Офертата не е активна!

Закинтос - перлата на Йонийско море

цени от
349.00 лв.
Маршрут
София - о-в Закинтос

Дестинация
о-в Закинтос

Продължителност
6 дни

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
 
03.05.2016 г. - 349 лв.
 
  24.05.2016 г. 369 лв.  
  21.06.2016 г. 419 лв.  
 
  23.08.2016 г. 429 лв.  
  13.09.2016 г. 369 лв.  
 
  27.09.2016 г. 369 лв.  
  11.04.2017 г. 375 лв.  
 


ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
 
Тръгване от София, Дупница, Благоевград и Сандански
 
ДЕН
 
1
София – остров Закинтос ~850 km
  Отпътуване от София в 20.30 ч. от площад "Александър Невски", 21.00 ч. - автогара "Сердика", Дупница - 22.00 ч., Благоевград - 22.30 ч., Сандански - 23.30 ч. по маршрут Кулата - Килини.
2
остров Закинтос
  По обяд трансфер с ферибот до остров Закинтос - бижуто на гръцките острови в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове и средиземноморските костенурки Карета Карета. Настаняване. Свободно време за плаж. Нощувка.
3
остров Закинтос
  Закуска. Пешеходна разходка в столицата Закинтосплощад "Св. Марк" с католическата църква и Музея на Соломос и Калвос - най-известните поети на Закинтос; площад "Соломос" с прекрасни сгради, отразяващи типичната атмосфера на Закинтос; Византийският музей и Градската библиотекаХрамът на Дионисий, патрон на острова. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание: екскурзия до залива Лагана - с един от най-големите плажове на Гърция и естествено местообитание на средиземноморските костенурки "Карета-Карета", за разходка с корабче до остров Маратониси и наблюдение на костенурките Карета Карета. По желание и предварителна заявка - вечеря в таверна. Нощувка.
4
остров Закинтос
  Закуска. Свободно време за плаж. Туристическа програма по желание - целодневна екскурзия с кораб до Залива на контрабандистите с кораба претърпял крушение - най-екзотичното място на острова със спиращи дъха гледки. Свободно време за плаж и разглеждане на кораба претърпял крушение. Сините пещери, разположени в най-северния край на острова, наречени така заради ярко синият цвят на морската вода, която се отразява в тях. Нощувка.
5
остров Закинтос – Олимпия – Месолонги ~230 km
  Закуска. Отпътуване за Олимпия - едно от светилищата на Зевс и мястото, където се провеждат първите Олимпийски игри. Посещение на древното селище с местен екскурзовод: храмът на Херахрамът на ЗевсНимфиумастадионът;статуята на Пеоний; Гимназионът; Палестрата. Свободно време с възможност за посещение на музея на Олимпия. Следобед отпътуване за Месолонги. Настаняване. Нощувка.
6
Месолонги – София ~725 km
  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция "Lukoil" (бул. "Сливница", след кръстовище Орион), Автогара "Сердика", площад "Александър Невски" вечерта.
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
3 нощувки със закуски в хотел "Yria" 2*+ (или подобен) на остров Закинтос (настаняването за дата 23.08.2016 г. е в хотел "Varres" 3*)
1 нощувка със закуска в хотел "Liberty" 3* (или подобен) в Месолонги
Пешеходна разходка в едноименната столица на остров Закинтос
Посещение на Древна Олимпия с местен екскурзовод (входната такса се заплаща допълнително)
Фериботни такси и билети
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Екскурзоводско обслужване
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 
Настаняване в хотел "Palatino" 4* на остров Закинтос
Екскурзия до залива Лагана за разходка с корабче
Целодневна екскурзия с кораб до Сините пещери и залива на контрабандистите с кораба претърпял крушение
Входни такси за Древна Олимпия и музея на Олимпия (общо 12 EUR)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт
Вечеря в таверна• Забележка!!!: Всички туристически програми и цени , публикувани от фирмата в интернетното пространство са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 1 от ЗТ достоверна и окончателна цена се счита тази цена , която е предоставена в офиса на София Луксъри Травел ООД,в деня на сключване на потребителски договор за конкретна резервация или организирано пътуване !