелите и бакшиши в ресторантите – около 50 - 60 евро (около 100 - 120 лв.)
 • лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
 • неупоменати в програмата услуги
 • туристическа виза за Лаос – 25 долара/ 50 лв., издава се на границата при влизане в страната
 • туристическа виза за Виетнам – 160 USD/ около 296 лв., издава се на границата при влизане в страната
 •  туристическа виза за Камбоджа – 35 USD/ около 65 лв., издава се на границата при влизане в страната
Минимален брой участници: 15 човека
Срок за набиране на групата: 30.09.2017
Условия за записване и начин на плащане:
Депозит: 800 евро/ 1600 лв.
Доплащане до 15.08.2017 г.
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД” или Мондиал Асистанс.
 
Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” с „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица  № № 03700100001106